cookie-img

Spletno mesto uporablja piškotke

za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

writing-img

Meritve UZ-ja...

clock-img

10.04.2010, 21:47

clock-img

Tejča05

pencil-img

203

Pozdravljene,

ker me je tako zelo zelo strah poroda, sem svojo G na zadnjem pregledu prosila, če mi naredi UZ in pove približne mere otročka, vsaj kar se glavice in teže tiče, da vem kaj pričakovati in ker vse kolegice, ki so rodile v kratkem času so imele res ogromne in težke otročke.

Sem v 38 tednu in mi je rekla, da je kar pravi za te tedne in sicer za glavico mi je rekla da je premera 9 kar naj bi bilo okrog 31 obsega in da ima tež tam nekje 2750g.

Zdaj pa me zanima, če ima katera izkušnje s tem, koliko je to realno in kakšna odstopnja so možna? Ali res ponavadi zadanejo ali so možne res ekstremne razlike potem v realnosti?

Čakamo pa fantka.

Hvala in lp.

clock-img

10.04.2010, 22:06

clock-img

benika

pencil-img

7793

Meritve po UZ nikoli niso bile ne vem kako merodajne. Meni npr so napovedovali obakrat majhnega otročka, pa sta se rodila s 3500g in 53 cm (starejši z obsegom glavice 38).

Mah ne vem no, zdej ravno nekega res ekstremnega odstopanja ni, nekaj pa vseeno.

Ampak meni se bolj zdi, da moraš ti sama pri sebi razčistit tole o porodu, ker tale tvoj strah škoduuje tebi, otročku in nenazadnje zna precej zakomplicirat porod.

Srečno ti želim in čimmanj strahuuser posted image user posted image user posted image user posted image

clock-img

12.04.2010, 11:44

clock-img

romy

pencil-img

580

Meni je kar točno povedala, no ja začela mi je s tem, da bo kar velik, rekla je 54 cm.

No rodil se je 3900 g in 57 cm velik, tako da je bilo res kar točno.

clock-img

12.04.2010, 12:12

clock-img

eva1

pencil-img

4835

Pri meni so vedno prav napovedali(no približno, se pa v zadnjih tednih redijo nekje 250g na teden)...v prvo so 1 teden pred rojstvom namerili 3100g rodil se je 3500g in 53cm, v drugo so 1 teden pred rojstvom namerili 3300g, pa se je potem rodila z 3670g in 53cm, v tretje so rekli 2 tedna pred pdp, da bo čez 4 kg pa je imel 4240g in 54cm...v drugi in tretji nosečnostio so tudi dejali da bosta imela velike glave, pa sta se res rodila druga z obsegom 38cm, tretji z 38.5cm!

clock-img

12.04.2010, 12:17

clock-img

Anonimen

Tejča05: tudi mene je kar strah, saj so mi user posted image 21.3. ˝stehtali˝ kar na 3 kg in, ker sem rekla, da ne verjamem, je še enkrat naredil meritve in rekel 3014guser posted image user posted image user posted image No, naj povem, da imam PDP komaj 30.4., user posted image pa nikakor še nima namena priti ven.

Upam, da bo vse ok, tako zate, kot zameuser posted image user posted image

clock-img

12.04.2010, 14:19

clock-img

slovenka

pencil-img

4903

tejča, ma saj te meritve niso noben kazatelj tega, kakšen bo porod... jaz sem v prvo imela zelo težek porod, pupa pa 3330g, sedaj bo fantek in zdravnica pravi, da bo večji, že v 32. tednu je imel 2300 g, pa me samo zaradi tega ni nič bolj ali manj strah poroda - pa kaj če ima bolj debele bedrce ali kaj takega, to ne vpliva, bi rekla za glavico, ampak meni je bil najtežji del poroda med popadki, pritisk na hrbtenico, ob iztisu sploh ni bilo več tako hudo...

Ne živite, dokler ne najdete tistega, zaradi česar je vredno umreti!

clock-img

12.04.2010, 22:03

clock-img

Tejča05

pencil-img

203

Ma sej vem da velikost ni ne vem kakšen kazatelj kakšen bo porod, je pa sigurno manjšega lažje vn spravit kot večjega. Najtežje je pa seveda glavica.
Tudi jaz imam rok 30.4.2010 pa upam, da bo kaj prej, ker ne morem več. Počutim se kot kit. Za hrano ni več prostora, jedla bi kar naprej kot nekakšna greznica brez dna.
Ma dovolje je uglavn, najraj bi videla, da je že vse skupaj za mano.
No sicer pa saj kmalu tudi bo.user posted image

clock-img

12.04.2010, 22:56

clock-img

tosja

pencil-img

3706

IZVIRNO SPOROČILO: benika

Meritve po UZ nikoli niso bile ne vem kako merodajne.

Tri dni pred dnevom D sem imela UZ - G mi je nameril obseg glavice 38 user posted image , rodil se je pa z 31user posted image

Ko hodiš, pojdi zmeraj do konca...

clock-img

13.04.2010, 06:09

clock-img

Anonimen

IZVIRNO SPOROČILO: Tejča05

Ma sej vem da velikost ni ne vem kakšen kazatelj kakšen bo porod, je pa sigurno manjšega lažje vn spravit kot večjega. Najtežje je pa seveda glavica.
Tudi jaz imam rok 30.4.2010 pa upam, da bo kaj prej, ker ne morem več. Počutim se kot kit. Za hrano ni več prostora, jedla bi kar naprej kot nekakšna greznica brez dna.
Ma dovolje je uglavn, najraj bi videla, da je že vse skupaj za mano.
No sicer pa saj kmalu tudi bo.user posted image

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image Na isti dan imavauser posted image user posted image Ja, res upam, da se ne bova namučili. Poznam pa občutek ˝kitosti˝user posted image user posted image user posted image Jaz se ponoči na postelji že komaj obrnemuser posted image

Moji kolegici so en dan pred porodom rekli, da bom imel njen fantek 3000g, rodil se je naslednji dan z 3020g. Drugi kolegici so pa en teden pred PDP rekli, da ima mali že ne vem koliko kg( čez 4kg), pa se je rodil potem s 3600g. Kaj pa vem.. včasih zadanejo, včasih pa res mimo usekajo...

clock-img

13.04.2010, 08:30

clock-img

Brisani uporabnik

pencil-img

5637

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

clock-img

13.04.2010, 16:37

clock-img

tosja

pencil-img

3706

IZVIRNO SPOROČILO: zivepo

je še moj reku ja kaki so pa pol oni ko majo sam 3kguser posted image

user posted image najlepši user posted image

Ko hodiš, pojdi zmeraj do konca...

clock-img

13.04.2010, 17:21

clock-img

Brisani uporabnik

pencil-img

5637

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem