cookie-img

Spletno mesto uporablja piškotke

za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

writing-img

Spill homogen...

clock-img

18.03.2005, 18:34

clock-img

gordy

pencil-img

65

... mi piše na izvidih...

A mogoče katera ve, kaj to pomeni?

Pa zakaj je napisano "Izvid je v mejah normale"???
A zmeri to tako napišejo??? Pa da se človek potem sprašuje, kaj naj bi to pomenilo???

Hvala za odgovore!

LP!
Gordy

clock-img

18.03.2005, 18:42

clock-img

TANTRA

pencil-img

1197

Glej na popovi zdravniki je imela ena podobno vprašanje torej to pomeni, da je bilo razlitje kontrastne tekočine - enakomerno...

prilagam članek:
Pred mesecem dni sem bila na HSG. Dobila sem izvid, ki pa meni kot lajiku ne pove kaj dosti. Mi lahko razližite(natančno in s slovenskimi izrazi) moj izvid! Izvid se glasi - citiram: "Cevum uteri gladkih kontur. Obe tubi nežni, z ohranjenim sluzničnim reliefom, prehodni. Spill nekoliko nehomogen." To je vse. Izvid se mi zdi zelo okrnjen. Ali taka preiskava res pove samo te tri stvari, ali se da videti kaj več?

Odgovor:
Cavum uteri gladkih kontur-pomeni, da so stene maternične votline na prerezu gladke. Obe tubi nežni, z ohranjenim sluzničnim reliefom, prehodni- tuba je jajcevod, ostalo razumete. Spill nekoliko nehomogen- razlitje kontrastne tekočine po trebušni votlini je neenakomerno. Verjetno na sliki ni bilo videti posebnosti, zato je izvid kratek.
mag. Uršula Reš Muravec

Lp

clock-img

18.03.2005, 18:48

clock-img

KMALU

pencil-img

1042

Joj, joj punce moje.
Naucite se vprasati vse kar vas zanima. Zdravniki so tam zato da vam vse razlozijo. Ce se jim mudi in so tecni, to ni vasa stvar. Ce hocete izvedeti vsako najmanjso podrobnost, VPRASAJTE!
:)

clock-img

18.03.2005, 19:40

clock-img

gordy

pencil-img

65

TANTRA!
Najlepša hvala!
Gordy

clock-img

18.03.2005, 19:55

clock-img

gordy

pencil-img

65

Ojla!
...saj stvari, ki sem jih tam opazila, sem vprašala... Ampak tole sem pa spregledala, pa mi ni dalo miru.
Tisto, glede izvidov v mejah normale, se mi pa vprašanje večkrat zastavi...
Pa dejansko takrat ni bilo nobenega tečnega, ko sem bila na pregledu, sestra si je resnično čas vzela za vsa vprašanja in pomisleke... Zdravnica tudi, v ambulanti, kasneje pa se ji je mudilo nazaj...
Ampak vseeno hvala )))
LP!
Gordy

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem