Kako lahko lastne otroke tako mucite? Otrok joce ker rabi starse in varnost,tolazbo,objem! V kaj bodo zrastli otroci, ce niti pri starsih ne dobijo ljubezni,varnosti? Ce bi pa vas kdo takole jokat puscal bi bile pa vse nesrecne in uzaljene.
Vem, da je tole že mal mimo, k nekaj časa nisem brala foruma, ampak moram tole komentirat.
V kaj bodo torej zrastli tile otroci...predvidevam, da v popolnoma nesamostojne in razvajene smrkavce, ki bodo (in to sigurno bodo) enkrat ornk zaje****, poklicali mamico in atija, da bosta stvari vzela v svoje roke in vse rešila. Tko, ko tist mulc, k je s štirikolesnikom pred kratkim povzročil prometno nesrečo, mama sodnica pa bo zdej za vse ''poskrbela''.
Sicer pa moja srčka (stara 5 in 1,5) vsak dan odpeketata v posteljo ob osmih, pred tem rutina: umivanje zob, pitje, lulanje, pravljica, pogovori, crkljanje. Ni, da ni. Po tem, ni več vstajanja, razen v izjemnih primerih in teh ni veliko. Mlajši se je do 1 leta dojil in je zato največkrat pri tem zaspal v moji postelji. Ko se je odstavil, smo ga v treh dneh navadili, da je zaspal v svoji postelji. Ko je začel jokati, sem šla do njega, ga pobožala mu rekla, da je vse vredu, vendar vztrajala, da se je vlegel. Parkrat smo to ponovili in se je vdal. Nobenega dvigovanja, furanja v avtu in podobno. Zdi se mi, da otroci rabijo samo doslednost. Saj jim hitro postane jasno, da pač tko je.
Pa, da ne bo pomote, jst zelo težko poslušam otroški jok in ne prepuščam otrok histeričnemu joku. Sem pa hkrati mnenja, da otroci določene stvari morajo sprejeti, ker je to bolje za njih in za starše. Primer: nekateri otroke vozijo v avtu odvezane, ker se drugače jokajo. Men je to čist mim.
Uglavnem, ker hodita moja otročka lepo spat ob osmih, imam jaz zvečer čas zase. Naspani otroci in sproščeni starši. Ni boljšega. S tretjim na poti, si namreč ne morem privoščiti, da bi mi bodo trije skakali po glavi 24/7.
Lp,
Čili