IZVIRNO SPOROČILO: Tejča05
ali je zaradi visokega pritiska carski rez ali lahko tudi normalno rodiš, ker pri sodelavki je bilo vse skupaj zelo zapleteno in so ji rekli da pri naslednji nosečnosti sigurno ne bo rodila normalno ampak s CR, ker je preveč nevarno za njo.
Hvala vsem za odgovore, vsaj vem približno kako in kaj.
jaz mislim, da se v vsekam primeru posebej odločijo; verjetno glede na to, koliko si noseča, pa če gre "samo" za višji pritisk, al gre še za stanje, ko so zvišani tudi jetrni encimi in podobno. VErjetno ni nekih natančnih navodil, ki bi ti jih lahko me dale :) oz. nasveta.
Eto, moja izkušnja:
JAz sem imela NEZDRAVLJEN visok pritisk v prvi nosečnosti (vedno sem bla totalno nervozna pr mojem dohtaru na pregledu in je vedno pripisal ta tlak moji nervozi in nisem dobila zdravil). No, ko sem prišla rodit (odluščil se mi je čep in sem krvavela in nisem vedla, da je to lih normlano, meni se je zdelo veliko krvi....) sem imela tlak 180/110, valjda sem bal tudi nervozna....pa sem dobila Apaurin v rit, dve tableti pa sem morala takoj pojest (Metil Dopa se jim reče), rodila pas em vaginalno, ampak so mi merili tlak na pol ure, pa se kasneje sem še en Apaurin "fasala" (sem bla kar zadeta, pa brez očal z dioptrijo minus tri.....vse je blo v megli, razen glasu babice., njo sem pa slišala. in ubogala....). I n semlepo rodila (

tudi "okej") in takoj zjutraj imela jaz normlane tlak (celo nizek 110/70).
Jaz tega tlaka nisem čutla; nobenih pikic, nič.....samo, ko sem si ga merila doma, je bila 160/90; tu nekje. pa totalno nervozna sem bila, ko sem tlakomer vidla....to je najtezje.....
In si ga kaj merila? PRitisk? Kolko pa imaš?
Jaz mislim (pa nisem neki stručko) da imaš ti verjetno blago zvišanega in bi ti verjetno sprožili porod po naravni poti (to čisto tako laično mislim....); ali pa imaš normalen pritisk in si imela v ambulanti zvišanega zaradi nervoze (in ga boš verjetno imela tudi pri naslednjem pregledu), zato je važno, da si ga meriš doma; jaz bi si ga tudi 2krat dnevno na tvojem mestu (jaz sem si ga celo pogosteje....). Sem pa bila tudi nekje v zadnjih tednih nosečnosti, ko se mi je tlak zvišal.....
Eto, sem malo nametala stvari...
Tejči; drži se!
Že dovolj drugih stvari ti dvigne tlak (tašča.....), tak da ne se sekirat okol kakšnih "mnenj"......
eh, o slovnici pa je bilo že veliko napisanega......
moje mnenje-piši kot si želiš.....pa pa!