Evo se vam pridružujem
.
Sicer se lahko pohvalim, da sem tudi na prejšnjem forumu prebrala vse, ker je naša Ela ful priden dojenček (upam da bo tako tudi ostalo), spi po tri ure skupaj (kdaj tudi več, tako da jo moram celo budit, ker so mi v P rekli da ker je bila rahlo rumena ne sme spat predolgo),potem poje in gre spet spančkat, oziroma je kdaj na kratko budna in gleda mirno okrog.
Dolžna sem vam še porodno zgodbo:
Vse se je začelo v nedeljo zjutraj. Zbudila sem se ob 8h in začutila neke rahle krče, ležala sem v postelji in gledala na uro, ker so se ponavljali na 15 minut sem rekla mojemu, da če mu je všeč datum 13.2. za rojstni dan najinega otroka. Me je prestrašeno pogledal in vprašal a morava it. Odgovorila sem mu, da ne še ker niso popadki dovolj pogosti. In potem smo imeli popadke različno, na 20 minut, na pol ure pa spet na 15 minut. Na kosilo sva šla k tašči in sva bila tiho kot r..t, da se kaj dogaja
. Popoldan smo nadaljevali z istim tempom, nobenih posebnih bolečin. Zvečer sem skuhala še večerjo ampak je nisem pojedla, ker se mi je nekako uprla. Sem pa po devetih šla kar nekajkrat na WC (naravni klistir
). Ob 11h zvečer pa se je začelo malo bolj intenzivno in ker so bili do polnoči popadki na 7-8 minut, sva se preoblekla in se odpeljala proti P (do tja imava namreč cca 50 minut vožnje). Med vožnjo so se popadki stopnjevali in ko sva se ustavila pred P so bili že na 3 minute. Okrog 1h sva pozvonila in prišla je babica. Povedala sem kako pogosti so popadki, priklopila me je na CTG in ko sem tam ležala je bilo en par prav svinjsko bolečih. Medtem je prišla še dežurna G, ki me je pregledala in rekla ja gospa vi ste pa popolnoma odprta, je ostal samo še rob, gremo kar rodit. Po tuširanju sem šla v porodno sobo, mojega so medtem preoblekli in se mi je pridružil. Popadke sva predihavala
najprej na hrbtu, kmalu zatem še na boku in potem je babica rekla zdaj pa dajmo.... in pri četrtem iztisu je ob 3.04 (tako piše v odpustnici, jaz sem pogledala na uro in je bilo 3.05) na svet prijokala Ela, ki je babico po tem, ko jo je vzela v roke polulala
. Medtem, ko je babica našo deklico umila, stehtala in izmerila je prišla G in mi naredila 5 šivov - sem se malček raztrgala ampak samo površinsko. Sledilo je ctranje z mojo punčko.
Tako svojo dolžnost
sem opravila.