O, Bog pomagaj
!
A vam še ni potegnilo, da je ta diskusija o veri neskončna zadeva?
Verujoči ne bo nikoli mogel prepričati neverujočega v svoj prav, ker na noben način ne more fizično dokazat, da Bog obstaja. In neverujoči ne bo nikoli mogel verujočemu dokazat, da Bog ne obstaja. Tako religija kot ateizem nista nekaj otipljivega, temveč mora vsak posameznik najti svoje prepričanje v sebi, pri sebi najti boga ali pa ne. Katero je pravo pa itak ne bomo nikoli vedeli.
In bolj ko se bomo kregali, kdo ima prav, bolj bomo zahajali v ekstreme,. Na koncu pridemo do Busha, Bin Ladna in drugih fanatikov, ki so tako prepričani v svoj prav, da se jim po nevem kakšni logiki zdi, da bomo drugače misleči srečni samo, če bomo sprejeli njihovo miselnost, na lep ali grd način.
Ne verjamem v boga, nekako mi ne gre skupaj, pa mislim, da zaradi tega nisem slab človek. Skušam živeti po svojih najboljših močeh in najti modrost za dobro življenje v sebi. Vendar me tisti, ki resnično verjame v boga, s svojo vero na noben način ne ovira. Oviral bi me samo, če bi me prepričeval, da sem slab človek, ker ne mislim tako kot on. Velja seveda tudi obratno.
A ne bi bilo veliko lepše, če bi sprejeli dejstvo, da se ljudje razlikujemo po kulturi, barvi las, spolni usmerjenosti in tudi verskemu prepričanju?
Eh, očitno sem zelo naivna
.