V naši družini pa ni take navade, da bi se tako razkošno obdarovali, zato se meni zdi, da si dobila pravo bogastvo.
Jaz dobim od staršev skupaj 10.000, od babice prav tako 10.000 in edino še od botre 5.000 za rojstni dan in od nikogar drugega nič več, razen mogoče še od kakšne kolegice kakšen cvet. In, ko bom imela otroke, ne bom za njih pričakovala nič velikega, ker tega nisem navajena, še nerodno in dolžno se bom počutila, če jim bo kdo podarjal drage reči.
Tvoj pa je star komaj 5 mesecev pa je že dobil kar veliko daril. A pričakuješ, da bo dobil vsak mesec nekaj?
IZVIRNO SPOROČILO: karin412
Jaz bi pričakovala vsaj od parterjevega očeta kaj več, to sem partnerju tudi povedala in rekla, naj ga vpraša, vendar mu je nerodno.
Tega pa jaz niti pod razno, ampak res niti pod razno, nebi rekla svojemu partnerju. Če je njegov oče škrt, je pač škrt. Čisto njegova odločitev je koliko bo komu daroval. Prav tako tudi tvoji starši niso dolžni prispevat toliko kot so. In kaj bi po tvoje naj partner povedal svojemu očetu? Da naj odpre denarnico, ker je njegova žena navajena dobiti več? Meni se to zdi grdo. Poleg tega pa je moški in moški se vedno ne znajdejo pri kupovanju daril, še manj pri nakupu daril za dojenčka.
Pa še nekaj, po tem kar si napisala, sem se zamislila, če mogoče moje kolegice tudi pričakujejo tako velika darila za rojstne dneve svojih malčkov. Al pa, če morda ne pričakujejo, da jim vedno nekaj prinesem, ko se vidimo. Koliko jih poznam, bi vseeno rekla, da niso tako hude materialistke, ker oprosti, če se ti bo zdelo, da pretiravam, ampak zame je to že materializem.