IZVIRNO SPOROČILO: nena80
...sicer se pa naš mali cuker tako nerad preoblači, da zmeraj na vso moč kriči in mi je že takrat hudo...
Nena, mi smo imeli s fantkom podobne težave, ampak šele kakšna 2 tedna po rojstvu. Na vso moč se je drl in krilil z rokicama. Ugotovila sem, da takrat, ko ga je strah zamiži, kriči in krili in se sploh ne zaveda stvari okoli sebe. Takrat ga vzamem za rokici in mu jih položim na trebušček in običajno odpre učke in se zave, da smo zraven in pazimo nanj. V trenutku se umiri, dokler ga seveda spet kaj ne zmoti in spet nadaljuje z jokom. Zdaj sva ugotovila z možem, da pomaga, če ga zelo nežno in počasi obračava, tako da vedno paziva, da ima rokice ob telesu in da z njima ne zakrili od strahu. Preoblačenje je veliko lepše opravilo, odkar sva pozorna na te stvari!
taja83, hvala za te besede, ampak ti povem, da se pogosto počutim čisto nemočna in slaba mamica, tako kot verjetno večina nas tukaj. Ko me zaboli rana in ne morem niti držat otročka, da ga pomirim, pa ga mož vzame, se mi zdi, kot da sem oropana vsega in da nisem dovolj dobra. Pa še tista zgodba z dojenjem in mastitisom me je pred kratkim podrla... v bistvu je vsak dan ena nova ovira in nova zmaga. Trudim se, da je kozarec pri nas doma vedno na pol poln in ne prazen.
NaILa, wooowww, čestitke za tah porod! Boš morala imet ene 5-6 otrok, da se oddolžiš za tako lepo izkušnjo. Dobrodošla domov!!
misska, ufff, tale tvoj lumpek je pa kar zrasel! Bravo, bravo!!!
aljab, a ni smešno, da tko primerjamo glasove naših malčkov. Jaz tudi pravim, da Marko jamra kot star dec na WCju, pa se mi zdi, da nikoli nisem slišala kako zveni stari dec, ki jamra na WCju
Poljubček vsem mamicam in nosečkam
in lahko noč!