|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  162 163 [164] 165 166   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Septembrke
6.6.2007 7:47:07   
lemavrica
Jutro user posted image ,

sem tud pospremla moža v službo zdaj si bom pa počas skuhala kavico in šal za knjige. Je tak fajn vreme za to. Kr upam da ne bo popoldan spet vroče oz. soparno, ker me to popolnoma sesuje in grem lahko samo še spat.

Kile pri meni niso šle pretirano gor oz. so zaenkrat še čisto v normalni meji, 1,2 kg na mesec in upam da ne bodo sedaj pa pospešili. Jem pa praktično vse oz. ne pazim ne vem kako. Edino čemur se izogibam je sladoled v kepicah, ker imam nek strah da bi kako salmonelo pokasirala. Pa suhe salame ne jem.

Guppy user posted image  za sezname. Res si pridna in tale za opremo ki ste ga sestavile je super, ker midva bova polčasi morala v nabavo.

_____________________________

12.09.07 sva dobila najinga sončka Jako
06.05.2010 smo dobili še drugega sončka Žigo

...Na ta lepi dan v meni erekcija se ti ne zdi da ne more biti lepša...


(odgovor članu bodoča)
Neposredna povezava do sporočila: 4076
   RE: Septembrke
6.6.2007 8:16:09   
Anonimen
Dobro jutro user posted image !

Mala: za boljšo prebavo jej kivi. Pa 1.5-2 litra tekočine dnevno. Na srečo jaz vsaj s tem nimam težav. Šola za starše traja skoraj 1 mesec - vsaj v Ljubljani je tako. Na teden imamo 2-3 predavanja. Hvala za prepis iz revije Mamauser posted image

Danes imam redni pregled pri G. Včeraj zvečer se je otdevanje umirilo - pomagal mi je buscopan (3 čez ves dan). Imam paobčutek, da je to otrdevanje povezano predvsem z intenzivno rastjo naše user posted image  in njenim nenehnim gibanjem. Bom sporočila kaj mi je svetoval G.


(odgovor članu lemavrica)
  Neposredna povezava do sporočila: 4077
   RE: Septembrke
6.6.2007 9:53:04   
Anonimen
Na Ptuju baje ne traja ta šola tako dolgo, vsaj tako so mi povedale kolegice. Ker, če bo tako pol 3/4 šole ne bom mogla obiskovati.
Sem malo po netu pogledala glede zaprtosti pa sem naletela spet na Donat in bom ga danes res šla kupit. Saj zgubit nimam kaj. Zdaj gre še itak za blažjo obliko pr meni samo me kar skrbi kaj bo, če bo še huje. Sicer pa je to ena najbolj pogostih težav v nosečnosti pa se bo treba še tega navadituser posted image .
Meni je pa danes res pravi dolgcajt, sploh ne vem kam naj se dam. Na netu sem že skoraj vse vidla, po tv so itak same limonade, če stopim iz bajte mam vse sosede na dosegu, tak, da nimam pojma kaj naj počnem. Grem pa kuhat počasi nekaj, čeprav je še hitro. Bom jedla rižoto s šampinjoni pa pohane bučke pa solatko. Pa kak kompot iz češenj si bom še skuhala zraven.
Vsem, ki imate bližajoče preglede pa želim, da je z vašimi user posted image  vse ok.

LP

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 4078
   RE: Septembrke
6.6.2007 10:24:00   
CUKRČEK
Zaprtost: *dva kivija vsako jutro na tešče
                *donat(najboljeje kozarec postanega na tešče, pa še kak požirek čez dan)
                *suhe slive namočene čez noč v vodo...spiješ vodo in poješ slive


Evo, edino to je meni nekako pomagalo pri teh problemih. KEr imam jaz že v nenosečem stanju zelo pogosto te težave, sem se posluževala teh "receptov".


_____________________________

*prvič smo naredili enega otroka
*drugič smo naredili dvojčke
*sedaj se sploh ne upamo več delat otrok, da ne bodo
slučajno trojčki:))

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4079
   RE: Septembrke
6.6.2007 10:24:06   
cuma
Daaan!

Moja Ema je šla oddremat, jaz pa moram malo počekirat kako ste kaj?!
Tudi pri nas je tako dolgočasno vreme, da ti kar voljo pobere ...

Mala: glede zaprtosti pa bo tako, kot si rekla - najbrž premalo piješ ... jaz tudi user posted image . Donat ti bo pomagal, pa skušaj manj belega kruha jest (če ga ješ), pa manj sladkarij, več kosmičev, sadja, sveže zelenjave in tekočine! Meni tudi jogurtki activia pomagajo pri prebavi, pa še dobri so user posted image .

nana: kako si danes? a je tamali v vrtcu?

Jaz pa se bom v roku 14 dni selila in me je že kar strah, kako bomo to izpeljali ... Hkrati se pa ful veselim!! Potem pa bom lahko kaj pripravila za Tinkaro ... zdaj pred selitvijo se mi enostavno ne da razmišljat in sortirat, ker vem, da bomo itak vse skupaj zmetali in potem tam lepo pospravili ..

user posted image O porodu: A se je katera že odločila kako bo rodila? Če ne bom imela spet CR, razmišljam o EA. Moram pa se pozanimati glede EA v Izoli, ker se vse spreminja ... zdaj po novem, je baje plačljiva ... ne vem pa, če je dostopna 24h/24.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4080
   RE: Septembrke
6.6.2007 10:43:25   
karin.
Živjo

Spet nimam časa, da bi vse kar ste napisale prebralauser posted image

Tiste, ki imate že otroka mi povejte na koliko časa pride patronažna?

_____________________________

Hope in Elyse + hiperaktivni Nik = Moji srčki

(odgovor članu cuma)
Neposredna povezava do sporočila: 4081
   RE: Septembrke
6.6.2007 11:15:37   
Anonimen
Cuma, jaz sem bila danes pri G in sem videla, da je predavanje o EA naslednjič 9.7. ob 13h v 1 nadstropju v sejni sobi. Potrebuješ napotnico od G (meni jo je dala danes) EA pa stane 170 evrov. Če pa je vedno dosegljiva pa ne vem. Jaz sicer nameravam iti rodit v Postojno in bom šla tudi tja podpisat izjavo za EA, vendar nikoli ne veš in bom podpisala tudi v Izoli. Lahko greva takrat skupaj. Pa na predavanju takoj podpišeš izjavo.
Drugače pa vsekakor želim imeti EA kot odprto možnost lajšanja bolečin.

user posted image Danes sem tudi dobila potrdilo o PDP, pa me zanima če ve katera kdaj lahko grem urejat papirje za paket, ker bi mi tisti denar prav prišel, pa se mi zdi 3 mesece res malo prehitro. Ali pa neuser posted image . Zadnjič na socijalni mi je sicer rekla, da lahko pridem takoj ko dobim potrdilo, samo nisem mislila da ga dobim že sedaj. Ve ga že imate?

Drugače grem čez 14 dni dat kri za sladkor, test za toxo je bil negativen, luleka ima še vednouser posted image , z mano vse bp, kg so +5.5, pritisk 130/75, utrip ok, je že v glavični vstavi, zato mi po novem tudi tako zelo pritiska na mehur, da včasih ko poskoči mi kar kapljica urina priteče. Barabica malauser posted image .

Edino kar me skrbi je to, da se še vedno ne vidijo ledvičke, kar je pri meni slika zelo meglena že od samega začetka. Sem debeluh in je slaba prosojnost. Pravi, da ne vidi to kot problem, ker dejansko ne more videti in ne da jih ni. Potem je želela, da bi prišla noter ena druga user posted image , da bi lahko videla kako se jasno pri njej vidi, da bi jaz razumela zakaj pri meni ne more videt. Pa so kot nalašča bile za mano tri, ki so do 12t (kaj čem tam videt), potem pa je bila na vrsti malica. Je rekla da naslednjič. Sicer pa grem v nedeljo na 3D UZ v Postojno, pa bo tam prosila, da če imajo boljši UZ da pogledajo če se vidi. Ampak mislim da mora biti vse ok, ker če bi sumila da je kaj narobe, bi me sigurno še kam drugam poslala na UZ.

Na seznamu bi mogoče predlagala še kopalni plašč za s seboj, ker ga nimajo v vseh porodnišnicah. Sicer bo septembra vroče, samo nam je ponavadi nerodno okoli hodit v sami pižami. Jaz si bom tudi slednjo verjetno vzela kar svojo.

Mala, zaprta pa res nisem tako da težko kaj svetujem. Popijem pa vsako jutro dl Donata. kaj drugega posebnega pa ne delam.

Jaz imam popoldan eno predstavitev v šoli, me malo trema daje, ker je v angleščini.....Učit pa se mi kar ne da spravit, pa imam naslednji teden kar dva izpitauser posted image . Na mene bi pa sonček in lepo vreme veliko bolj vplivala, da bi se lažje spravila k učenju, ker bi v takem lahko samo spala.


(odgovor članu cuma)
  Neposredna povezava do sporočila: 4082
   RE: Septembrke
6.6.2007 11:18:30   
Pikica pokica
Cuma, čestitke za selitev. Tudi mene čaka, ampak šele v avgustu. Mi je možek obljubil, da bo on toliko bolj priden in aktiven, saj od mene verjetno takrat ne bo kaj prida.. No, cotke bom presortirala od prvega, oprala in pripravila vse v novem stanovanju. Do takrat bo pa to še počakalo.

Tudi sama razmišljam o EA, a kaj, ko jo v Celju tako redko izvajajo in jo vsi odsvetujejo. icer je 24 ur na voljo in se plača starih 40.000 sit. No, če se ne odločim zanjo, bom pa hodila v zadnjem mesecu na akupunkturo, ki je baje odlična za hitrejše odpiranje oz. za hitrejši porod.

Karin, mene je patronažna obiskala na domu dva dni po prihodu domov. Nato čez en teden, ko sva pikeca kopali in kasneje še enkrat. To je bilo pri meni tudi vse. Naj bi prišla še okoli 6 meseca, pa ni bilo ne sluha, ne duha o njej. Verjetno zato, ker je bilo ravno poletje, pa dopusti... Mi je pa rekla, da se bova tako kaj v mestu ali na sprehodih srečale in če bom potrebovala kakšen napotek, naj jo kar ustavim. Pri  tebo bo verjetno bolj pogosta, saj imaš dve, pa še nedonošenki, ki potrebujeta pogostejše spremljanje..
Kako pa sta drugače? Čestitke za prvih 14 dni. Joj, kako čas beži user posted image .

Mala, čim več tekočine.. Sem pa tudi jaz slišala, da zelo pomaga kivi na tešče.. Jaz si pomagam s probiotičnimi jogurti, pa nimam prevelikih težav. Upam, da jih tudi ne bo.
Materinske šole pa midva ne bova obiskovala, saj sva jo pred 3 leti. Poleg tega v Celju ni več prostih terminov ( je le še 2 tedna), potem pa se ponovno začne konec avgusta, ko bo tako že skoraj prepozno.. Ni pa pogoj, da je partner zraven pri porodu.

Guppy, upam, da čim prej nehaš bruhati. Sicer pa, če se drugače tako dobro počutiš, je verjetno to le malenkost in ti ne more pokvariti dobrega počutja. Super :)

Lepo se imejte!

PA PA

(odgovor članu karin.)
Neposredna povezava do sporočila: 4083
   RE: Septembrke
6.6.2007 11:21:29   
guppy
SEPTEMBRSKI SEZNAM ZA NOVOROJENČKA 

1.OPREMA:
- VOZIČEK
- AVTOSEDEŽ
- TORBA ZA POTREBŠČINE
- ZIBELKA ali KOŠEK ali POSTELJICA + POSTELJNINA 
- MIZICA ZA PREVIJANJE + previjalna blazina

- BANJICA
- KOŠ ZA PLENICE 


Komentarji: Pri vozičku se prepričajte, da gre v prtljažnik od avta (z vso pripadajočo opremo)! Nekatere mamice odsvetujejo uporabo košare za voziček, ker je uporabna le kratek čas in le, če zunaj ni prevroče. Zibelka in košek se tudi uporabljata manj časa, zato nekatere priporočajo, da otrok spi od začetka v posteljici.
 
2.PRIPOMOČKI ZA HRANJENJE:

- STEKLENIČKA ZA HRANJENJE
- ŠČETKA ZA ČIŠČENJE STEKLENIČK
- DUDA ZA NOVOROJENČKA - 2 kom
- CUCLJI z različnimi velikostmi luknjic

Komentarji: Nekatere priporočajo Aventove, druge NUK stekleničke - v bistvu je vseeno, le da imajo cucelj za novorojenčka. Kupiš jih po potrebi, če dojenje ne steče. Dude izdelujejo iz silikona in kavčuka. Silikonske prodaja Avent, kavčukove pa Chicco. Slednji ima dudo, ki sicer ni lepa na pogled, je pa popolnoma mehka in se dojenček lahko tudi uleže nanjo.
 
3.OBLAČILA:
- TETRA MAJČKE – 5 kom (za na kožo) – št. 56/58/62
- MAKO MAJČKE – 5 kom (za čez)
- ŽABICE bombažne – 4 kom
- NOGAVIČKE – 4 kom
- KAPICI tetra ali mako – 2 kom + 2 volneni kapici za čez
- COPATKI – 2 kom
- POVIJALNE PLENICE – 5 kom (frotir)
- BODI – 3 kom (2x dolgi, 1x kratki rokavi)
- PAJACEK PLIŠ – 2 kom
- BRISAČA ZA PO KOPANJU, S KAPUCO
- SPALNA VREČA – 2 kom (kupiti pozneje)

- PAJAC oz. KOMBINEZON ZA VEN
- PLENICE, TETRA – 20-30 kom (za široko povijanje, nego)
- PLENICE, KALIKO
- PLENICE, npr. Pampers Newborn 1 ali BOMBAŽNE PLENICE
- POVIJALNE PLENICE - kupi po potrebi
- ODEJICA – 2 kom
- SLINČEK – 2 kom

- ROKAVIČKE ZA DOJENČKA - če se bo praskal z nohtki 
 
Komentarji: Nekatere pravijo, da spalna vreča ni potrebna, druge pa da je bolje, da navadiš dojenčka na njo zgodaj, preden začne s sebe odrivati odejico. Namesto mako in tetra majčk mamice raje uporabljajo kar bodije. Bodije je priporočljivo kupovati s stranskim zapenjanjem, da se ne mučiš z oblačenjem čez glavico. Plenice za enkratno uporabo kupi le en zavoj, če bo dojenček slučajno imel alergijo ravno na to vrsto plenic. Pajacke je priporočljivo imeti tudi bombažne, ne samo plišaste, ker je v njih lahko prevroče.

4. KOZMETIKA:
- OTROŠKO MILO za kopanje dojenčka (trdo)
- MLEKO za po kopanju
- MANDLJEVO ali OLIVNO OLJE ali BEPANTHEN LOSION
- HLADILNO MAZILO za ritko
- 70% ALKOHOL (za razkuževanje toplomera, mizice, popka)
- FIZIOLOŠKA RAZTOPINA (čiščenje popka in nosu)
- TETRA KRPICE – 12 kom
- ŠKARJICE ZA NOHTKE
- GLAVNIK in KRTAČKO
- ROBČKI za nego ritke (mini pakiranje za sprehode)
- VATA (za »nacufati«)
- PALČKE – bibe (debele)
- MAZILO BEPANTHEN – roza (za celjenje bradavic in za dojenčka)
- ZA ČIŠČENJE NOSU; npr. Sterimar iz lekarne
- KAPLJICE PROTI KRČEM; npr. Sap simplex iz lekarne
- PRAŠKA PASTA (za vneto, rdečo ritko) 

Komentarji: Nekatere so za, druge proti robčkom za ritko - če je ritka občutljiva, se robčki odsvetujejo, drugače pa naj bi se uporabljali v glavnem na kakšnem potovanju. Palčke za čiščenje noska in ušes se odsvetujejo - namesto tega se priporoča uporaba svaljka vate. Kapljice proti krčem kupiti po potrebi.

5. OSTALO:

- TERMOMETER ZA VODO
- TERMOMETER ZA MERJENJE VROČINE – klasični
- Babyphone ali Angelcare
- ROKAVIČKA ZA KOPANJE DOJENČKA
- TEHTNICA ZA DOJENČKA - ni nujen pripomoček 

Komentarji: Babyphone in podobne zadevice kupi po potrebi - odvisno od tega, ali je novorojenček v drugem prostoru, ko spi... Termometer je najbolj priročen/drag tisti, ki meri temperaturo v ušesu, ni pa nujno potreben pripomoček. Povsem dovolj je navaden digitalni termometer, ki meri temperaturo pod pazduho. Tehtnica tudi ni nujen pripomoček, saj na začetku lahko svojo prinese tudi patronažna, nato pa dojenčka tehta pediater.

6. ZAME:
- NEDRČEK ZA DOJENJE – 2kom
- BLAZINICE ZA V NEDERČEK
- PRSNA ČRPALKA – 2kom - kupi po potrebi
- NASTAVEK ZA BRADAVICE - kupi po potrebi
- VLOŽKI ZA V PORODNIŠNICO - bombažni Vir
- KREMA ZA BRADAVICE - lahko uporabljaš Bepanthen
- NAPIHLJIV OBROČ ZA PLAVANJE - po potrebi, če boš šivana 

Komentar: Prsno črpalko kupi po potrebi, če bo treba črpati in shranjevati mleko. Krema za bradavice je lahko Bepanthen ali pa krema z lanolinom - za slednjo pravijo, da se bolje obdrži na bradavicah in da je pred dojenjem ni potrebo spirati. Nedrček kupi le 1 kom s čim manj šivi, drugi kos pa, ko bo znana številka :))

7. ODHOD V PORODNIŠNICO
POTREBŠČINE
- OSEBNA NEGA (milo, zobna krtačka, pasta, glavnik, krema, vazelin za ustnice, brisača, krema za bradavice)
- NEDRČEK ZA DOJENJE in BLAZINICE
- NOGAVICE
- COPATI (z debelim podplatom, da se lahko zmočijo)
- TEL. KARTICA
- MOBITEL + POLNILEC
- BOMBAŽNI VLOŽKI Vir 80
- KOPALNI PLAŠČ
DOKUMENTI
- NAPOTNICA ZA PORODNIŠNICO
- NAPOTNICA ZA REŠILCA
- IZVIDI: KG-Rh, WaRe (originali!)
- MATERINSKA KNJIŽICA
- ZDRAVSTVENA KARTICA
- OSEBNI DOKUMENT
- POROČNI LIST
- POTRDILO ZA SPREMLJEVALCA, ČE BO ZRAVEN

Komentarji: V porodnišnici dobiš spodnje hlačke, vložke, spalno srajco... Če pa mamica biva tam dalj časa in bi si rada npr. umila lase, se priporoča, da s seboj prinese sušilec za lase, ker ga tam baje ni.

8. ODHOD IZ PORODNIŠNICE (prinese nekdo pred odhodom):
ZA DOJENČKA
- 5 TETRA PLENIC
- 1 POVIJALNO PLENICO
- 1 PLENICO ZA ENKRATNO UPORABO
- ODEJICA
- BODI Z DOLGIMI ROKAVI
- KOMPLETEK (hlačke + jopica ali majčka)
- COPATKI ali NOGAVIČKE
- TANKE ŽABICE
- KAPICA
- AVTOSEDEŽ / LUPINICA
ZA MAMICO

- OBLAČILA (majica, hlače, nogavice...)
- ČEVLJI
- SPODNJE PERILO

Komentarji: Posebej bodite pozorne pri pripravi oblačil zase, ker se je v praksi izkazalo, da če nič drugega, moški pozabijo prinesti čevlje ali spodnje perilo :))
 
user posted image  za seznam vsem septembrkam, posebej tianni, ki je napisala začetni osnutek

(odgovor članu guppy)
Neposredna povezava do sporočila: 4084
   RE: Septembrke
6.6.2007 11:23:23   
guppy
user posted image
(PDP, nick (leta), št. nos., kraj bivanja --> porodnišnica, spol)

27.8. tikca, 1n, Ljubljana
27.8. misska, 2n, Ljubljana --> Ljubljana user posted image

28.8. surya, 1n, Posavje user posted image
29.8. Nikki24 (25), 1n, Ljubljana --> Postojna user posted image
29.8. avgustovka, 1n, Ljubljana --> Postojna
1.9. CUKRČEK (28), 2n (dvojčki), ok. Vrhnike --> Lj. user posted image
1.9. guppy (26), 1n (dvojčki), Lj --> Lj user posted image +user posted image
1.9. Marelica, 2n, okolica Ptuja --> Ptuj/MB user posted image    
1.9. Lili17
2.9. lumpa6, 5n, Ljubljana --> Ljubljana
3.9. nena80 (27), 1n, Dolenjska --> NM / LJ user posted image
3.9. Pikica pokica (27), 2n, Celje --> Celje user posted image
3.9. lemavrica (28), 1n, Ljubljana --> Lj user posted image
3.9. jonči (28), 1n, Kranj user posted image
3.9. aljab, 1n, --> Celje user posted image

3.9. Mokka1 (27), 1n, Ruše --> LJ user posted image
4.9. bodoča (24), 1n, --> Slovenj Gradec user posted image
4.9. september 07, 1n, Vrhnika 
5.9. Rožica*, 1n user posted image
5.9. ursy, 2n, Ljubljana
5.9. nejka7
5.9. *Marty* (PP 31.1.), 2n
5.9. lasekP, Velenje
5.9. nana 27 (28), 2n, okolica Lj --> Postojna user posted image

5.9. Mateja82 (25), 2n, Celje --> Celje user posted image
6.9. škorpion, 1n, Celje user posted image  
7.9. Carmy (25), 2n, Domžale --> Ljubljana user posted image
7.9. Žabonka, Lj. --> Lj. user posted image Brina
7.9. quelle (29), 1n, --> Kranj / Jesenice
7.9. duskamb (34), 3n, Maribor user posted image Matija
8.9. Ninica, 2n
9.9. nestrpnica (27), 2n, Ptuj
9.9. manca79, Kranj
9.9. LEVASI (28), 1n, Ljubljana --> Postojna user posted image
9.9. Emm, Velenje
10.9. nefretiti (28), Celje --> Maribor user posted image
10.9. _mala_ (26), 1n, Maribor --> Ptuj user posted image Maša
11.9. Zoya27 (28), 1n, Izola --> Izola user posted image
11.9. sandra85 (21), 1n, Portorož user posted image
12.9. jst86, Škofja Loka --> Kranj
12.9. srček (28), 1n, Strunjan --> Po user posted image Žan 

13.9. PBJ , 2n 
14.9. Eva*, 1n
15.9. Taja339, 2n, Laško
15.9. ribica23, 1n, --> Ljubljana user posted image
15.9. helenav (27), 1n, Izola --> Izola user posted image Klara
16.9. cuma, 2n, Koper --> Izola user posted image Tinkara
16.9. TheAngel, 1n, Kranj user posted image
17.9. annie, 1n, Ruše --> Maribor user posted image
18.9. ašun (27), 1n, Pirniče --> Ljubljana user posted image Žana
19.9. buškica (32), 1n, Medvode --> Po/Lj user posted image Lara
20.9. ana b, 2n, Ljubljana 
20.9. Tatty (30), 1n, Ljubljana/Cerkno --> Lj

20.9. zvezda71 (36), 1n, Ljubljana --> Lj user posted image
20.9. mony79 (28), 1n, Primorska --> Šemp. pri Gorici user posted image  Vid
21.9. žarnica (23), 2n, --> Ptuj user posted image
21.9. *ribica*, 2n, M. Sobota --> M. Sobota user posted image Tiara/Alina 
22.9. nora (27), 1n, Ljubljana --> Ljubljana user posted image Lucija
23.9. dorotea (27), 1n, Primorska --> Šempeter user posted image Patricija
23.9. naja07
23.9. NalLa (26), 1n, okolica Ljubljane --> Lj user posted image
24.9. nova169, 1n, Velenje
24.9. tianna (22), 1n, Sežana --> Postojna user posted image
24.9. nejca79, 2n user posted image
24.9. jota, 2n
25.9. Rozmarinka, 1n, Ljubljana --> Ljubljana user posted image
25.9. upanje-upanje, 1n, Koper
26.9. ksenija., 3n, Ptuj
26.9. LINA31 (28), 1n user posted image Žan

26.9. PravaTečka (29), 2n, Pesnica --> Mb user posted image
27.9. taček (23), 1n, --> Slovenj Gradec user posted image
27.9. sevenka (25), 1n, Domžale --> Ljubljana user posted image
27.9. tanja981 (25), 2n, Mežica --> Slo. Gradec user posted image
27.9. katjuša79, 2n, Celje --> Celje user posted image
28.9. jacklyn, 4n, Logatec --> Postojna user posted image
28.9. andreja32, 4n, okolica Kamnika --> Lj user posted image

28.9. Tanja Lina, 1n, okolica Kranja --> Lj user posted image
28.9. duc.20 (22), 2n (OČKA), Kamnik --> Lj user posted image
30.9. taja83 (23), 1n, --> Trbovlje user posted image
30.9. *tajda* (25), 1n, Kamnik --> Lj. user posted image David
??.9. Tadeja 1976, (dvojčki)  
  

------------------------------------------------------------
 
"SEPTEMBRSKE" MAMICE
(DP, nick, PDP, spol, ime, teža/dolžina)

user posted image

22.5. karin. (PDP 3.9.), user posted image Hope (610/32) + user posted image Elyse (750/35)

------------------------------------------------------------

DRUGE INFORMACIJE

SREČANJE SEPTEMBRK v Ljubljani in na Obali
http://www.ringaraja.net/forum/fb.asp?m=1576815

SEZNAM za novorojenčka
http://www.ringaraja.net/forum/fb.asp?m=1587468

NUJNA GINEKOLOŠKA POMOČ v Lj. porodnišnici
01 522 61 11

(odgovor članu guppy)
Neposredna povezava do sporočila: 4085
   RE: Septembrke
6.6.2007 11:24:31   
Pikica pokica
Srček, tvojo pižamo ti odsvetujem oz. če že, potem si jih prinesi kar nekaj user posted image . Namreč na začetku boš še ful krvavela in lahko se zgodi, da bo malo prišlo na pižamo, mleko se bo kar cedilo in curljajo.. tako da sem bila jaz čisto flekasta kljub modrčku za dojenje in blazinicam.. Jaz sem se preobačila in tuširala vsaj 2x na dan... če bi imela svoje pižame, veš koliko bi jih potrebovala user posted image ..

Kopalni plašč je pa dobra ideja. Sicer v Celju so na razpolago in ne potrebuješ svojega, ne vem pa, kako je drugje.

(odgovor članu Pikica pokica)
Neposredna povezava do sporočila: 4086
   RE: Septembrke
6.6.2007 11:25:26   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: karin.

Živjo

Spet nimam časa, da bi vse kar ste napisale prebralauser posted image

Tiste, ki imate že otroka mi povejte na koliko časa pride patronažna?


Jaz sem že malo pozabila kako hodi patronažna, ker sta moja dva 8 in 7. Vem, da je prišla naslednji dan, ko sem prišla iz bolnice, pa potem spet čez kakšen dan ali dva.. in ko je odpadel popek je otroka prvič skopala. Ni bilo nevem kaj veliko obiskov, ampak tudi nismo imeli težav. Mogoče bo pri tebi drugače, ker sta dve, pa še prehitro rojeni.

Upam, da ti bo katera druga lahko bolje pomagala.

(odgovor članu karin.)
  Neposredna povezava do sporočila: 4087
   RE: Septembrke
6.6.2007 11:36:41   
guppy
Kopalni plašč sem kar dodala na seznam, ker so nam v šoli rekli, da znajo tile porodnišnični biti kar znucani in da imaš lahko svojega, če želiš (ni pa treba). Pižamo oz. spalno srajco je pa po moje bolje imeti njihovo, ker krvaviš in ker so narejene tako, da enostavno podojiš otroka (baje).

Bomo videli, kako je to v praksi :))
Papa

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4088
   RE: Septembrke
6.6.2007 11:47:58   
Pikica pokica
Pa še to.. kakšna sponka ( lahko za lase) vam bo prav prišla- v Celju so namreč pižame takšne, da so razklane skoraj do popka ( namenjene lažjemu dojenju), ampak potem skos tako narazen leze, da pol jošk ven kažeš, če si ne spneš s čim.  user posted image

(odgovor članu guppy)
Neposredna povezava do sporočila: 4089
   RE: Septembrke
6.6.2007 12:09:36   
karin.
Hvala za odgovore. Mi je zdravnik rekel da bo patronažna hodila na dva dni, se mi je zdelo veliko zato sem pa morala vprašatiuser posted image
Dober seznam. Mal ste že zakomplicirale se mi zdiuser posted image  Ko si enkrat tam ti lepo pomagajo pa vse steče tako kot je treba. Če se slučajno kaj še rabi pa kdo pripelje.

_____________________________

Hope in Elyse + hiperaktivni Nik = Moji srčki

(odgovor članu Pikica pokica)
Neposredna povezava do sporočila: 4090
   RE: Septembrke
6.6.2007 12:12:32   
dorotea
Karin, 25 pa res ni več tako mlad, da ne bi mogel urejat stvari za sineka, kar naroči mu, saj je vsakemu na začetku malo nenavadno in nerodno, sam če boš vse ti počela ga boš razvadla. mojega je tud tašča razvajala in urejala stvari namesto njega, jaz pa mu ne dajem več potuhe in sedaj si lepo vse sam zrihta.

mala, jaz sem bla tud v začetku nosečnosti zaprta...full sadja pojej, pa res je pomembno da veliko piješ...vsaj 2 litra na dan, jaz sem si kupovala tiste jogurte activia, sam ne morem rečt, da mi je full pomagalo, pol sem pa donat redno začela pit, pa se mi zdi da se je uredilo, sam ne takoj...piješ ga zjutraj na tešče(sam če hočeš da pomaga ga moraš segret, torej piješ toplega...bljek...ma menda je to bistveno) en kozarec...pol pa še pred kosilom, jaz zvečer itak Mg šumečke pijem, pa je že to odvajalno...probaj, sam vztrajaj.
Glede materinske šole jo imamo mi še danes in še enkrat drug teden...saj je blo fajn in poučno, sam do sedaj smo bolj o nosečnosti in porodu pa dojenju govorili, manj o dojenčkih...še bomo (oprema pa to), sam itak teorija je eno, praksa pa drugo. No, včasih mi je blo tud dolgčas.
Bravo bodoča za voziček!!user posted image

Pridna Nefretiti, je lepo za knjigami ne- poučno in zanimivo(to si jaz v glavi ponavljam)...jaz se tud spet učim. Dejmo! Ja, pa trebuh tud loh otrdeva potem, če si čez dan preveč delala, a ne? se mi zdi, no ma sej večina otrdevanja je itak normalnega, pač priprava na prave krče, če seveda ni prepogosto. Mene je pa celo noč nekaj bolelo v trebuhu, ma tako kot da bi mi vezi nategovalo...po mojem ker nisem nobenega pametnega položaja za buštija našla...A tudi vas kaj??? Aja, ti ki imaš rada rožice, sem pravkar mojo orhidejo presadila v 3 lončke, ker je imela mladičke, če se primejo bom začela kar s tem se ukvarjat...user posted image
 Srček, papirje za paket moraš uredit se mi zdi najkasneje 2 meseca prej, jaz bom tud jih naslednjič dobila, pa bom šla takoj urejat...da si dam to ven iz glave. Tud pri naši mali ni blo videt ene ledvičke, pa je rekla da če je dovolj plodovnice, je vse ok...
joj...moram it...pridem nazaj...


(odgovor članu Pikica pokica)
Neposredna povezava do sporočila: 4091
   RE: Septembrke
6.6.2007 13:02:06   
lumpa6
punce še nogavičke ste pozabile za porodnišnico da vas nebo zeblo v noge

(odgovor članu dorotea)
Neposredna povezava do sporočila: 4092
   RE: Septembrke
6.6.2007 13:04:22   
karin.
Punce zdele sem dobila ta sms:
 
V veliko veselje mamice Maje in atija Ducana sem se danes ob 12.10 uri rodila v izolski porodnišnici. Težka sem 810g in dolga 36cm. Komaj čakam, da vas spoznam Nike.user posted image
 
                                                user posted image user posted image user posted image

_____________________________

Hope in Elyse + hiperaktivni Nik = Moji srčki

(odgovor članu dorotea)
Neposredna povezava do sporočila: 4093
   RE: Septembrke
6.6.2007 13:06:22   
lemavrica
Čestitke staršema user posted image .

V vaši družini so se pa otroci odločili da bodo prehitevali. Upam da se mamica in punčka dobro počutita.

_____________________________

12.09.07 sva dobila najinga sončka Jako
06.05.2010 smo dobili še drugega sončka Žigo

...Na ta lepi dan v meni erekcija se ti ne zdi da ne more biti lepša...


(odgovor članu karin.)
Neposredna povezava do sporočila: 4094
   RE: Septembrke
6.6.2007 13:06:39   
Rožica*
Guppy, če sem si prav zapomnila te muči zatekanje?
Zanima me če se izogibaš soli in ješ ne slano hrano?
Drugače pa je tudi mene trla ta težava in vem kako nadležno morejo boleti prsti. zato mi je G. svetoval naj ne jem soli, seveda je to malo težje, čeprav če bo nija se bom odpovedala tudi temu. Dobila sem pa še ena nasvet in je pomagalo, tako da za enkrat okus slanega v naši kuhinji ostaja. user posted image
Skušam popiti čimveč vode, vode, vode, predvsem dopoldan, da se telo lahko sčisti. In dopoldan če le gre jem samo sadje, vendar mi nakaj dni spet ne uspava več, ker je moj želodček tako lačen, da z kruljenjem opozarja, da bi se prilegel, kakšen sendvič! user posted image   Koslio jem normalno, začinjeno, za večerjo oz. za malico pa lubenico in veliko vode. kolikor je meni svetovala sestra je važno da popijemo veliko vode, da se tolo očisti.
Poizkusiti ni greh!
Pa še dobra stran vsega je redno odvajanje blata, ko ravno govorimo o tej temi,  se ne spomnem kdo točno jo je načel.
Torej si lahko spet izluščte enake napotke, kot so jih dajale predhodnice, sadje, voda in red v prehrano, ne bele moke apak črno in jedi z veliko vlaknin.
pri zaprtju sem si pomagala tudi z kiwijwm na tešče in z nekaj žličkami lanenega semena, ki ga zaliješ z veliko VODE, da se lahko napije in potisne naprej. EKSPLOZIJA ZAGOTOVLJENA!

Povejte mi še nekaj, jaz do sedaj nisem imela želje po sladkem, tri dni pa mi po glavi roji le ta. Ko pa si privoščim čokolado ali kaj podobnega pa mi okus sploh ni tisti pravi,....
nevem a je kriva luna ? se še kateri dogaja?


LP.

(odgovor članu dorotea)
Neposredna povezava do sporočila: 4095
   RE: Septembrke
6.6.2007 13:15:09   
Rožica*
user posted image user posted image user posted image
ČESTITKE RACKU!  user posted image

In veliko lepih trenutkov njegovi družinici!


Karin povej kaj več, upam da nisem nadležna. Le čudi me da se nekako zares dogaja pri septemberkah.
Ne morem dojet in hkrati opominjam sebe, da se bom morala bolj umerit, čeprav mi trebuh otrdeva sem se nekako navadila na to in niti ne polagam več tako veliko pažnje, le malo postojim in počakam da mine.
Saj vem ne me kregat, bila sem na pregledu, bilo vse bp zdaj se pa toležim in skušam ne paničarit....

Kako se počuti mlada mamica? Je imela kakšne težave, kaj je tako hitro sprožilo porod?
Je z user posted image  vse vredu?

Še en user posted image  malemu user posted image !!!!


LP.

(odgovor članu Rožica*)
Neposredna povezava do sporočila: 4096
   RE: Septembrke
6.6.2007 13:23:45   
nana 27
Cuma, jst sem v redu..he he, kakor se vzame. Naš fant je doma, ker so se mu pojavili izpuščaji, ki jih je razpraskal in si gor nanesel bakterije in nekaj časa ne sme v vrtec. Pojavil se  mu je atopični dermatitis pa ne vemo od česa. Baje bo izvenelo nekje do petega leta. Karin, čestitaj bratu in mamici za rojstvo male Nike...res ste vsi hitri pri vas doma. Kako je punčka drugače? Bo v Izoli, ali so jo preselili v LJ? Srček, jaz sem s seboj imela svojo pidžamo, ampak so tiste porodniške spalne srajce čisto v redu, ker kar teče nekaj dni pa še lažje se greš tuširat pa lažje te pregledajo vsak dan ob viziti, če imaš njihovo sexy srajčko. Nogavice vzameš s seboj, čeprav jaz jih konec oktobra nisem rabila. Pa kopalni plašč..pri nas ga nobena v sobi ni imela, ker smo ali ležale, dojile..nobena se ni okrog po hodnikih šetkala. Cimri se je po porodu zelo vrtelo in je skoraj skupaj padla, tako da res...počivaš, skrbiš za dojenčka, dojiš, se greš tuširat, se sprehodiš do mizice ob obrokih in to je to...pa pridejo obiski, pa greš jest pa nega dojenčka pred spanjem pa klepet s cimrami, spanje in nato spet nega dojenčka, zajtrk, vizita s strani ginekologa, nato še pediatrična vizita, dojenje, nega in nato kosilo potem pa že spet obiski..res se dogaja user posted image  _mala_, lahko piješ tudi Portalak sirupa za odvajanje ali pa žlica lanenin semen v jogurt (lanena semena so itak zdrava, ker imajo omega maščobe notri).

(odgovor članu Rožica*)
Neposredna povezava do sporočila: 4097
   RE: Septembrke
6.6.2007 13:25:55   
cuma
karin: Iskrene čestitke Ducu in njegovi ženi za otročkauser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image !!!! Vso srečo in da bi šlo vse okuser posted image user posted image user posted image !Lepo lepo jih pozdravi in reci, da pri septemberkah držimo pesti tudi za njih user posted image ! Pa seveda tudi tebi, čestitkeuser posted image , novopečena teta!!!

(odgovor članu Rožica*)
Neposredna povezava do sporočila: 4098
   RE: Septembrke
6.6.2007 13:31:34   
Anonimen
Karin, pa kaj vi jeste v vaši familiji, da se vsem user posted image  tako zelo mudiuser posted image . Seveda iskrene čestitke Ata Racaku, upam da je z mamico in punčko vse v reduuser posted image . Kako za vraga so pa prišli do Izolske bolniceuser posted image . A niso iz Kamnikauser posted image . Zgleda da vi vsi bežite rojevat čim bolj daleč od doma, sedaj se boste pa vozili vsak na svoj konec slo na obiskeuser posted image .


(odgovor članu karin.)
  Neposredna povezava do sporočila: 4099
   RE: Septembrke
6.6.2007 13:39:51   
Anonimen
Dorotea! čestitke za orhideje....ti kar malo zavidam, jaz še vedno nisem prišla do orhideje.
Še vedno pa se mi pasjonka lepo bohoti, sedaj že na balkonu.....že dva sadeža sta gori, pa raste ko konoplja.
Tašča mi je pred dvema mesecema dala takšne zanimive deteljice....temno vijolične. In meni se jih kake 3 dni ni dalo nasaditi, potem pa sem jih le, ampak kar v zemljo od ene rože, ki se je posušila. Nisem imela nobene zemlje pri roki takrat (sem bila še v bolniški, pa še zima je bila). Potem sem zraven nasadila še kar en podtaknjenec in čakala. Zrastla je ena deteljica, ki se je noro dolgo borila. Pred enim tednom pa sem jo dala na balkon in sedaj je zrasel še en list, pa kar dva cvetova sta iz zemlje pokukala. Sem ju že skoraj spulila, ko sta mi zgledala kot da je nekla zel. No pa je začela deteljica poganjat.....super lepa rožica.
Čudi me pa, da mi je na balkonu zažgalo hibiskus.....a ni to roža, ki obožuje sonce....tudi v navodili piše, da jo lahko daš na sonce user posted image . Se bo že navadil....zaenkrat ga še nisem umaknila.

Joj kako mene že slaba vest daje, da nimam še nič....za dojenčico.....ko bom šla na morje bom 7 mesecev......takrat pa bi res morala že kaj popedenat. Ampak najprej tale izpit potem začnem živet nazaj.
Si pa fuuul predstavljam, kako bo ko bom rodila.....jaz bom po moje skoz jokala....od sreče, pa ko bom videla moža, mamo, taščo, sestro svaka ki bodo fuuul veseli....jst bom kr jokala.....kdaj se ta vražja hormnonska jokavost neha....jaz sem čisto zmešana od tega.

(odgovor članu nana 27)
  Neposredna povezava do sporočila: 4100
Stran:   <<   < Prejšnja stran  162 163 [164] 165 166   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  162 163 [164] 165 166   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Celodnevna avantura za bodoče starše in ml...
Pomlad prinaša sveže začetke in nove avanture, zato je popoln čas za Baby Expo, edinstven dogodek, ki združuje vse, kar ...
Zakaj tudi najbolj zdrave nosečnice slabo ...
99 odstotkov nosečnic se pritožuje nad kakovostjo spanja. Preverite, kateri so trije glavni razlogi, zakaj nosečnice pog...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?