|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  161 162 [163] 164 165   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Septembrke
5.6.2007 13:47:49   
Mateja82
Vidim da debatirate o prvih dneh z dojenčkom. Tudi pri nas ni tako gladko steklo, kot sem si predstavljala, sploh kar se dojenja tiče. Mala mi je skoz spala za hrano sem jo morala budit pa kaj ko je  na zizi zaspala nazaj, ker nisem imela mleka. Mleko sem dobila šele 5 dan ko sem zvedela da grem lahko končno domov iz porodnišnice. Do tretjega meseca sem potem  črpala, ni ga bilo dovolj za vsak obrok,ampak nekaj je pa le bilo. Po flaški je seveda pila brez problema.

S tem dojenjem sem se toliko obremnjevala da rajši ne govorim o žalitvah in pritisku s strani  nekaterih sester v porodnišnici user posted image user posted image   počutla sem se kot najslabša mama na svetu, nesposobna da sem zatajila uglavnem samo jokala bi se in še kasneje sem imela zaradi tege nekaj časa komplekse in slabo vest ko sem videla druge mamice dojit, vsak te sprašuje a se dojita ?? ti rečeš ne pol pa dobiš tak čuden pogled nazaj da joj...user posted image

Uglavnem to so bila moja  manj lepa občutja in doživetja v prvih dneh in tednih. Ni bilo lahko ampak je šlo. Zdaj drugič pa bo  malo drugače ker že vem kaj lahko pričakujem in se na to pripravim.

Mogoče je prav da se piše tudi o tem, da bodo tiste ki bodo postale prvič mamice lahko videle da se včasih tud kaj zatakne. Če bi meni kdo prej povedal kakšno obnašanje lahko pričakujem v porodnišnici bi vrjetno drugače prenesla vso stvar tako pa....

upam da nisem preveč zatežila...


_____________________________

7.3.2006 je štorklja končno dostavila prvi paket...

8.9.2007 pa še drugega :)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4051
   RE: Septembrke
5.6.2007 13:52:27   
Anonimen
Tudi jaz si ne želim nikogar na obisk vsaj kakšen mesec ne. Jaz nikdar ne grem na obisk takim, ki imajo novorojenčke, vedno počakam vsaj 2 meseca.
Srček: jaz te popolnoma razmem: meni je tudi zoprno, če kdo pride na obisk. Že večkrat se mi je zgodilo, da je kakšna kolegica prijavila, da bo prišla, jaz pa sem bila čisto nervozna zato. Če se hočeš  nekom družit, greš z njim na kavo in si vzameš čas za njega, ne pa da ti pride v tvoj svet in ti po možnosti vsiljuje svoje nazore.
Joj ene kolegice ne bom nikdar pozabila, ko je kmalu po poroki prišla k meni, jaz sem kar sijala od sreče ona pa mojemu možu reče: ja pa ne pozabit na sebe.....vsak na sebe.....jaz sem jo kar debelo pogledala, takrat je prvič spoznala mojega moža pa mu govori o tem, kako ne smeš pozabit na sebe......midva pa tako  srečna, da bi najraje eden v drugega zlezla......midva nisva več jaz in on posebej......groza....komaj sem čakala, da je šla. Po drugi strani pa se mi je revica zasmilila, saj že dolgo ni več srečna s svojim partnerjem....pa potem take psihološke puhljice trosi naokrog. Mogoče sem pa egoist....kaj pa vem.....na živce mi gredo negativisti.

Midva živiva v hiši moje mame, ampak ločeno od nje, tako da bo njena pomoč možna in zaželjena. Sedaj, ko sem bila čisto boga me je mama malo pocartala, mislim z dobrim kosilom in borovničkami. Takoj je blo OK. Tašča je pa sicer super, zelo se razumeva, ampak....moja mami je bolš, tolk ljudi pa tudi ne more pedenat ene mamice. Me pa skrbi, kako se bo kaj možek znašel.....se bom pustila presenetit.

Ko berem, kaj nas čaka.....vsi tako jamrajo okrog dojenja pa se mi zdi.....da to pač mora bit tako....to je davek, da otroček potem lepo zraste. Prav tako gledam na porod: če so vse bom še jaz....sej vem, da bo hudo, ampak bom v dobrih rokah.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 4052
   RE: Septembrke
5.6.2007 13:57:19   
nana 27
Ja, Maja, že v porodnišnici se začne...vsak, ki ima minuto časa, ti "priklaplja" otroka na prsi in vsak drugače kaže user posted image  Jaz sem predlagala ušesni termometer, ampak le v primeru, da vsa kdo vpraša, kaj za darilo, ker je predrag, da ga kupuješ sam. To, da je dojenček tako miren, da mu lahko meriš pod pazduho...mi smo razbili tri navadne, ko smo tako merili. Otrok pa čisto paničen od dretja in se še celo popoldne ni znal pomirit. Nato smo kupili digitalnega z gibljivo konico za dva jurja in merimo v ritki pa eno stopinjo stran odšteješ pa še pri zaprtih dojenčkih pomaga, če se malo "povrta" po luknjici (predlog pediatrinje, ko je bil zaprt že osmi dan) - z navadnim lahko kaj poškodujemo.

(odgovor članu Mateja82)
Neposredna povezava do sporočila: 4053
   RE: Septembrke
5.6.2007 14:30:28   
lemavrica
Jaz tudi ne maram kej preveč da mi ljudje hodijo po stanovanju. Tud sama ne hodim rada k drugim domov. Za kavico in čvek se lahko dobimo v lokalu, pa še bolj prijetno je ker nisi v vlogi gostitelja in ti ni treba skoz gledat če imajo vsi polne kozarce.
Glede problemov okoli dojenja se že zdej psihično pripravljam. Mi gre pa na živce cel ta cirkus okoli tega. Če ženska lahko doji super, če ne gre pa pač ne gre in se uporabi adaptirano mleko.

_____________________________

12.09.07 sva dobila najinga sončka Jako
06.05.2010 smo dobili še drugega sončka Žigo

...Na ta lepi dan v meni erekcija se ti ne zdi da ne more biti lepša...


(odgovor članu nana 27)
Neposredna povezava do sporočila: 4054
   RE: Septembrke
5.6.2007 14:45:29   
cuma
Čau pupe ...

vidim, da debatirate in se pridružujem ... Res je, ne steče vedno vse gladko ... se pa težki trenutki s časom nekako razblinijo oziroma jih preplavi toilko lepih, da nanje malo pozabimo.user posted image
Glede dojenja: točno tako kot sta napisali  Mateja in Nana... vsak ti pokaže drugače .. vsi ti solijo pamet kako in kaj in katero joško prej in katero kasnej, pa ne tako, pa ja ... pa ne nastavek, pa ja nastavek user posted image  Mene je tudi zeeeelllooo bolelo, nisem pričakovala kaj takega ... Tudi presekirala sem se zelo ... saj sem vedela, da je rast in razvoj moje punčke zelo odvisna od tega. Potem pa šok pri treh tednih, ko smo na tehtanju ugotovili, da se ne redi dovolj .Res je bila suhec, a jaz nisem opazila, ker nisem še imela opravka z novorojenčkom... sem mislila, da so pač vsi taki ... Pediatrinja je potem tudi mene takoj napotila v lekarno po Aptamil ... a dojila sem kljub temu še naprej. Bolelo me je 2 meseca, potem pa ne več. Ema je lepo napredovala, pred vsako flaško pa je imela 8 mesecev za predjed še mojo joško user posted image .

Evo še eno stvar za seznam (vsaj kar se mene tičeuser posted image  ,da bom vedela koliko je Tinkara popila in če lepo napreduje - in sicer - TEHTNICO za dojenčka.

(odgovor članu lemavrica)
Neposredna povezava do sporočila: 4055
   RE: Septembrke
5.6.2007 14:52:04   
surya
Vidim, da nas ima kar precej te probleme z otrjevanjem trebuha. user posted image  Jaz se trudim, da čim več počivam. Ampak se mi zdi, da mi otrjuje, če sem spočita ali pa če sem utrujena. Kot da to ne igra nobene vloge user posted image . Čez dan mi sicer redko otrdi, zvečer, ponoči in zjutraj pa kar velikokrat in to že več kot en mesec.

Glede vrnitve domov iz bolnišnice. Jaz si resnično ne želim nobenega drugega razen mojga user posted image . Pa mi je že mami omenila, da si bo vzela dopust in mi prišla pomagat in tašča je rekla, da mi bo pomagala. Mogoče sem nesramna, ampak me ostali v določenih trenutkih nervirajo. Nekak mam občutek, da bojo pol skoz padali dobronamerni nasveti, jaz pa si bom želela samo uživati ob user posted image  in user posted image . Vem, da bom včasih imela vsega poln kufer, da bo treba tud kej skuhat, pa oprat... Želim vse to početi, ko se bo meni dalo oz. ko bom zmožna. In sama odkriti neke stvari pri mojmu user posted image .

Sandra, drži se! Trpi še malo z nami ostalimi user posted image , tako lepo vroče poletje nas čaka. Lepše ti bo s trebuhomuser posted image .

Guppy, user posted image  za seznam.

Pozdravček, Surya.

(odgovor članu lemavrica)
Neposredna povezava do sporočila: 4056
   RE: Septembrke
5.6.2007 15:18:06   
guppy
SEPTEMBRSKI SEZNAM ZA NOVOROJENČKA 

1.OPREMA:
- VOZIČEK
- AVTOSEDEŽ
- TORBA ZA POTREBŠČINE
- ZIBELKA ali KOŠEK ali POSTELJICA + POSTELJNINA 
- MIZICA ZA PREVIJANJE + previjalna blazina

- BANJICA
- KOŠ ZA PLENICE 


Komentarji: Pri vozičku se prepričajte, da gre v prtljažnik od avta (z vso pripadajočo opremo)! Nekatere mamice odsvetujejo uporabo košare za voziček, ker je uporabna le kratek čas in le, če zunaj ni prevroče. Zibelka in košek se tudi uporabljata manj časa, zato nekatere priporočajo, da otrok spi od začetka v posteljici.
 
2.PRIPOMOČKI ZA HRANJENJE:

- STEKLENIČKA ZA HRANJENJE
- ŠČETKA ZA ČIŠČENJE STEKLENIČK
- DUDA ZA NOVOROJENČKA - 2 kom
- CUCLJI z različnimi velikostmi luknjic

Komentarji: Nekatere priporočajo Aventove, druge NUK stekleničke - v bistvu je vseeno, le da imajo cucelj za novorojenčka. Kupiš jih po potrebi, če dojenje ne steče. Dude izdelujejo iz silikona in kavčuka. Silikonske prodaja Avent, kavčukove pa Chicco. Slednji ima dudo, ki sicer ni lepa na pogled, je pa popolnoma mehka in se dojenček lahko tudi uleže nanjo.
 
3.OBLAČILA:
- TETRA MAJČKE – 5 kom (za na kožo) – št. 56/58/62
- MAKO MAJČKE – 5 kom (za čez)
- ŽABICE bombažne – 4 kom
- NOGAVIČKE – 4 kom
- KAPICI tetra ali mako – 2 kom + 2 volneni kapici za čez
- COPATKI – 2 kom
- POVIJALNE PLENICE – 5 kom (frotir)
- BODI – 3 kom (2x dolgi, 1x kratki rokavi)
- PAJACEK PLIŠ – 2 kom
- BRISAČA ZA PO KOPANJU, S KAPUCO
- SPALNA VREČA – 2 kom (kupiti pozneje)

- PAJAC oz. KOMBINEZON ZA VEN
- PLENICE, TETRA – 20-30 kom (za široko povijanje, nego)
- PLENICE, KALIKO
- PLENICE, npr. Pampers Newborn 1 ali BOMBAŽNE PLENICE
- POVIJALNE PLENICE - kupi po potrebi
- ODEJICA – 2 kom
- SLINČEK – 2 kom

- ROKAVIČKE ZA DOJENČKA - če se bo praskal z nohtki 
 
Komentarji: Nekatere pravijo, da spalna vreča ni potrebna, druge pa da je bolje, da navadiš dojenčka na njo zgodaj, preden začne s sebe odrivati odejico. Namesto mako in tetra majčk mamice raje uporabljajo kar bodije. Bodije je priporočljivo kupovati s stranskim zapenjanjem, da se ne mučiš z oblačenjem čez glavico. Plenice za enkratno uporabo kupi le en zavoj, če bo dojenček slučajno imel alergijo ravno na to vrsto plenic. Pajacke je priporočljivo imeti tudi bombažne, ne samo plišaste, ker je v njih lahko prevroče.

4. KOZMETIKA:
- OTROŠKO MILO za kopanje dojenčka (trdo)
- MLEKO za po kopanju
- MANDLJEVO ali OLIVNO OLJE ali BEPANTHEN LOSION
- HLADILNO MAZILO za ritko
- 70% ALKOHOL (za razkuževanje toplomera, mizice, popka)
- FIZIOLOŠKA RAZTOPINA (čiščenje popka in nosu)
- TETRA KRPICE – 12 kom
- ŠKARJICE ZA NOHTKE
- GLAVNIK in KRTAČKO
- ROBČKI za nego ritke (mini pakiranje za sprehode)
- VATA (za »nacufati«)
- PALČKE – bibe (debele)
- MAZILO BEPANTHEN – roza (za celjenje bradavic in za dojenčka)
- ZA ČIŠČENJE NOSU; npr. Sterimar iz lekarne
- KAPLJICE PROTI KRČEM; npr. Sap simplex iz lekarne
- PRAŠKA PASTA (za vneto, rdečo ritko) 

Komentarji: Nekatere so za, druge proti robčkom za ritko - če je ritka občutljiva, se robčki odsvetujejo, drugače pa naj bi se uporabljali v glavnem na kakšnem potovanju. Palčke za čiščenje noska in ušes se odsvetujejo - namesto tega se priporoča uporaba svaljka vate. Kapljice proti krčem kupiti po potrebi.

5. OSTALO:

- TERMOMETER ZA VODO
- TERMOMETER ZA MERJENJE VROČINE – klasični
- Babyphone ali Angelcare
- ROKAVIČKA ZA KOPANJE DOJENČKA
- TEHTNICA ZA DOJENČKA - ni nujen pripomoček 

Komentarji: Babyphone in podobne zadevice kupi po potrebi - odvisno od tega, ali je novorojenček v drugem prostoru, ko spi... Termometer je najbolj priročen/drag tisti, ki meri temperaturo v ušesu, ni pa nujno potreben pripomoček. Povsem dovolj je navaden digitalni termometer, ki meri temperaturo pod pazduho. Tehtnica tudi ni nujen pripomoček, saj na začetku lahko svojo prinese tudi patronažna, nato pa dojenčka tehta pediater.

6. ZAME:
- NEDRČEK ZA DOJENJE – 2kom
- BLAZINICE ZA V NEDERČEK
- PRSNA ČRPALKA – 2kom - kupi po potrebi
- NASTAVEK ZA BRADAVICE - kupi po potrebi
- VLOŽKI ZA V PORODNIŠNICO - bombažni Vir
- KREMA ZA BRADAVICE - lahko uporabljaš Bepanthen
- NAPIHLJIV OBROČ ZA PLAVANJE - po potrebi, če boš šivana 

Komentar: Prsno črpalko kupi po potrebi, če bo treba črpati in shranjevati mleko. Krema za bradavice je lahko Bepanthen ali pa krema z lanolinom - za slednjo pravijo, da se bolje obdrži na bradavicah in da je pred dojenjem ni potrebo spirati. Nedrček kupi le 1 kom s čim manj šivi, drugi kos pa, ko bo znana številka :))

7. ODHOD V PORODNIŠNICO
POTREBŠČINE
- OSEBNA NEGA (milo, zobna krtačka, pasta, glavnik, krema, vazelin za ustnice, brisača, krema za bradavice)
- NEDRČEK ZA DOJENJE in BLAZINICE
- NOGAVICE
- COPATI (z debelim podplatom, da se lahko zmočijo)
- TEL. KARTICA
- MOBITEL + POLNILEC
- BOMBAŽNI VLOŽKI Vir 80
DOKUMENTI
- NAPOTNICA ZA PORODNIŠNICO
- NAPOTNICA ZA REŠILCA
- IZVIDI: KG-Rh, WaRe (originali!)
- MATERINSKA KNJIŽICA
- ZDRAVSTVENA KARTICA
- OSEBNI DOKUMENT
- POROČNI LIST
- POTRDILO ZA SPREMLJEVALCA, ČE BO ZRAVEN

Komentarji: V porodnišnici dobiš spodnje hlačke, vložke, spalno srajco... Če pa mamica biva tam dalj časa in bi si rada npr. umila lase, se priporoča, da s seboj prinese sušilec za lase, ker ga tam baje ni.

8. ODHOD IZ PORODNIŠNICE (prinese nekdo pred odhodom):
ZA DOJENČKA
- 5 TETRA PLENIC
- 1 POVIJALNO PLENICO
- 1 PLENICO ZA ENKRATNO UPORABO
- ODEJICA
- BODI Z DOLGIMI ROKAVI
- KOMPLETEK (hlačke + jopica ali majčka)
- COPATKI ali NOGAVIČKE
- TANKE ŽABICE
- KAPICA
- AVTOSEDEŽ / LUPINICA
ZA MAMICO

- OBLAČILA (majica, hlače, nogavice...)
- ČEVLJI
- SPODNJE PERILO

Komentarji: Posebej bodite pozorne pri pripravi oblačil zase, ker se je v praksi izkazalo, da če nič drugega, moški pozabijo prinesti čevlje ali spodnje perilo :))
 
user posted image  za seznam vsem septembrkam, posebej tianni, ki je napisala začetni osnutek


(odgovor članu guppy)
Neposredna povezava do sporočila: 4057
   RE: Septembrke
5.6.2007 15:19:26   
guppy
user posted image
(PDP, nick (leta), št. nos., kraj bivanja --> porodnišnica, spol)

27.8. tikca, 1n, Ljubljana
27.8. misska, 2n, Ljubljana --> Ljubljana user posted image

28.8. surya, 1n, Posavje user posted image
29.8. Nikki24 (25), 1n, Ljubljana --> Postojna user posted image
29.8. avgustovka, 1n, Ljubljana --> Postojna
1.9. CUKRČEK (28), 2n (dvojčki), ok. Vrhnike --> Lj. user posted image
1.9. guppy (26), 1n (dvojčki), Lj --> Lj user posted image +user posted image
1.9. Marelica, 2n, okolica Ptuja --> Ptuj/MB user posted image    
1.9. Lili17
2.9. lumpa6, 5n, Ljubljana --> Ljubljana
3.9. nena80 (27), 1n, Dolenjska --> NM / LJ user posted image
3.9. Pikica pokica (27), 2n, Celje --> Celje user posted image
3.9. lemavrica (28), 1n, Ljubljana --> Lj user posted image
3.9. jonči (28), 1n, Kranj user posted image
3.9. aljab, 1n, --> Celje user posted image

3.9. Mokka1 (27), 1n, Ruše --> LJ user posted image
4.9. bodoča (24), 1n, --> Slovenj Gradec user posted image
4.9. september 07, 1n, Vrhnika 
5.9. Rožica*, 1n user posted image
5.9. ursy, 2n, Ljubljana
5.9. nejka7
5.9. *Marty* (PP 31.1.), 2n
5.9. lasekP, Velenje
5.9. nana 27 (28), 2n, okolica Lj --> Postojna user posted image

5.9. Mateja82 (25), 2n, Celje --> Celje user posted image
6.9. škorpion, 1n, Celje user posted image  
7.9. Carmy (25), 2n, Domžale --> Ljubljana user posted image
7.9. Žabonka, Lj. --> Lj. user posted image Brina
7.9. quelle (29), 1n, --> Kranj / Jesenice
7.9. duskamb (34), 3n, Maribor user posted image Matija
8.9. Ninica, 2n
9.9. nestrpnica (27), 2n, Ptuj
9.9. manca79, Kranj
9.9. LEVASI (28), 1n, Ljubljana --> Postojna user posted image
9.9. Emm, Velenje
10.9. nefretiti (28), Celje --> Maribor user posted image
10.9. _mala_ (26), 1n, Maribor --> Ptuj user posted image Maša
11.9. Zoya27 (28), 1n, Izola --> Izola user posted image
11.9. sandra85 (21), 1n, Portorož user posted image
12.9. jst86, Škofja Loka --> Kranj
12.9. srček (28), 1n, Strunjan --> Po user posted image Žan 

13.9. PBJ , 2n 
14.9. Eva*, 1n
15.9. Taja339, 2n, Laško
15.9. ribica23, 1n, --> Ljubljana user posted image
15.9. helenav (27), 1n, Izola --> Izola user posted image Klara
16.9. cuma, 2n, Koper --> Izola user posted image Tinkara
16.9. TheAngel, 1n, Kranj user posted image
17.9. annie, 1n, Ruše --> Maribor user posted image
18.9. ašun (27), 1n, Pirniče --> Ljubljana user posted image Žana
19.9. buškica (32), 1n, Medvode --> Po/Lj user posted image Lara
20.9. ana b, 2n, Ljubljana 
20.9. Tatty (30), 1n, Ljubljana/Cerkno --> Lj

20.9. zvezda71 (36), 1n, Ljubljana --> Lj user posted image
20.9. mony79 (28), 1n, Primorska --> Šemp. pri Gorici user posted image  Vid
21.9. žarnica (23), 2n, --> Ptuj user posted image
21.9. *ribica*, 2n, M. Sobota --> M. Sobota user posted image Tiara/Alina 
22.9. nora (27), 1n, Ljubljana --> Ljubljana user posted image Lucija
23.9. dorotea (27), 1n, Primorska --> Šempeter user posted image Patricija
23.9. naja07
23.9. NalLa (26), 1n, okolica Ljubljane --> Lj user posted image
24.9. nova169, 1n, Velenje
24.9. tianna (22), 1n, Sežana --> Postojna user posted image
24.9. nejca79, 2n user posted image
24.9. jota, 2n
25.9. Rozmarinka, 1n, Ljubljana --> Ljubljana user posted image
25.9. upanje-upanje, 1n, Koper
26.9. ksenija., 3n, Ptuj
26.9. LINA31 (28), 1n user posted image Žan

26.9. PravaTečka (29), 2n, Pesnica --> Mb user posted image
27.9. taček (23), 1n, --> Slovenj Gradec user posted image
27.9. sevenka (25), 1n, Domžale --> Ljubljana user posted image
27.9. tanja981 (25), 2n, Mežica --> Slo. Gradec user posted image
27.9. katjuša79, 2n, Celje --> Celje user posted image
28.9. jacklyn, 4n, Logatec --> Postojna user posted image
28.9. andreja32, 4n, okolica Kamnika --> Lj user posted image

28.9. Tanja Lina, 1n, okolica Kranja --> Lj user posted image
28.9. duc.20 (22), 2n (OČKA), Kamnik --> Lj user posted image
30.9. taja83 (23), 1n, --> Trbovlje user posted image
30.9. *tajda* (25), 1n, Kamnik --> Lj. user posted image David
??.9. Tadeja 1976, (dvojčki)  
  

------------------------------------------------------------
 
"SEPTEMBRSKE" MAMICE
(DP, nick, PDP, spol, ime, teža/dolžina)

user posted image

22.5. karin. (PDP 3.9.), user posted image Hope (610/32) + user posted image Elyse (750/35)

------------------------------------------------------------

DRUGE INFORMACIJE

SREČANJE SEPTEMBRK v Ljubljani in na Obali
http://www.ringaraja.net/forum/fb.asp?m=1576815

SEZNAM za novorojenčka
http://www.ringaraja.net/forum/fb.asp?m=1584865

NUJNA GINEKOLOŠKA POMOČ v Lj. porodnišnici
01 522 61 11

(odgovor članu guppy)
Neposredna povezava do sporočila: 4058
   RE: Septembrke
5.6.2007 15:29:01   
jst86
Guppy ti si pa res pridna!user posted image

Nej sam pripomnim da mi je zelo všeč ko nam opisujete svoje začetke s prvimi otroci(pozitivne,negativne) da se prvič mamice mal zavemo da mogoče ne bo tok fino vse kakor se ponavadi sliši okrog.Super ste!

Punce dejte več počivat ker tole otrdevanje trebuškov se je pa res kr raspaslo.Še mejčken počakat!Sej bo kmal.user posted image

Lepo se mejte in merkite na user posted image !

(odgovor članu guppy)
Neposredna povezava do sporočila: 4059
   RE: Septembrke
5.6.2007 16:32:27   
Anonimen
A se je katera že vprašala kaj bomo brez Guppy-inih seznamov po tem, ko bo ona rodilauser posted image . Ker bo verjetno pred večino nami......Bravo Guppy za sezname, čeprav se še vedno sprašujem kaj bom z 5 tetra plenicami delala iz porodnišnice domovuser posted image user posted image user posted image

Jaz pa se za sekundo ne obremenjujem z tem ali bom dojila ali ne. Itak da bom, pozitivne misli je treba imeti, meni že več kot mesec dni teče iz njih, le kako za vraga ga nebi imela. Še preveč ga bo. Ker sem imela že težave z zanositvijo zato, ker imam v nenosečem stanju visok prolaktin kot kakšna nosečka. Zato sem ga morala z zdravili nižatuser posted image . Sedaj ga imam verjetno tako visokega še za vse vas. Drugače pa že sedaj negujem bradavičke da se utrdijo in že od nekdaj imam ogromne, tako da se za sekundo ne vprašam če bo znal zgrabit bradavičko, ker je ne moreš zgrešti, že sedaj je ves čas v pokončnem stanju. Sem optimist? Ja, ker mi drugega ne preostane.
Če mi bo pa tam kaka babica pametovala in mi ne bo hotela pomagat, pa ji gladko vrat zavijemuser posted image . Če pravijo da so dojenčku prijazna porodnišnica, potem naj ti tudi pokažejo.
In če dojenje ne bo šlo....kaj čmo, pa bomo kupovali mleko. Zaradi tega pa se res ne namervama sekirati. Ljudje bodo pripombe imeli v vsakem primeru, če so k temu nagnjeni, pa najsi dojim ali ne.
Da ponoči ne bom spala, da bo imel krče, izpuščaje itd......tega se realno zavedam. Zato pa moramo biti toliko zreli ko se odločimo za user posted image , da se vnaprej sprijaznimo s tem, da niso dojenčki samo lepa bitjeca ki cel dan spijo in žlobudrajo, ampak te znajo tudi v tak obup spravit, da bi najraje spakiral kufre in se odselil na Aljasko. Tako pač je, prej se s tem sprijaznimo boljše je za nas.

(odgovor članu jst86)
  Neposredna povezava do sporočila: 4060
   RE: Septembrke
5.6.2007 16:44:53   
Anonimen
No saj vas nisem hotela prestrašit z dojenjem. Meni pač prvič ni uspelo. Drgič sem dojila brez težav. Sin je bil 7. mesecev izključno dojen, potem pa še do 18. meseca. Takrat pa sem morala prekini, ker sem dobila mastitis. Tisto je bilo pa grdo. Pri drugem otroku sem imela mleka kot krava.

Druga stvar kaj se tiče dojenja in nedojenja. Hčera mi je zrastla na umetnem mleku - nič bolana, nobene alergije in poje vse kaj ji dam (kot smetišna kanta), sin dojen celo večnost - kot dojenček veliko bolan, en kup alergij (ravnokar čakava še izvide za celiakijo) in strašno neješč.

Podrla sem vse teorije o dojenju. Kako naj potem veš kaj je res!?

(odgovor članu jst86)
  Neposredna povezava do sporočila: 4061
   RE: Septembrke
5.6.2007 17:09:23   
nana 27
ah ja, Srček...ne bom več na to temo pisala user posted image  dojenje, krči in to...nima smisla. Se včasih počutim, kot da še nimam otroka in da nič ne vem o tem user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4062
   RE: Septembrke
5.6.2007 17:37:41   
Anonimen
Nana, upam da se nisva narobe razumeli......itak da lahko napišeš karkoli želiš in seveda je vsak nasvet izkušene mamice dobrodošeluser posted image .
Želela sem samo iz čisto osebnega zornega kota Pkaj se čem že sedaj 3 mesece prej obremenjevat s tem kaj še vse bo....lahko da bo vse narobe in mi nič ne bo steklo kot je treba, obstaja pa tudi možnost da bo vse bp in v najlepšem redu in se raje držim drugega scenarija, da je tudi meni lažje.

(odgovor članu nana 27)
  Neposredna povezava do sporočila: 4063
   RE: Septembrke
5.6.2007 17:49:05   
guppy
Dobro jutro! O, kok sem se fajn spočila.

Punce, jaz že par dni bruham (1x na dan). Prvi dan sem to pripisovala "napačni hrani" pa "prenajedanju" pa ... kaj pa vem? Danes pa se nekako tolažim z mislijo, da mi mogoče res ne pašejo več mlečni izdelki. Pa ja ni tale moja lumpa že do želodca zlezla, da pritiska nanj? user posted image A še katera (spet) bruha?

srček, ko bom rodila, bo pa ena od vas nadaljevala s seznamom mamic user posted image . Kako pa neguješ bradavice? Samo ne jih s frotirasto brisačo drgnit in podobne tehnike - zdaj v šoli učijo, da to lahko sproži prezgodnji porod zaradi izločanja hormona, ki krči maternico (kot ob dojenju).

tetra plenic rabiš 5 kom, ker se lahko zgodi, da je otroček tako majhen, da v lupinici/avtosedežu preveč "ukrivljeno" leži. Zato včasih pod dojenčka podložiš višek tetra plenic. Eno rabiš seveda za ritko, kakšno mogoče za pod glavico (v lupinici) in smo tam.

Glede seznama pa mene zanima, kaj so to PLENICE - KALIKO?? Gor imamo namreč povijalne, pa tetra pa za enkratno uporabo... potem pa še te kaliko. user posted image  Kaj je to user posted image

Tudi jaz sem zelo hvaležna za vse vaše izkušnje. Tako se lahko nove mamice pripravimo na vse variante, pa kar bo-bo (po revijah itak bereš same lepe reči).

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4064
   RE: Septembrke
5.6.2007 17:59:30   
Anonimen
Boga Guppy, pa kaj se to tvoje bruhanje res ne bo končalo celih 9 mesecevuser posted image . Se mi prav smilišuser posted image . Meni je bilo na začetku slabo zgolj in samo od mlečnih izdelkov, sem jih nehala jest in od takrat nisem bruhala niti 1x več. Drugače pa večkrat na dan. Zaradi pomanjkanja kalcija pa sem šumečke pila. Ampak sedaj po 3 mesecih spet lahko jem mlečne izdelke, tako da je to očitno bilo prehodno. Nehaj jih jest za par dni, da vidiš če se je umirilo in takrat spet pojej nekaj mlečnega, pa da vidiš če je od tega....

Ah, glede nege bradavičk pa nič posebnega. Samo s kremo za bradavičke si jih namažem 2x na dan da se utrdijo in ne pokajo, ker so se mi kolobarji precej povečali in koža na njih je postala zelo suha. Tako da jih sedaj mažem in upam, da bodo bolj prožne in ne bodo pokaleuser posted image . Kaj mi pa drugega preostane kot upanje na najboljšeuser posted image .

(odgovor članu guppy)
  Neposredna povezava do sporočila: 4065
   RE: Septembrke
5.6.2007 18:23:31   
karin.
Živjo
Vidim da ste se menle glede dojenja, pri nas enostavno ne gre nič, ker sta nedonošeni ne moreta dovolj sesati, potem sem mleko črpala, sta parkrat poskusile piti, zdaj pa samo še pljuvata, dobro da obstaja Aptamiluser posted image  Nekatere, ki dojijo te prav grdo gledajo, meni je bilo na začetku že sami dovolj hudo, potem pa še njihovi očitki, zdaj sem se pa sprijaznila, če ne gre pač ne gre, ne moreš pomagatiuser posted image
Danes je tak čuden dan, prav vsak šiv posebej čutim, ta vsakodnevna vožnja ni preveč priporočljivauser posted image

Še to vam moram povedati, da sva z Nikom dala v avto obe lupinici, njegov sedež, voziček in kolo (če imata punčki lahko voziček mora imeti Nik kolouser posted image ), je bilo treba probati če gre vse v avto, na srečo se vse lepo izideuser posted image  Si ne predstavljam kako bo ko bom vse tri naenkart peljala, nikoli si nisem predstvaljala treh majhnih otrokov pri meniuser posted image

Aja, še to, danes sta punčki stari že 2tednauser posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4066
   RE: Septembrke
5.6.2007 19:23:31   
Anonimen
Vse najboljše za Hope in Eliyseuser posted image .
Nič se sekirat zaradi dojenja, pripombe bomo pa v vsakem primeru poslušala, pa naj dojimo ali ne. Nekateri se pametovanju enostavno ne znajo upreti. Če pa bi dojila pa bi morda kdo rekel da dojiš prepogosto, da ju ne držiš pravilno, da ne pojesta dovolj bla bla bla. Važno da sta zdravi, da napredujeta in da bosta čim prej šli domov. Ali si zdravniki že kaj upajo napovedovati kdaj lahko pričakujete odhod domov? A je tvoj mož doma ali si res čisto sama z tremi otroci? To pa mora biti res zelo naporno.

(odgovor članu karin.)
  Neposredna povezava do sporočila: 4067
   RE: Septembrke
5.6.2007 20:53:50   
dorotea
Guppy, probi res brez mleka, boš vidla...mogoče pa imaš prav in mala začenjata pritiskati na želodec...pol boš pa spet mogla jest večkrat po malem. Drži se!
Karin, Čestitke Hope in Elyse...izgleda da bo res cel projekt vse tri peljat na okoli...hi, hi...se boš že navadla...Saj ti dragi kaj pomaga, a ne?
Srček, a to je gvišno, da je bolje če bradavice sedaj mažeš s kremo? Ne vem, sam razmišljam, če se ne bodo še bolj razvadle( kot naprimer ustnice, če jih pogosto mažeš z labelo?)


(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4068
   RE: Septembrke
5.6.2007 21:19:00   
guppy
Bom res poskusila par dni tako, pa bomo videli. Se pa sploh ne sekiram zaradi tega, ker me tudi bolečina v želodcu mine po Rupurutu. Teh 30 minut trpljenja na dan se ne da primerjat s tem, kako srečna sem, da sem nosečka user posted image .

Srček, ni pa niti primerljivo s tistimi prvimi štirimi meseci - takrat sem res po 6-9x na dan bruhala - v bistvu se ne spomnim, da bi kaj konkretnega pojedla, ko je bilo res hudo...

Če pa se je pupika"usedla" na želodec pa nič hudega. Bo vsaj mamico disciplinirala za manjše obroke user posted image

V bistvu sem danes prav srečka-nosečka. Odkrila sem način, da mi roke ne zatekajo, trebuh mi ne otrdeva več, bruhanje pride in gre, ne počutim se slabo, lahko grem ven iz hiše, ni verjetnosti za prezgodnji porod, lumpija sta zdrava.... kaj češ lepšega? user posted image

Upam, da se katera naleze pozitivne energije :)
Joj, kok sem danes klepetava... user posted image

(odgovor članu dorotea)
Neposredna povezava do sporočila: 4069
   RE: Septembrke
5.6.2007 21:22:55   
karin.
srček, pravijo da je neka meja za težo, ki jo mora otrok dosežt preden gre ven, samo mi je en zdravnik rekel, da to včasih malo spregledajo če gre otroku dobro, tako da upam da čimprej prideta domov. Zaenkrat sem sama, mož dela.

dorotea, ni nič pomoči, ko pride domov bom mela pa jaz počitnice, bo moral vse nadoknadituser posted image
Sem mu danes napisala da bo moral iti v šolo pa se za Nika zmenit, je pa odpisal da bo čudno zgledalo če gre on v šolo se to menit ker je še tako mlad, za otroka naredit pa ni biluser posted image  včasih ima take izjave da ne vem ali naj se smejim ali jokam zravenuser posted image

(odgovor članu dorotea)
Neposredna povezava do sporočila: 4070
   RE: Septembrke
5.6.2007 21:27:05   
dorotea
IZVIRNO SPOROČILO: karin.

da bo čudno zgledalo če gre on v šolo se to menit ker je še tako mlad, za otroka naredit pa ni biluser posted image  včasih ima take izjave da ne vem ali naj se smejim ali jokam zravenuser posted image

user posted image Hi, hi! Kolk pa je to mlad, če smem vprašat?

(odgovor članu karin.)
Neposredna povezava do sporočila: 4071
   RE: Septembrke
5.6.2007 21:40:50   
karin.
Sej to ni tolk pomembno, ob živce me spravi s takimi neumnimi izjavami. Je pa 25.

(odgovor članu dorotea)
Neposredna povezava do sporočila: 4072
   RE: Septembrke
6.6.2007 6:58:27   
Anonimen
Dobro jutro vsem!

Jaz sem spet zgodnja kot ponavadi. Sem že kanto za smeti mogla nastavljat, ker je moj lubi včeraj ni mel cajta..sem mu najmanj 5 krat reklauser posted image . Vse za nazaj bom pa še prebrala, ker res rabim kako uro ali več, danes pa tak mam cajta kolko čem. Vreme zunaj pa je čist bedno, se mi zdi, da je skoraj celo noč deževalo. Pa saj bo proti koncu lepše, da bomo lahko tudi malo zunaj.
Jaz sem včeraj vstopila v 27.teden. Zadnje trimesečjeuser posted image . Bomo vidli kaj bodo še ti trije meseci prinesli s seboj. Samo se mi že zdaj dozdeva, da spet nekaj novega in mogoče tudi tu pa tam kaj neprijetnega, samo se bo dalo preživet. Kile mi grejo gor kot šus. V enem tednu sem se zredila 1,5 kg, enako kot prej cel mesecuser posted image . Samo točno piše pri teh tednih, da se naj sploh ne čudimo. Ampak kaj je pa pol s tistima 2 kg na mesec?! Tak, da je bolje, da na vago spoloh več ne hodim. Samo se mi ne zdi, da bi se kam drugam zredila kot v trebuh, to pa je tak normalno. Ja, jaz pa moji kilogrami..spetuser posted image .
Glede otrdevanja trebuha pa sem napisala na drug forum pod nosečnost, če si je katera prebrala, sem kar iz revije mama prepisala. Meni se na dan vsaj enkrat to tudi zgodi pa se takrat lepo umirim začnem bolj globoko dihat pa mine.
user posted image Dajte mi še povedat, če ima katera probleme tudi z zaprtostjo in kako jih rešuje, ker meni ne pade več nič na pamet. Pojem kilo češenj, drug dan 10 breskev....pa kar nič od nič. Danes si bom šla nabavit donat pa bom vidla kako bo pol s tem. Je pa res, da ful premalo pijem vode, zadnje dni kar pozabim pa je to razlog za moje probleme verjetno. Pol pa še psiha malo naredi svoje, ker ko sem pri tašči me kar mine, da bi tam šla na wc, ko non stop nekdo okoli skače, vse kaj se v bajti dogaja gre mimo wc-ja in to mi je ful neprijetno. Si ne predstavljam kako bo na morju, ko bomo celo v istem apartmaju, me je že zdaj groza.
user posted image A ste že vse dale skozi materinsko šolo? Jaz jo mam 18.junija pa upam, da bo v enem tednu vse gotovo, ker grem še isti teden na morje. Bi pa blo fajn, da hodim, ko nimam pojma o dojenčkih..a sem edinauser posted image

Lepo se imejte kljub kislemu vremenu!


(odgovor članu karin.)
  Neposredna povezava do sporočila: 4073
   RE: Septembrke
6.6.2007 7:30:24   
bodoča
Dobro jutro!

Še ena zgodnja se javlja, jaz sem "spravila"možeka v službo, pa mi ni več za spat. Itak imam še ful stvari za naredit, popoldne pa služba. Oh, komaj čakam na dopust in potem porodniško, včasih me zamika, da bi že kar zdaj šla na bolniško.

Drage user posted image , počivat, počivat in pazit se!!! Ne ga srat (oprostite izrazu) zdaj s popadki, trdimi trebuščki in bolnicami, dajmo čakat vsaj na avgust, še bolje pa na september user posted image .

Glede opreme, jaz pojma nimam zato ne bom kaj dodala, si pa Guppy res pridna, da nam pišeš take seznamčke user posted image .

Obiski, jah, meni greže zdaj na živce, ker bojo vsi leteli v bolnico, jaz bi pa rada mir, da pridem k sebi in da z možekom spoznava najino bejbo.
Prisotnost mame/tašče po porodu. Tašča lahko gre z nasveti daleč proč, mama mi bo pa že pomagala kaj malega. Čeprav, kljub temu, da živimo v isti hiši bi rada sama skrbela za user posted image , bomo še videli kako bo.

Zaprtost, jaz s tem nimam problemov, upam, da tako ostane. Eni priporočajo tudi mlačno ful sladkano vodo pit (en kozarec). Res ne vem user posted image .

Guppy za bruhanje je mogoče res samo določena vrsta hrane kriva, poskusi se je izogibat, ali pa ti mala dva res že tolk na želodec pritiskata.

Midva greva ta petek spet v šolo za starše, psihologa, ki je jutri, bova izpustila in prav tako zobozdravnico, enostavno nama neznese it sredi dneva 
(14.00 h) na takšna predavanja. Mislim, ko da bi vsi samo doma bili pa na njih čakali.

Aja, pa včeraj sva dobila voziček, JUHU, sva čist nora, ga vozila gor in dol po hiši. Zdaj pa res imava že skoraj čisto vse za user posted image .



< Sporočilo je popravil bodoča -- 6.6.2007 7:31:15 >


_____________________________

mojeustvarjanje

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4074
   RE: Septembrke
6.6.2007 7:42:16   
Anonimen
Jutro!

Meni je ponoči otrdel trebuh, sploh ne vidim razloga, če sem pa spala......tako da to verjetno že ni tko grozno hudo, pa izgleda tudi ni odvisno od tega ali počivaš ali ne. Ko sem v službi 100/uro laufam okrog, pa mi nič ni, ko pa sem doma pa cele dneve ležim sedim pa mi.....no pa najdite tu logiko.

Jaz sem po vseh težavah shujšala za 1 kg. Torej imam.....če rečem +6 ampak sem takoj po tem, ko sem zanosila dobila 4kg gor. Če bi rekla torej imam samo +2 od 12t dalje. Vsaj 1,5 meseca se mi teža ni nič spremenila.......jupiiiii imam že od prej nekaj podlage.

No pa gremo veselo na delo za bukve.....

(odgovor članu bodoča)
  Neposredna povezava do sporočila: 4075
Stran:   <<   < Prejšnja stran  161 162 [163] 164 165   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  161 162 [163] 164 165   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.
Je mogoč naravni porod po carskem rezu?
Kako pogost je naravni porod po carskem rezu, ali se priporoča in kako se na njega pripraviti, smo govorili z izr. prof....




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?