Živjo nosečke (kar vas je še ostalo
) in mamice.
Najprej iskrene čestitke novopečenim mamicam.
Dojenje: Jaz dojim sede.
Kupčki: midva jih sploh ne uspeva podret, se trudiva po 15 min in več, predvsem vstrajen je ljubi, vendar lahko na prste ene roke preštejem kolikokrat ga je podrl. Vse sem probala. Pa ne gre in potem se mi revček tako smili, ker ga mučijo vetrovi, tišči ga želodček in podobno. Res sem na trenutke prav obupana, ker bi mu želela pomagat, pa ne znava. Potem ga večkrat dam v posteljico kar brez podrtega kupa.
Guppy: ali si ti mleko samo izbrizgavaš oz. ju tudi kaj pristavljaš na prsa?
No naj vam povem, kaj sem jaz ugotovila.Dopoldnevi so pri namaše vedno obupni. Kaj je razlog še vedno ne vem, da je lačen definitivno ne, ker mu dam dodatek, če je treba.No naj vam nekaj povem. Saj veste, da sem se spraševala, če imam zadosti mleka. Pa sva bila v soboto pri tašči in ker sva šla še v trgovino, sva Luka pustila pri njih in seveda še flaško dodatka. Ker je jokal, so mu ga dali in pojedel je 70 g, kar meni še nikoli ni. Seveda sem se zasekirala, ker sem mislila, da nimam mleka, jesti po flaški ni hotel in posledično sklepala, da sem ga stradala. Seveda sem se zasekirala in planila v jokin stok. Doma sem se najprej mleko izbrizgala in si ga izbrizgala 100 ml iz obeh (50 ml iz ene in 50 ml iz druge). No in potem mi je bilo jasno. Mali se je utrudil, ker je tako hlastal in sesal iz ene, da je bil potem preutrujen, da bi vlekel še drugo, pojedel pa je seveda premalo. Zdaj imava pa drugo taktiko in en velik problem, zato vas prosim, da mi svetujete. Preko noči sem si tako mleko v naprej izbrizgala in mu pripravila, da je imel za vsak obrok vsaj 80 ml mleka. Vse je lepo šlo,danes pa enostavno noče več vleči iz dojke. Kaj naj storim? Ali je lahko zaradi tega, ker bi si samo mleko brizgala, mleka premalo?
T.