IZVIRNO SPOROČILO: tinaaja
Kati, si ne predstvaljam jo dat v struco, ker mislim, da bi znorela, ker mora imet roke obvezno zunaj... bi ziher zivcnega fasala, ko bi dojela /se zbudila vmes, da jih ne more premikat. no ampak probat ni greh a ne
Oj,
tole sem jaz točno isto rekla, ko ga je moj dragi prvič začel povijat. Skor sem planla v njega kaj se gre, da bo tamal ponorel. Jah, pa ni! Kot sem že rekla, se tako povit povsem pomiri. Poleg tega, da se tako zavit počuti varno, je fora tudi v tem, da ne maha z rokicami - namreč večina dojenčkov ima t.i. "strartle reflex" -> preplašijo se ob nenadnem zvoku ali premiku - kar povzroči, da "vržejo" rokice v zrak kar jih prebudi. Z zavijanjem naj bi se tudi malo podaljšal spanec. Mi sicer to prakticiramo samo takrat, ko mali ves dan skoraj ne spi (in je potem preveč utrujen, da bi sploh zaspal), je pa ogromno ljudstev (predvsem primitivnih - in verjamem, da se od njih lahko marsikaj naučimo), ki otročke ves čas povijajo. V knjigi, ki govori o manjkajočem 4. trimestru, ki naj bi pojasnilo kolike (The Happiest Child On The Block), katere prevod je ena tudi tukaj gor objavila, je govora tudi o tem.
Jp, probat ni greh! Mogoče boš pozitivno presenečena

. Aha, je pa problem to narediti z navadno plenico. Nam se namreč zdi malo premajhna, predvsem pa ni niti malo "elastična". Pa še ena slabost je - tako zavito štručko lahko daš spat samo na hrbet. No ja, pa saj se naš mali itak in itak po par minutah uspe iz boka prekucniti na hrbet, tako da - nič novega.
Pa sej v risankah je tudi vedno dojenček narisan kot ena mala mumija z glavico

. Tko da, neki bo na tem.
Šibam spat, naš mali je že v krtovi deželi! Upam, da mi bo jutri uspelo prebrati vse kar ste spisale v zadnjih 2h dneh...
Pa še eno okol dojenja - v enem tednu smo s cca. 500ml dodatka na dan uspeli danes prigurati na 280 (dodajamo ob 7h zjutraj, okrog 5h popoldne in preden gre spat - ostale obroke se samo dojimo

). Mogoče pa še obstajajo šanse, da se enkrat vzpostavi zadostna ponudba. Držte pesti!!!