IZVIRNO SPOROČILO: barbaw
Patronažna je rekla, da ima pač Maja občutljivo kožo. Čudno mi je, ker še tega nisem videla. Je pa res čisto suha koža in se lušči. Mažem jo z oljem z rokami, ampak vseeno ni dovolj. Po glavici pa se ji sploh ne lušči.
Koliko pa lahko lefaxina dajem? Ma so čudna navodila. Piše, da lahko 2x špricnem, nič pa kolikokrat dnevno. Jo ful šraufa, nimam pojma zakaj, in boga reva krvavi iz popka, pa je bil že čisto lep.
Našemu se je zelo luščila koža vendar le po rokicah in med prsti, delno po obrazu, vendar se je po tretjem kopanju to uredilo. Očitno odpade odvečna povrhnjica z kopanjem(pa prva kopanja so bila brez mila). Uporabljali smo le olje. Seveda ne po rokicah in obrazu- mogoče se je zato tako luščil na teh predelih. Tudi sedaj ga mažemo le z oljem. V prvi posvetovalnici smo sicer dobili kreme za kožo telesa, temenca (če bodo), za ritko, ol. olje..., vendar še nisem utegnila do lekarne. Pa se mi tako zdi da bo bolj malo od tega res rabil.
Glede Lefaxina- mi imamo sicer Antiflat. Vendar je enaka stvar (le da 100 ml Antiflata stane okoli 8 evrov, Lefaxin je menda 50 ml in dražji) in sem se tudi jezila na navodila. 2x v flaško špricnit za mene niso navodila.

No, mi mu občasno damo 1 ali 2 šprici v flaško. Kar preventivno (nima krčev) takrat, ko je samo dojenje premalo ali pa, ko jaz po nekaj urah sklenem, da rabim pavzo od dojenja in dobi še po flaški razliko. Ali pa moram na wc

. To je ponavadi 1x na dan.
Sicer smo bili na prvem pregledu in ima 53 cm ter 3520g

(odpuščen z 48cm, 2860 g).