Zdravo!
Najprej za podatek za tabelo. Sem iz Velenja, rodila bom najverjetneje v CE.
Te tašče so očitno kar precejšnja motnja v naših življenjih
. Tudi v mojem, četudi sem jo jaz že kar precej strenirala, da se briga zase. Če se kdaj zmoti in se vtakne tja ko ni treba, sva pa na koncu obe slabe volje. Najprej jaz, ko ne vem kako ji na nedirekten način povedat, da naj neha, potem pa ona dva dni tuli, ko se ne morem zadržati in ji povem kar ji gre. Najprej sem se sekirala, ker je potem grozila, da gre v jezero, zdaj se pa ne sekiram več, ker do sedaj še ni šla. Itak si pa sploh blizu jezera ne upa, ker se ji že 5 metrov od robu full vrti in jo kao "noter vleče
. Nehala sem se sekirat tudi zato, ker vidim, da je najbolj užaljena takrat, ko sama pogrunta da je ona nekaj narobe naredila in ne jaz. Ona je hudobna, če nam pravi, da ne smemo na morje, da je potrebno tudi kaj delat (pa sva oba najmanj 8,5 ur na dan v službi, ona ni bila nikoli) in ne jaz, ko ji povem, da je to naša stvar in ne njena. Jaz njej nikoli ne rečem kam lahko in kam ne! 1000 podobnih primerov.
Mml, včeraj sem bila pri nevrologu, vendar je bil zaključek natančno tak, kot se je bala moja g. Sprejel me je, čakala sem pa od 10:30 zjutraj do 16:00. Vmes pa nikamor, ker ti prej ne povedo kdaj boš na vrsti, temveč se zdravnik sproti odloča, kdo bo na vrsti. Ob 16h sem bila taka, da sploh govoriti nisem mogla. Nekaj zadev sem celo pozabila povedat, ker se mu je tako mudilo. Vse težave je bolj kot ne zvrnil na nizek pritisk (ki ob zadnjem merjenju pri g. sploh ni bil več tako nizek - 110/70) in na to da sem visoka in suha. Testov mi kao ni mogel naredit, ker jih v nosečnosti ne priporoča. Jaz sem pa ravno danes zjutraj prerbala, da magnetna resonanca ni škodljiva in je primerna za nosečnice. Morala sem se le dotaknit nosu, dvignit obe roki in prekrižat obe nogi. Ugotovil je, da me res nekoliko zanaša v desno, amapak da to ni panike. Ker sem imela popolnoma rdeče oči (od hudega glavobola) in sem zaradi tega megleno videla, prejšnji večer bruhala (po moje je bilo naključje, ker drugače ne bruham), imela mrzle roke in ker sem ženska, je zaključil, da imam migreno. Ker sem imela že prej glavobole pred M, je po njegovem najbolj verjetno, da mi migreno povzročajo hormoni. Predpisal mi je Naprosyn, ki ga ne mislim jesti. To se bi mi zdelo smiselno, če bi imela res migrenske napade 2-3x mesečno, če imam pa glavobol vsaj 20 dni na mesec (1 dan ne, dva ali tri dni ja, 2 dni ne, potem ja) pa nisem prepričana, da to ne bi škodovalo meni ali plodu. Ko sem prišla domov, sem prebrala, da je za migreno tipično, da se ponovi največ 2-3x mesečno, pri meni ne gre za takšne napade?!? Sem ga vprašala kaj naj naredim, ker me med hojo zanaša v desno in ko se peljem, včasih kar v desni robnik udarim, za mrtvenje desne roke, za menjanje besed, slabost, slab apetit + ostale težave in je rekel počitek. Izvid dobim pa po pošti. Tako, da zdaj sploh ne vem pri čem sem. Očitno bo nosečnost morala minit, s tem pa verjetno tudi te težave.
Mimogrede, čestitke za obletnico! Imejta se prekrasno. Še malo sončka vama je posijalo za vikend.
Ostale bodite fajn!