IZVIRNO SPOROČILO: tanikaa
V glavnem, zanima me, kaj bi vi naredili, če bi vaš otrok bil drugače usmerjen? Vem, šok bi itak bil. In človek bi verjetno rabil nekaj časa, da bi se navadil. Jaz vem, da bi se. Ker mam sina rada in mi je prioriteta njegova sreča, ne pa to, kaj bodo rekli sosedje in zananci.
Cez nekaj odgovorov sem se pretolkla in bi rada opozorila na problematiko z rahlo drugacnega zornega kota. Vsi tisti, ki menite, da bi se v taksnem primeru sprijaznili u odlocitvijo otroka oz. z njegovim nagnenjem, dajte mu postopoma odpirat vrata v tem smislu, da mu pravocasno, se v otrostvu podate mnenje in ponudite moznost, da homoseksualnost sprejema odprto in ne zavrto. Govorite o tem brez zaljivih izrazov, ki jih sicer imamo za zaljive, borite se, da beseda peder ne bi bila zaljivka ( saj v svojem izvoru to le ta sploh ni), dajte im primer za ravnanje.
Samo otrok, ki bo odrascal ob staliscu da homoseksualnost ni bolezen, da ni osebnostna devijacija itn.. in otrok, ki bo prical o vasem sprejemajocem odnosu do homosekualnosti bo imel zadosti moznosti, hrabrosti, sigurnosti in varnosti, da bi se o tem z vami pogovarjal. Ne pozabite, da se te stvari dogajajo v najobcutljivejsih pubertetniskih letih, ko je ze itak tezko s starsi se pogovarjati o prebujajoci se spolnosti, kaj pa sele o "druzbeno nesprejemljivih oblikah" seksualnosti.