Dobro jutro!
No, zdaj ste me pa oborožile z informacijami - ampak vam moram odkrito priznat, da ste mi tudi malo dvignile samozavest! Čeprav bo tole najin prvi otroček, sem kar veliko stvari, ki ste jih zapisale izkušene mamice (
in hvala za tako fajn nasvete), že sama pogruntala. Saj že v osnovi nisem nek grozen komplikator, samo ko si pa nekaj vbijem v glavo... Termometer bo verjetno pri nas kar digitalni, vsaj v začetku (pa upam ne prepogosto v uporabi), ne vem pa, katere pleničke naj nabavimo za začetek...
Ja, pa še eno vprašanje imam za vas - a ste uporabljale kar navadne koše za pleničke ali ste imele te palčke zavijalčke? No, saj do smetnjaka pri nas res ni daleč, samo čisto za vsako pa se mi tudi ne bo dalo laufat ven, tako da me zanima, kako se kaj obnesejo eni in drugi. Moj namen je sicer, da kupim kar navaden košek, pa pleničke zavijem v male vrečkice za smeti, ve pa mi povejte, če je to pametno.
Pa glede banjice - meni se zdijo vse brez tistih pomagal veliko boljše, ampak tako majhne, da bi jo moral otrok že pri 2-3 mesecih prerasti. Se motim? Kje ste jih nabavljale?
Sinska - jaz te nič ne obtožujem ali obsojam... Meni se zdi čist normalno, da želiš biti opremljena s čimveč informacijami. Sicer imam namen roditi brez EA, vendar jo bom imela v rezervi tudi sama. Ker če je porod zelo dolg in težak - zakaj bi se matrala bolj, kot je potrebno?
Ah, jaz sem imela pa včeraj en tak beden dan. Tašča in tast sta se na začetku kar cufala, kaj vse bi rada kupila, pa smo se potem zmenili za posteljico z jogijem. Zdaj, ko je dejansko napočil čas za nakupa, pa sem dobila pod nos, da mi jo lahko itak svakinja posodi, zakaj pa je treba kupovat novo... Sem bila takoooo užaljena (saj vem, hormoni in tašče) - ampak ko je svakinja rodila, sta ji nakupila vse, za niti eno stvar jima še zdaj ni žal dat centa. Midva pa sva do zdaj vse naredila sama - zrihtala stanovanje, zidava hišo, urejava za našo malo družinico, pa jim še na kraj pameti ne pade, da nama je včasih kar pošteno težko. Ne, midva se bova že znaša. V bistvu me je včeraj najbolj zmotil ta odnos, da je svakinja boga (ker ji vse prinesejo pod nos), moj mož pa se v življenju itak znajde in je dober samo, ko je treba kaj poštimat in pomagat. Ah... Malo se moram skašljat. Sej ni problem, posteljico bova itak kupila - če bo le dano, ne bova ostala pri enem otroku in je to ena stvar, ki jo želim imet svojo in takšno, da paše ka njinem pohištvu; samo izjava je pa zeloooo zabolela. Saj jih nisva prosila, naj kaj prispevajo, ampak sta se dobesedno ponujala. Če bi bila takrat tiho...
No, zdej bom nehala morit.
Zunaj se je pokazal sonček - izkoristite ga vse, ki ga lahko! Pozdravček!
Aja, Tosja, moj GP z UZ je 18.2., če lahko prosim dodaš...