IZVIRNO SPOROČILO: Colt
In kar me je osebno pri tvojih mnenjih zmotilo je to, da si prepričana kako se je vernikom lepo godilo v času komunizma (napaka no1) in kot drugo, kako so vsi drugače misleči enostavno ''napumpani'' (napaka no2).
To pa že ni več pogled ki dopušča širše mnenje, temveč je skrajno črno/bel pogled. Al sem preveč ''napumpan'' da bi kapiral?
V času
socializma se je vernikom v Jugi godilo čisto OK. Lahko so hodili v cerkev, se cerkveno poročali, bili cerkveno pokopani, imeli spovedi, krste, verouke....praznovali so verske praznike, ki pa pač niso bili dela prosti dnevi, kot sedaj. Torej so lahko živeli po načelih cerkvenih naukov. Zame bi bilo "črno", če tega v vsem tem času ne bi smeli prakticirati.
Nič od tega, če bi se morali dobesedno skrivati. In tako ni bilo, saj si najbrž krščen, ali ne? In takšne stvari me motijo. To ste pozabili in samo udrihate po tem česa niste smeli. In vi (ti) torej naredite stvar črno/belo, ne jaz. Napaka št. 1.
In napaka št. 2 se razvije posledično iz tega(napake št.1). Nekdo vas je enostavno "napumpal". Ker če bi razmišljal vsaj malenkost s stvojo glavo in predvsem korektno, bi mi v zgornjem stavku pritrdil.
Noben ni zahteval, da hvališ bivši sistem, da se z njim strinjaš, vednar bodi realen in fer v svojih razmišljanjih. Kot se že x-ič ponavljam, nič ni črno ali belo.
Colt, mislim, da se vrtiva k začaranem krogu, s to debato......