lutiropan upam, da si že skroj na cilju, držim pesti
limma mogoče daš pa preveč čaja, poskusi s samo eno žličko, pa boš videla kaj bo
. Meni se pa sploh ne da depilirat, se mi zdi, da porabim toooooliko časa, po depilacijskih kremah me pa noge totalno srbijo, tako da to tudi odpade...no saj spomladi bom spet aktivriala depilator, samo trenutno pa res nisem pri volji
Mi je pa zanimivo kako so patronažne med sabo različne...nam je pri Manci rekla, ko je bila Manca stara 10 dni (sredi mrzlega, sneženega decembra), da ni nobenega razloga, da ne bi šli ven za 10 minut in po tem podaljševali za 5 minut vsak dan, če bodo le temperatrue nad -10 °C, tako da smo takoj naslednji dan štaratali s sprehodi
katee če bo popek Žanu Luki šele odpadel, ga jutri še sigurno ne boste kopali, ker traja še nekaj dni, da se popkov krn čisto zaceli. Pri Manci je popek odpadel že v porodnišnici, skopala jo je pa patronažna šele en teden za tem, čeprav je rekla ,da bi jo lahko že kakšen dan prej
mala pikica dokler ti Gašper dobro lula in "namoči" vsaj 5 plenic dnevno to kaže, da imaš zadosti mleka, saj ni pomembna samo količina, ampak tudi kvaliteta. jaz sem Manco tehtala prvi teden po prihodu iz P, ker nisem imela mleka, po tem, ko sva se enkrat začeli noramlno dojiti, me pa sploh ni več kaj dosti skrbelo kako je z mlekom. Nikoli si ga po dojenju nisem izbrizgavala, samo parkrat ko se mi ga je preveč nabralo in mi je vse tiščalo, pa še to samo za olajšanje, nikoli ga pa nisem shranjevala
Kar se prehladov tiče frkolinčki in frkolinke so delno zaščiteni s protitelesi, ki jih imam mama, ampak to pomeni, da so zaščiteni samo proti tistim virusom, ki napadejo tudi mamice, ne pa proti tistim, ki jih naokoli prinašajo bratci, sestrice, babice, dedki....
...tako da kar se tega tiče, sem bila jaz prav tečna in sem "prepovedala" obiske, če niso bili res zdravi. Pa tako kot je rekla lunca...umivanje rok pred stikom z novorojenčkom tudi zelo pomaga pri omejevanju širjenja prehladov, pa še tolk se bimla "tečna", da nisem odobravala nobenega lupčkanja po obrazu (razen seveda najinega...pa še to ne kar naprej). Skratka punce bodite tečne in ne sprejemajte bolnih obiskov, naj se najprej pozdravijo, saj dojenček ne bo nikamor ušel. Boljše zamera, kot pa prehlajen otroček...to je moje mnenje
Jaz sem se pa lotila še vozička, sem dala prat kar se da oprat in prebirsala vse ostalo. Zdaj pa čakam, da sušilni stroj posuši plenice, da naredim selekcijo, ker sem videla, da so nekatere kljub vsemu še vedno rumenkaste
, no ja za kupčke podirat bodo čisto OK