IZVIRNO SPOROČILO: MARTINA25
KATY mi smo imela dva dobermana-
No tole je blo verjetn men namenjeno ane

...
Najina kužka je stara 10 let. Ful je scrkljana in dokler sem stanovala v Celju (ko sva ble same) je celo spala na drugi polovici zakonske postelje

(zdej za kej tazga pač ni placa, zato ma na moji strani na tleh svoje ležišče). Moj najprej ni bil najbolj navdušen, ko je videl, da mam dobermanko v stanovanju, zdej ga je pa tolk ovila okrog prsta, da jo ma skor rajš ko mene

..ok no mal heca, ampak res je čist navdušen nad njo. Tud ona ga je sprejela za svojega lastnika in točno ve, kam paše ona po hierarhiji v našem "krdelu". Tud midva ne rabva zaklepat vrat, ker je do tujcev zeloooo nezaupljiva. Ko vidi, da človeka poznaš ga pusti v stanovanje in ni nobenih problemov, da bi pa kdo kr tko prišel not, pa ni variante. Drugač sm pa js tud mnenja, da je pes tak kot ga vzgojiš. Js sicer ne zaupam nobenmu psu 100%, ker ma še zmer svojo glavo, ampak veliko narediš z vzgojo. Sm pa enkrat govorila z veterinarjem glede te kosti v možgane in kar me ni mel za budalo... je rekel, da so to pravljice, ker da, ko pes neha rastit, nehajo rastit vse kosti in ni nobene možnosti, da bi pa ena kost še lahko rasla. Ker to je blo neki časa rečeno za dobermane, pitbule celo kokeršpanjele! Verjamem pa da pes z leti postane tečen in se začne drugače obnašati (al pa druga skrajnost, ko rata nezainteresiran za vse). Upam, da se bo pri nas dobro izteklo in se že zdej oba bojiva dneva, ko najine

ne bo več z nama

. Sva pa oba sigurna, da bo naslednji kuž tud doberman

.
Odtise nog si pa lahko predstavljam na testih ja...ker moja tud nč ne gleda kam stopi

.