V MŠ nam je patronažna sestra rekla, da na začetku itak ni dobr pretiravat z kozmetiko...hladilno mazilo iz lekarne, mandljevo olje za gubice pri otročku,trdo otroško milo za kopat (ki pa prvi mesec sploh ni priporočljivo uporabljat)...
Zelo pametno. Saj veš Martina prvi mesec se ga skoraj ne kopa ampak se ga umiva na previjalni mizi. Mislim dokler popek ni suh.In ti pride najbolj prav zgoraj našteto. Jaz sem k temu zgoraj naštetemu, ko se je začela kopat dodala samo Bubchen kopel za lahko noč in pa seveda olje za masažo trebuščka , ker je imela krče.
Trdo milo sem imela od Panatena in sem ga uporabljala za vse telo tudi lasišče, pa čeprav je imela kar laske...Šele veliko kasneje sem začela uporabljat šampon in ga še danes tudi od Bubchna.
Kar se tiče dud in flašk. Iz prve roke vam povem svoje izkušnje. Sin ni imel nikoli dude. Samia jo je začela uporabljat šele pri 5 mesecih in jo ima še danes samo za spat in še to se mi zdi katastrofa!!!
Ker vam ne znam povedat kaj se zgodi ko se duda založi in ni rezerve doma!!!
Celo noč smo bluzili po Kairu da smo našli in kupili pravo dudo.. in tudi ko je bila na pol mrtva od utrujenosti je še vedno hlipala dudu, dudu...
Punce če se le da jih sploh ne navadite na dudo... samo moj nasvet. Ker mi smo sedaj stari 21 mesecev in pojma nimam kako to odvaditi.Pojma nimam!!!
Zobozdravnik je sicer rekel da se ji še ne pozna na zobkih ampak poznam pa veliko otrok ki se jim...in itak boste imela v MŠ predavanje tudi od otroškega zobozdravnika in se ga splača it poslušat kajti konkretno razloži in na fotkah pokaže posledice dude, flaške in pa cuzanje prsta...
Polagam vam na srce bajbolje da nima nič, samo vašo joško pa boste prihranile muke odvajanje pa še zdravo se mu bo razvijala ustna votlina...
Seveda pa včasih ne gre brez, kot pri moji Samii ni šlo in sedaj me prav zanima kak pameten nasvet kako ukiniti to

dudo????
Glede stekleničk pa aventove so super samo moja je ni marala do 1 leta niti pogledat. Ker nisem imela mleka sem morala že iz porodnišnice vsakič dodajat tudi po steklenički. Če sem ji dala v Aventovo se je drla dokler nisem prelila v Nuk-ovo. Res ne moreš verjet če ne doživiš.
Pa ni bila kriva steklenička ampak cucelj... Cucelj je pri aventu iz take trde plastike. Na Nukovi smo pa imeli iz kavčuka takega mehkega...
Imam pa eno vprašanje. Od kar nam je zmanjkalo Milupe - mleka prinešenega iz Egipta in sem kupila v Mullerju čist isto, no naj bi bilo... Noče pit tega mleka... A je različno?? Pa saj na obeh piše pakirano v isti tovarni??