IZVIRNO SPOROČILO: rozika12
Saj ne vem, a se je o tem že debatiralo ali ne
, kako je s polovičnim delovnim časom. Ali katera razmišlja o tem in je morda tudi dobro oborožena z informacijami?
Jaz bom danes malo brskala, ker res ne vem kaj bom z Nežo, če je moja mama ne bo mogla imet.
Jaz sem delala tako pri K in je odlična varianta. Jaz bi jo ob otrocih imela tja do konca OŠ, če bi mi jo kdo dal. S plačo je tko: dobiš 50%, s tem pa padeš v nižji davčni razred in realno gledano dobiš neto prbl 65-70% tistega, kar dobiš sicer- + cela malca+cel prevoz. Sploh ni tko zlo švoh. Čas, ki pa ga tako lahko preživiš z otrokom, je neprecenljiv, vsaj meni in K se je to fejst poznalo. Je pa to pravica, za katero ni treba prosti, pač pa jo je treba zahtevat oz. obvestit delodajalca, da želiš delat tako. Kdaj te potem ta razporedi, je druga muzka, ni nujno, da ti gre na roke in ti dopusti delat po željah, lahko te razporedi tako, kot njemu pač najbolj odgovarja. Tukaj nimaš kritja, žal.
Kako bo po končani porodniški zdaj, pojma nimam

Niti ne vem, če bom še imela službo

pa se niti preveč ne sekiram. Če bi mi kdo dal 400 eur na mesec, takoj ostanem z mularijo doma, men nikol ni dolgčas.
Vrt jke KOOOOOOOOOOOOOOOONČNO preštihan, jaz pa nimam vlakna, ki bi me ne bolelo. Klinc, jaz nisem kmet, ne po duši ne po ustroju. O tem, kakšno imam doma, raje sploh ne razmišljam. Jutri bomo dopoldan pucali, popoldan pa vlečem deco nekam ven. Dec bo mel pa fraj.