Daaaan!!!
Pa eno
za vse ki je še niste. Mi smo se ponoči vrnili z
, bilo je super!
Sicer pa so se dogodivščine začele že doma pred odhodom, saj nam je zadnji dan pred odhodom (na praznik) crknil digitalec, iz katerega je nekaj
zasmrdelo in se ga ni dalo več priklicati k življenju...
Ker prvega družinskega dopusta res nisva hotela doživeti brez trajnega spomina, sva potem v večernih urah, nekaj uric pred odhodom zastavila iskalno akcijo in si pri prijateljih (Robert, hvala) sposodila drugega. Seveda večjega, boljšega in dražjega, ki sva ga potem ves čas pazila skoraj bolj kot najin zakladek...
Dogodivščine se seveda s tem niso končale...
si je zamislil, da v prtljago sodijo tudi njegove superge (a moram povedat, da jih uporablja za vse drugo, kot za kar so bile kupljene - tek??) in jih svinjske in neprepoznavne dal v pralni stroj... Ja, mokrih pač ne moreš nositi, zato so takoj za tem romale še v sušilca. Napaka... Posledica... totalno obrcan in obuškan boben sušilca z razbito lučko, ki je bila druga stvar potrebna popravila... Razbito steklo po supergah in sušilcu je moj skušal posesati... ampak
je bil res na delu, pa je dušo spustil še sesalec. Hvalabogu še v garanciji, svojo nepokorščino pa je že nekaj časa napovedoval... Da pa to ne bi bila zadnja stvar... je na dopustu mojemu crknil še brivnik.... Ne, ni hodil kot kak teleban zaraščen naokrog... si je preostanek dopusta pomagal z mojimi potrebščinami...
No, vidite, pri nas je bilo pestro, še preden smo krenili na dopust. Je bil pa morski del zato toliko boljši. Na pot smo krenili ob dveh zjutraj, malega princa sem še previla in podojila, in mislim da je mrknil v sanjsko deželo še preden smo zapeljali na AC. Z izjemo enega kratkega jokca pred Kapelo je prespal celo pot do apartmaja. Dol pa lepo morsko vzdušje s prijetnimi temperaturami, morje na 22 (zgleda da je srečka vso toploto morja znucala v Strunjanu). Ker si nisva želela na glavo nakopati vseh sotrpinov po apartmajih,
niti nisva pustila do preglasnega joka, posledično se je seveda več nosil in dojil. Ja, na momente sem se že počutila kot kakšna krava Milka iz mlekarn... saj je skoraj vsako uro visel gor in sesal... Da bi ga to kaj zelo uspavalo, si seveda ni bilo za mislit, ob že ustaljeni dnevni nespečnosti pa je bilo zato še malo bolj pestro... Tako ga je moj po navadi nosil, dokler ni zaspal... Mali, da ne bo pomote... Upam, da mu to ne preide v navado, saj ga doma res ne mislim tako crkljat in skakat na vsak njegov jokec in sitnobo. Ker imamo v ponedeljek P, bodo empirični podatki pokazali, če le ni šlo morebiti za poskok v rasti. V višino, al so pa mišelinke vzhajale. No, pri dveh članih naše družine so zagotovo.... Ko so pa slaniki, sladoled in krafne taaaaako doooobri...
Kopanje v morju je
prav po moško prenesel, najprej smo namagali nogice, potem ritko, po parih dneh pa sva ga postavila v Freda. Kjer je bil od vsega še najbolj zanimiv njegov okus, sem se skoraj ustrašila, da ga bo kar pojedel...Čeprav morebiti ne bi bila slaba ideja, bi imele vsaj moje joške nekaj časa mir...
Tistih par minut zjutraj, ko se je Jakob namakal v morju, smo bili pa itak glavna atrakcija na plaži... Hm, morda bi morala vstopnice prodajat???
Nočno spanje je k sreči ostalo na nivoju domačega, z enim ali dvema tankanjema, potegnil pa je do 8-9 ure. Tako da sva se v miru naspala še midva. Moj malo bolj, jaz pa itak slišim vsak premik, in sem ga potem ponoči pokrivala... Na dopustu je
stuhtal cel kup stvari, npr. kako potovati po postelji. Vprašanje: "Kako spraviš 68 cm dojenčka počez v 60 cm široko potovano posteljo?" Odgovor: "Težko... ampak z malo truda in domišljije se vse da.
" Osvojil je tudi obračanje na trebuh in hkrtai pozabil, da se je nazaj na hrbet že znal obrniti pred dobrim mesecem. Ker je pasenje kravic in firbcanje naokrog zanimivo le nekaj časa... je igranje zgledalo nekako tako...
1. ga položiš, na hrbet
2. en dva tri je na trebuhu,
3. nato en dva tri malo zija in
4. en dva tri piz... da ga obrneš.
In potem ponavljaj točke 2-4 do onemoglosti... Pametnejši odneha...
Sva pa ugotovila, da se obrača le na eno stran, čez drug bok pa mu še ni domače. A ga pustim, da sam osvoji, ga stimuliram z igračko ali kako drugače?
Na dopustu je končno pričel sam držati glavico, včasih če malo omaga, po večini pa jo lepo drži. Če ni v povsem ležečem položaju, je pričel tudi z dvigovanjem nogic in trupa, kot neki trebušnjaki, in potem z zadovoljstvom zija okrog. Malo sem ga tudi pustila da mi je sedel v naročju, jaz pa sem mu držala trup, upam da le ni preveč zgodaj.Odkril je tudi, da se da nogo spraviti v usta, glede na to, da se v podplate poti, pa kot kaže ni bil preveč navdušen nad njihovim vonjem in okusom
. Zvečer smo se čebričkali, in tako kot na plaži, je vedno pričel protestirat, ko je pristal na suhem v brisači. Ah, ti naša žabica.
Sinoči sem vas komaj prebrala, toliko ste se načvekale in nakregale ta čas, ko me ni bilo. Omenjale ste spalno vrečo in njeno uporabo, pa dajte tiste, ki jih imate, povedat, a so to take samo do pasu, al tiste z naramnicami. Ker glede na nočne akrobacije
jo bomo verjetno nabavili tudi pri nas... A ste imele le eno, ali letno in zimskovarjanto. A jih pozimi še kaj s kovtrčkom pokrijete? Se mi zdi, da če bi imel oblečen le bodi, da bi bil ponoči v zimskih dneh kar hlade, saj pri nas pade temperatura na 16-18 stopinj. Al pa spet preveč kompliciram. Ja, kaj čem, ko imam pa čas...
Srečanje, lepo da ste imele ponovitev Mosteca, škoda da sem zamudila še nekaj novih aprilčkov. Se že veselim novega srečanja, le sporočite kdaj in kje. Menda na štajerskem koncu...
Svizca in čokolade ne bom komentirala, tiste ki me poznate verjetno veste zakaj.
Vse, ki še odhajate v tople kraje, lepo se imejte!
Srečka, držim pesti, da danes dobro opraviš.
Nile, lepa slikca v avatarju.
Tako, jaz sem se načvekala, upam da ni preveč napak, in da kakšne pomembne teme nisem spustila, šibam obesit še četrti in peti stroj cunj (pooooogrešam sušilca, to obešanje bodijev, štumfov in gat je tako zamudno), naš
pa tudi že odvija bonbone (beri:šumi z igračo) v vozičku....