Čer!
Mi smo imeli danes P in drugo cepljenje. Reakcije ni bilo, pri cepljenju je na hitro pojokcal le pri vbodu, objem ga je nato hitro potolažil. Je pa pri rotarixu take grimase delal, da je bilo kaj videt
. Sedaj pa ne vem, al mu fris od pediatra ni po všeči, ali pa okus ni tako dober, kot ga hvalijo navodila
.
Še mere za v evidenco:
4,5 M, 7520 g in 68,5 cm.
Nad težo pediater ni bil navdušen, očitno J. ni po jusu, saj je v zadnjih 5 tednih namesto standardnih 20 dobil le 15 g/dan.
In sem na kratko že poslušala razlago kako začeti z uvajanjem sezonske zelenjave
. Ker smo mame itak bolj pametne od dohtarjev
, sem mu lepo povedala, da je moja želja (polno) dojiti ga do 6m, če bo le šlo. In da zaenkrat presledki med dojenjem niso krajši, da so tudi noči kolikor toliko v redu, ter da se je pogosto dojil le na morju. No, nazadnje je P ugotovil, da je lahko "štrajkanje" v kilaži tudi zaradi večje žeje in manjše lahote v dveh tednih na morju... in o uvajanju ni rekel nobene več. Jaz pa tudi ne.
Glede na to, da imamo naslednji pregled pri točno 6m, bom njegovo kilažo vmes malo čekirala, in če ne bo nič čudnega, bom kar lepo izključno dojila... vsaj še ta mesec...
Samouspavanje: danes sva s Kristo malo čvekali in sem ji, izkušeni mamici tudi pojamrala, da bi se naš razvajenec samouspaval samo v naročju. Pa mi je dala zelo dober nasvet, naj ga božam in crkljam, dokler ne zaspi v njegovi posteljici. In je danes uspelo popolnoma brez joka...
A sem kokoš, da se tega sama ne morem spomnit... Jaz ga pa vedno le polagam v posteljo, pobožam in polubčkam, založim z ninico in spiz... ven, da se mali ne bi še česa spomnil. On pa v jok... Ah ja, tudi mame ne vemo vsega...
Krista, upam da ti bo uspelo porihtati K. nočno rogoviljenje. Glede zadeve, o kateri sva govorili, če želiš sprobati na tvojem laminatu, povej da ne boš zapravljala po nepotrebnem.
Ko smo že pri zapravljanju, a ima kakšna veze pri dobaviteljih/monterjih klima naprav v stanovanjih? Midva jo bova kupila, predvsem za ogrevanje v prehodnih mesecih, in ker je to kar velik finančni zalogaj, bi kakšen popust prav prišel...
Zadnjič ste opravljale boljše polovice, pa sem bila modro tiho, danes pa moram nekaj dodat... Kuham v nedeljo kosilo (a sem povedala da so bile filane paprike
), pa sem vmes še dojila in crkljala
in mi ni zneslo na vrt po petršilj za stročji fižol. In pošljem dragega... Ko sem po dojenju uletela nazaj v kuhinjo sfiniširat kosilo, me je na koritu na papirnatem servietku uprano in osušeno čakalo zelenje korenčka...
Tudi moj ljubi je anti kuharski tip, bolj sorte kot od Sinske dragi... Če bi moral on kuhati bi šla tudi ven jest...
Srečka, filane paprike sem delala po recepru s kulinarike:
1 kg mletega mesa (mešano svinjsko in goveje)
sol, poper
1 česen
1 žlička mlete, sladke paprike
1 žlica maščobe
1 manjša čebula
1 jajce
1,5 pesti riža
paprike z odstranjenim semenjem
Omaka:
par žlic maščobe
1 žlička sladkorja
paradižnikova mezga (ok. 2,5 dl)