Posadka: objektivi in dobri aparati niso vse . Vazno je, da je srce pri objektu, ki ga slikas in to premores ti 100% moj pa je bolj len za te stvari in ga je ttreba res skoraj tepst, da se potrudi....
A patronažna pride tudi pri uvajanju GH???? Jah, očitno so v Celju narejeni bolj na pišmevuh, ker do nas ni nihče prišel potem, ko je bilo prvo kopanje (ki je bilo v bistvu že drugo, sem jo kar jaz skopala, ker patronažna ni imela časa do ne vem kdaj). Važno, da imamo pediatrinjo v redu, pa čeprav nas prestavljajo
Saj zato imam pa vas, da vas kaj vprašam.
Očki: se popolnoma strinjam, da opravijo svoj delež. Saj so tudi oni starši, pa še rodit jim ni bilo treba
. Jaz od
pričakujem, da opravi 1/2 gospodinjskih del in da se veliko igra s Kiaro. Pa ko je doma, se tudi previjanje ipd porazdeli. Aja, saj me smo itak na porodniški
.
Ja pri nas patronažna pride med 5 in 6 mesecem.Pri vseh otrokih je prišla in sem jo ravno v soboto spet srečala na konjenici in je rekla da se bo kmalu najavila.
Pozdravljene, sem začela pri koncu.
Cleric - v Celju imamo tako nareto, da moraš pokllicat, ko je otroček star 5 mesecev, pa se spet oglasi tista patronažna, katera je bila že pri kopanju.
Ostalo še malo preberem, pa potem komentiram. Zdaj sem on line - non stop. Hvala bogu!
Pri nas imamo tudi zelo prijazno patronazno, ce bo jo poklicala kadar koli bi nasal cas in prisla. Ampak na sreco je ne rabim. Tudi pri uvajanju GH sem mislila kako bo to hudo pa je prejsnjic fizioterapevtka poskusala in sem videla, da tako je kot delam cisto prav. Ko bomo zagrabili bomo...
dokler nimamo zobkov se ne sekiram....
Je pa res kot pravi clericv6: v celju so bolj ''zasedene'' in nimajo casa....katera pa je tvoja pediatrinja ???
Čao punce!
Nisem nič brala za nazaj, ste kar nekaj naklofale
.
Pri nas je spet delovno, no včeraj je bilo. Smo kar na hitro se zmenili in včeraj postavili ostrešje na delavnico. Je majster hotel nekaj pripravljati, pol je pa možu relek, ja če dobiš še kakšnega, bomo kar gor postavili. Na srečo smo jih dobili dovolj in je kar veliko delo za nami. Jaz sem pa filane paprike nardila za delavce.
Nile imaš odgovor na ZS, upam, da nisem prepozna.
Patronažna - pri nas pride, če jo pokličeš, tudi ponekod drugod je tako. Ker tega v prvo nisem vedela je nisem klicala, zdaj je verjetno pa tudi ne bom, bomo kar sami začeli.
D
IZVIRNO SPOROČILO: Jo@n
Ja, Nile, čajčkam, jem vitamine (že od
), si nalivam fiziološko (upam da J ne bo hud, ker je bila kupljena zanj), mažem se s kapljicami od Justa... Ko oddelava P bom šla pa še po Sinupret v lekarno, ker je zeliščno, ne bo problema za
, odpira in čisti sinuse, ki so pri meni tudi zapackani. Včasih se je prehlad pri meni kazal le z zamašenim nosom, zadnje čase pa imam polno celo glavo, bolita pa me zraven skoraj obe čeljusti... Ah, emšo...
Pridna, pridna! Tako je tudi pri meni zadnje čase, zgleda da je res EMŠO kriv
Sem šla pa na net gledat za tele kapljice Sinupret, pa piše: Kapljice Sinupret vsebujejo 19 % (VN) etanola (alkohola)
Pol bosta pa najina
mal zadeta, a?
Nile imaš odgovor na ZS, upam, da nisem prepozna.
Hvala! Sem današnji obisk pri dermatologu skenslala, ker sem jaz čist adijo, mož dela, pa tudi sine ni prav zelo pri zdravih. Ga bom prenaročila. Sem pa komaj uspela nekoga dobiti na telefon - ah, tole zdravstvo.
Zdravo!
Že celooooo večnost nisem bila tu gor, zdaj pa mi je moj mali sonček, ki je zdaj star že 6 mesecev dal nekaj minut pavze, da sem vsaj eno malenkost prebrala kaj kej čvekate. Vidim da sem čisto ven padla :)).
Tudi mi se ukvarjamo z uvajanjem GH in moram pohvaliti našega Lukca, da ful pridno je, tudi zbirčen ni. Ima pa pri šestih mesecih samo 6800g - kar je malo na spodnji meji (pridobi samo 300g na mesec) ampak pravi pediatrinja, da še ni panike :)). Je pa ful ful ful ful živahen in zahteven, tako da mi skoraj ne da dihat. Rad bi samo sedel, pa kar na nogice se postavlja, pa ne bi se sam zamotil z vsemi igračkami, ki jih ima, ampak mora biti neprestano v družbi, mami pa tako ne naredi nič in potem zvečer, ko zaspi pridejo na vrsto pospravljanje, pomivanje, in še in še....ampak ko se mi na ves glas zasmeji, pa me mine vsa utrujenost in si ne morem kaj, da se ne bi nasmejala.
Nič bodte še naprej fajn, jaz pa grem kaj narest, če bo mali še malo spal (kar je čisti čudež :))
Punce pa se en clanek, ki nam zna priti prav v zimskih dneh:
Dojencek na mrazu:
Ko postane zunaj zares mrzlo, se mnogi starši sprašujejo, kako naj oblečejo dojenčka, ko se odpravijo ven. Mu bo v vozičku dovolj toplo? Kako bo dojenček prenesel razliko med toplim stanovanjem in mrazom zunaj? Grobo merilo, koliko naj bo oblečen majhen otrok in dojenček, starejši od štirih mesecev, je, koliko smo se oblekli starši. Seveda pa je treba upoštevati, da bo zeblo dojenčke in malčke, ki še ne hodijo, bolj kot nas odrasle. Zato dodajte še nekaj oblačil.
Kapa, rokavice, nogavice in šal Najbolj pozorni bodite na oblačila za mraz pri dojenčkih, mlajših od šest mesecev, saj imajo drugačno razmerje med površino in težo telesa in se veliko prej podhladijo. Povrhu vsega se še ne tresejo od mraza, da bi tako dvignili telesno temperaturo. Zato potrebujejo precej več oblačil kot odrasli. Dojenčki bi morali nositi kapico že, ko postane samo malo hladno. Dojenčki imajo namreč v primerjavi s telesom zelo velike, gole glavice. Skozi glavo izgubijo kar 25 odstotkov telesne temperature! Ko prične zmrzovati, bi morala kapa pokrivati tudi dojenčkova ušesa. Dojenček bi moral nositi rokavice, tople nogavičke in škorenjce in šal okoli vratu. Če pa piha leden veter ali če je zares zelo mrzlo, mu ovijte šal visoko čez obrazek. Lahko mu spletete celo »maskirno« kapo. Na vsak način pa poskrbite, da ima nosek prost!
Prevleka za voziček Če sneži ali če pada leden dež, je prozorna plastična prevleka za voziček odlična rešitev, saj bo otrok ostal pod njo suh, povrhu vsega pa je pod prevleko zrak toplejši. Toda celo otrok, ki je zelo dobro zaščiten pred mrazom, ne bi smel ostajati zunaj dolgo časa. Ne računajte, da bi, na primer, smučali, dojenček z varuško pa več ur »čakal« ob vznožju smučišča.
Odejica Če je mrzlo, je bolje, če je dojenček pokrit z več lahkimi (po teži) oblačili in odejicami, v katerih se lažje giblje, kot pa z manj, toda težkimi in utesnjujočimi oblačili in odejami. Vsaj ena izmed odej naj bo volnena ali iz kakšnega izmed novih umetnih materialov, ki jih uporabljajo planinci in športniki pozimi. Zelo primerni so smučarski pajacki za dojenčke. Najboljši so tisti, ki imajo v enem zaščitene tudi nogice. Za večje dojenčke, ki pa še ne hodijo, so primerni škorenjci iz enakega materiala, kot je smučarski pajac. Pomembno je tudi, da je dno vozička, v katerem je položen dojenček, toplo izolirano. Če se vam zdi, da ni dovolj toplo, položite na dno najprej prešite odejice, čeznje pa zložite še tople volnene odejice. Dobra ideja so tudi zimske vreče, ki jih imajo nekateri vozički že v osnovni ponudbi, lahko pa jo tudi dokupite ali sešijete sami. Za dojenčke so primerne zimske vreče s kapuco, ki še dodatno ščiti glavico. Večji dojenčki pa z njo najbrž ne bodo zadovoljni, ker jih omejuje v gibanju in ker zaradi nje manj vidijo.
Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.
Klikni in izberi svoj darilni paket!