IZVIRNO SPOROČILO: Ankica
V tem primeru je DRUŽINA mišljena kot skupnost,
mišljena? Če želiš imenovati novo obliko skupnosti, potem jo imenuj z novim imenom. Družina sta oče in mati. Otrok družino dopolnjuje. Je ne definira. Zato imate problem, ker družino identificirate samo preko otroka. Ampak če že uporabljate tradicionalno predstavo, da je del vsake družine otrok, potem bodite toliko pošteni in upoštevajte, da sestavlja tradicionalno predstavo družine tudi oče in mati. Torej za neko novo obliko skupnosti uporabljajte novo ime.
Tudi kjer je sklenitev zakonske zveze mogoča, tudi kjer imajo v takšni skupnosti otroka je ta "družina" boren poskus posnemanja prave družine.
Aja, ker sta to dva moška, a ne?
No. Končno razumeš.
Ali bi podprl tako posvojitev, v kateri bi se kot edini, ki bi hotel skrbeti za otroka, oglasil homoseksualen par? (pa da še dodam, zakaj ga nobeden noče posvojiti - resnični primer
Poglej, še vedno daješ primer za odlagališče otrok.
No, a bi podprl?
Sem bil prepričan, da sem dovolj jasen. Ne moreš mi dati nobenega primera zaradi katerega bi izjema postala pravilo. Sklenitev zakonske zveze homoseksualnih partnerjev ne podpiram. Kaj ti tu ni jasno? Posvojitev otrok v takšni zvezi pa še toliko manj.
IZVIRNO SPOROČILO: Misek
Ja. Drugače se pa lepo pooogoooovaaaarja. Ogledalo, pa to.
Kaj manjka ogledalu? Si se fajn ogledal?
Ja nič. Iver pa bruno v očesu, pa to.
ker se včasih tudi medsebojno prepletata). Lahko pa vsaj poskušamo z medsebojnim razumevnajem, učenjem strpnosti, ipd.
Ja. In vprašanja se tudi prepletajo. Ni samo eno ali drugo vprašanje. So med sabo povezana. Kot ti povlečeš osamljen primer iz Romunije tako obstaja osamljen primer dveh bratov. Ampak moje stališče ostane nespremenjeno, tvoje pa se spreminja glede na primer. Razumeš ta dvojna merila s katerimi meriš?
IZVIRNO SPOROČILO: mojamura
, svet ni črno-bel....
Tako je. Zato tudi ne obstaja samo belo ali črno vprašanje. Povezavo (sivo) pa si preberi v zgornjem delu.
IZVIRNO SPOROČILO: mojamura
tedhnofil je pa še vedno tak kot na začetku teme. izogiba se vprašanjem s kontra vprašanji.
Za tebe obstaja samo ena barva - samo eno vprašanje. Spet paradoks. Ravno tisti, ki opozarja na raznobarvnost je najbolj barvno slep. Tudi drugo vprašanje - druga barva obstaja. In gleda se jih v povezavi, saj so medsebojno povezana. Gre za to, da se odpirajo nova vprašanja, ki tudi imajo posledice.
V svoji zagreti želji vas posledice sploh ne zanimajo. Takrat boste rekli. uj, ja, zafrknjeno, želim ti veliko sreče

.