Naja30 - Bom probala s kakšnimi sadnimi LCa-ji, sam men so sadni tolk umetni, da je joj. Če dam pa sveže sadje notri mi pa ni dobro. Pa še to sem te hotla vprašat - kolk me meja, da je še ok na tem testu za sladkorno? 6?
sladkorna - Mene je že v prvi nosečnosti poslala, ker sem enkrat v preteklosti že imela sum na sladkorno (pa ne nosečniško). Veliko, res ogromno sem pila, podnevi, ponoči - tam več kot 5l vode, nesladkanega čaja dnevno. Zato se mi urin ni mogel skoncentrirat (al pa ledvice niso neki sfolgale). Zato sem bila teden dni v bolnici, kjer so bili vsi izvidi v mejah normale, dobila sem le omejitev pitja 3l dnevno. No, potem me je to obdobje hude žeje minilo in se moram sedaj kar spomnit, da moram pit.
Drugo zakaj me je poslala, ker imata moja dva sladkorno - ne prirojeno, ampak tisto starostno. Oči ej bil nekaj časa na tabletah in se mu je stanje z dieto toliko popravilo, da jih en potrebuje več, mami pa jemlje še vedno tablete. Tako sem v rizični skupini glede sladkorne.
spps - Aha. Se mi je zdelo, da si enkrat pisala, da imaš ortopeda tik pred PDP-jem.
No, me res zanima kaj ti bo rekel. Vaje za hrbtne mišice imam, to je pa tudi vse. Sam volje, da bi jih redno delala pa res ne.
Lolita23 - Bravo za pupiko Tjašo!
Sončnica1 - Dobrodošla!
Še kakšne podatke za našo tabelco bi prosila - starost, kaj pričakujeta, kje boš rodila, zaporedna nosečnost, koliko
imata doma,...
Mama_m -
za pregled. Vajino dete je pa trdno odločeno, da vaju bo hecalo in ne bo izdalo spola do konca. Bo pa presenečenje toliko večje.
dojenje - Ja, zadnje čase se res ogromno piše in govori o tem dojenju in dojenju za vsako ceno. Po drugi strani, pa je dojenje tudi nek napor, muka predno se vzpostavi ponudba in povpraševanje, pa še predno se začne mleko tvoriti. In kar precej punc prehitro obupa (nič ne rečem, če je vmes kakšna bolezen, resnična nezmožnost za dojenje, kakšna dedna napaka,...). Jaz sem si prve tri tedne črpala mleko pri sinu, ker ni in ni hotel piti iz zize - sploh, ker je podnevi spal (v kolikor ni histerično jokal), ponoči ga je pa žural in krčki...
Pa so mi vsi solili pamet, da če bom mleko črpala, da bo mleko "usahnilo", da otrok ne bo hotel piti več z zize... No, pa sem mleka imela za izvoz, pa tudi po treh tednih sva počasi prešla samo na dojenje brez črpanja in se dojila 10.. mesecev. Hočem povedati, da ne ob prvi oviri vreči puške v koruzo. Pa lahko sedaj priznam, da sem mislila da je dojenje veliko, veliko bolj enostavno. Po drugi strani pa, ko se je prenehal mali dojit sem kar pogrešala ta stik mati - otrok in pa tist zvok, ko pije mleko in stoka zraven.
Seznam - Dajte mal pregledat, če sem kakšen podatek izpustila.
Dali* - Kje si pa ti? Te že pogrešam, ker sem iskala tale seznam tolk nazaj... se vidi, da si bila ti bolj pridna in ažurna.
No, pa tudi drugače te pogrešam, ne samo zaradi urejanja seznama.
< Sporočilo je popravil =jasna= -- 3.11.2008 20:41:51 >