IZVIRNO SPOROČILO: tilči
kar se tiče uvajanja GH pa mislim, da vsaka mati najbolje pozna svojega otroka, noben P ali patronažna ne moreta vedeti, kaj otroku paše. Pa brez zamere
Sorry ampak ne morem biti tiho itak vsi ki me osebno poznajo vedo, da nimam dlake na jeziku.
Zakaj pa potem se sama ne cepis otroka ali pa mu predpises prava zdravila ko je bolan saj itak ti najbolje kot mama ves kaj je najbolje za tvojega otroka??
Ce je potemtakem 6 let faksa in pa specilaizacija pa se vse kar gre zraven da postanes pediater manj vredno od tega da si ti mama??? Mama ki bolje od strokovnjakov ve kaj je dobro za njenega otroka???
Sama nisem previdna zaradi tega ker bi Omar imel tezave ampak, ker se mi zdi neodgovorno, da se starši pred uvajanjem GH ne posvetujejo s pediatrom ali preberejo nekaj strokovne literatute na to temo...
Sicer pa na netu v minuti lahko poiscem nekaj klikov ki potrdijo moje besede naprimer:
klik klik tukaj bi predvsem rada da preberes tole:
Dejstva in priporočila o uvajanju goste hrane:
po priporočilih svetovne zdravstvene organizacije WHO, številnih svetovnih pediatričnih akademij, Unicefa, CINDI in LLLI začnemo pri dojenih z uvajanjem goste hrane po DOPOLNJENEM ŠESTEM MESECU. Še boljši odgovor pa je ta, da začnemo z uvajanjem goste hrane, ko otrok pokaže znake zrelosti. Večina otrok doseže te znake (kakšen lahko tudi manjka) po dopolnjenem 6. mesecu. Znaki so naslednji:
-otrok bo samostojno in dobro sedel
- imel razvito koordinacijo roke-usta
- izgubljal izrazit refleks izplazenja jezička, ki je potreben za sesanje
- otrokova prebavila so že dovolj zrela za sprejem druge hrane (nezrelost vidimo tako, da otrok izloča cele koščke neprebavljene hrane)
- je sposoben hrano prežvečiti in pogoltniti
- dobiva ali že ima zobe in ima veliko željo po žvečenju
- kaže izrazito zanimanje za hrano na krožnikih družinskih članov in grabi hrano z njih
- po dopolnjenem 6. mesecu nenadno povečanje števila podojev (ki nimajo vzroka v bolezni, zobenju, poskokih v rasti ali zaradi spremembe običajnega načina življenja v družini) ki traja več dni
klik pa se cel clanek o GH
KLIK No tole sem nasla samo v 1 minutki...Morda se bos pa ti bolj potrudila in nasla vsaj enega strokovnjaka ,ki zagovarja GH (pa pustimo riz, polento in hrano s katero se res zacne) rada bi vsaj en klik zakaj so jabolka in korenje dobra ze pri 4 mesecih??
pa da ne bo zamere, ker se ne kregam ampak samo povem svoje mnenje in nestrpno pricakujem tvoj odgovor podkrepljen z kakim klikom z strokovno podlago.