IZVIRNO SPOROČILO: Sonnja
in mojški naj crkne od dela ali kaj? ne vem js rajš vidim, da ima eno službo in da je doma z mano in sinekom.a pri vas je družina samo mati-otrok. Oče pa dela, da vse preskrbi in ga nikoli ni doma?
pa jim še omeni, da mi pomaga pri gospodinjstvu,da se še malo načudijo
Dela se ravno tako kot v Sloveniji. Samo po moji oceni ki sem v Sloveniji videla ljudi res garat, so arabci bolj na easy narejeni. tako da storilnost Slovenca v 8h NI niti približno ista kot storilnost arabca, da o arabkah ne govorim.
Pri njih je res vse na počasi naravnano. Nobenega hitenja...
Torej so doma ravno tako veliko časa, saj je v arabskem svetu družina na prvem mestu. Družina pa ne pomeni samo žena in otrok.
naprimer:
Meni gre kar malce na živce ko moramo vsak petek ko smo frej nekam na kosilo in to pomeni da se vrnrmo zvečer. Ali k eni sestri ali drugi ali k bratu pa k temu bratrnacu pa oni teti...Nikoli konca te žlahte
No potem pa še to če nas povabi ena sestra seveda povabi tudi vse ostale in če gremo k drugi spet povabi vse ostale...Tako da vsak petek skor 20 ljudi in džumbus...
No meni gre to včasih že kar na živce in bi rada mal mira tisti prosti dan. Oni pa v tem uživajo. Mene to utruja mojega moža nafila z energijo. Pa čeprav v bistvu nimam kaj dosti s tem dela, ker ponavadi on skuha ali njegova mama, ker njim naša Slovenska kuhna ne paše tako kot meni njihova ne preveč in jem kar samo pomfri ko sem tam...
Sedaj ko se vrnem HB sem ga prosila, če se lahko to mal neha ker z dojenčkem pa res ne mislim okrog lazit in vsak petek.
V gospodinjstvu pa pomagajo tudi arabski moški. Celo bolj kot sem tega navajena v Sloveniji. Naprimer pomivanje oken je izključno moško delo, urejanje vrta izključno moško delo... vse ostalo po dogovoru.
Edino kar pa nikoli še nobenega nisem videla in kar tudi moj reče da tega pa oni ne delajo je : previjanje ali kopanje dojenčka.. am vse kar je z majhnim otrokom v zvezi, tam moškega ni zraven, razen če ga malo popestva...
Vem da marsi kateri moški v Sloveniji to počne. No arabca pa ne poznam ki bi vstajal ponoči ali pa previjal otroka...
Ampak a ne bi bilo malce grozno, če bi mi mogel še otroke rihtat in na veliko doma pomagat. Pa saj imam cel dan ljubi čas.