IZVIRNO SPOROČILO: ****
No arabca pa ne poznam ki bi vstajal ponoči ali pa previjal otroka...

Zgleda, da je po tem takem tudi v mojem

malo arabca

.
Šalo na stran.
****, že lep čas sledim tej temi, in moram povedat tudi malo svojega mnenja. Se v marsičem strinjam s tabo in s tvojo izbiro vere, mišljenjem in razlago "vaše" vere.
Verjamem tudi, da si marsikatera islam razlaga in ga razume po svoje- oz. tako kot "nam" je bil prikazan preko različnih virov.
Tudi RKC je dvoumen- večumen. Predvsem odvisno kako si ga kdo razlaga.
Pri vas je vodilo vaše vere Koran, pri
nas bi naj bila Biblija/ Sveto pismo. Ampak RKC zelo malo upošteva same zapise Svetega pisma, sem enkrat o tem povprašala našega gospoda župnika, zakaj se vera, ki jo on razlaga v cerkvi tako zelo razlikuje od te ki je zapisana v Bibliji, je vedel le odgovor- ker nas tako učijo.
Učijo pa nas zato, da imajo večjo možnost manipuliranja s tistimi redkimi verniki, ki le to verjamejo.
Prvi kamen spotike, je bil takrat ko sem Sveto pismo začela sama prebirat in se soočat z napisano in govorjeno resnico.
Zmotil me je sam prikaz oz. učenje deset božjih zapovedi, ki so nas jih naučili pri verouku. Zakaj so v Svetem pismu drugačne, mi niso znali razložiti.
Tukaj je deset božjih zapovedi kot so zapisane v Svetem pismu.
In tudi če se držimo Svetega pisma,
naj ne bi jedli svinjine, pa jo vseeno je večina "vernikov".
Tukaj je zapis o čistih in nečistih živalih.
Sicer pa, moje osebno mnenje, vsak naj veruje kar želi, dokler le-ta vera ne prinese kaj slabega, hudega. Vsak mora v nekaj verovat, to nas ohranja pri življenju.
Če pa dobro raziščemo VERUJEMO ne glede na vero in veroizpoved vedno v enega in istega BOGA, ki ga pač poznamo pod različnimi imeni.
LP,
Teja27
< Sporočilo je popravil Teja27 -- 21.8.2008 22:27:35 >