IZVIRNO SPOROČILO: DIANA 5
Ampak za to punčko pa tako joka. Vem, da niso odgovorni za igrače, samo če je otrok šel s punčko not v razred, ko smo prišli ponjo pa punčke več ni bilo, se mi zdi, da je vseeno neka odgovornost na strani vzgojiteljic.
Oprosti ampak s tem pa se ne morem strinjati. Vzgojiteljice so odgovorne za otroke in njihovo varnost, ne pa za igrače, ki jih nosijo s seboj. Si predstavljaš kako bi bilo, da je v skupini npr. 20 otrok in vsak prinese s seboj svojo igračo. Poleg vseh igrač, ki jih imajo že v vrtcu, za katere morajo tudi skrbeti vzojiteljice, pa res ne moreš pričakovati, da bi bile odgovorne še za igrače otrok, ki jih nosijo s seboj.
Pri nas je tako, da ne vidijo prav radi, da otroci nosijo svoje igrače s seboj ravno zaradi takih primerov in so uvedli dneve igrač, ko otroci prinesejo svoje igrače in takrat se posvetijo igranju z njihovimi igračami, otroci si jih izmenjujejo... Če pa že, ponavadi otroci pustijo igračo zunaj na polički, kjer pa vedno obstaja možnost, da jo nekdo odnese s seboj, ampak to je riziko, ki ga prevzamem jaz, ko dovolim otroku nesti igračo s seboj.
Vsekakor pa za kakršno koli krajo v vrtcu, pa naj bo to igrača ali oblačilo nimam drugega komentarja kot

. Podlo se mi zdi, da so ljudje sposobni vzeti otroku.
Vzgojiteljici mirno razloži, koliko je Nina navezana na to punčko in prosi, če lahko malo pogleda ali povpraša naokoli. Prepričana sem, da bo to storila. Mogoče je v kaki drugi igralnici. Upam, da jo najdete.
< Sporočilo je popravil oka -- 4.9.2008 8:12:20 >