ljubljana, ti si enkrat tako fino napisala, kdaj imate kapico in da je prvi sin zelo občutljiv, ker ni bil nikoli brez, če se ne motim.. lahko še enkrat povzameš, prosim
Ne vem če sem bila ravno jaz

Moji otroci so večinoma brez kap imajo jih šele ko postane res mrzlo okoli 0. Nikoli nista imela vnetih ušes. Problem pri kapah je predvsem v tem, da se sluhovod pregreje, kapa zleze ob premihanju glave stran z všesa in pregreti zrak se v ušesih na hitro ohladi in prehlad je tu. Pomembno je, da ne pretiravamo pri oblačenju. V centru lj sem pred kratkim videla mamico ki je imela svojega otročka pri 19 stopinjah v bundi, šalu, kapi, rokavicah, zavitega v deki (starost približno 6 mesecev).
Pri prijateljici sta imela otroka non stop kapo na glavi in sta bila non stop prehlajena in imela vnetja ušes. Če že želite dat otroku kapo na glavo naj bo taka, da jo lahko pod brado privežeš in da dobro pokrije ušesa. Ali pa tako, ki ušes sploh ne pokrije in greje samo glavo, ušesa so pa zunaj (podobno kot kapa s šiltom). HM ima ponavadi dobre kape.
Poznam pa tudi družino kjer imajo 6 otrok in oče ne dovoli, da bi imeli otroci hapo na glavi. Nihče od teh otrok ni nikoli nosil kape na glavi, tudi pozimi, ko je bilo res mrzlo. Noben od teh otrok, pa je najstarejši okoli 14 let ni imel nikoli vnetih ušes.
Sama osebno unetje ušes bolj povezujem z vnetim grlom, polnim nosom in vdihavanjem mrzlega zraka skozi usta (ko otrok zaradi zamašenega nosu ne moredihati drugače).
Sama kakšne orto ruske metode ne mislim uvajati. Malo vetra sigurno ne škodi otroku, saj so ušesa narejena tako da soprilagojena na pihanje. Ravnala bom predvsem po sebi, ko bo mene zeblo v ušesa bom pričela razmišljat o tem, da bi kapo na glavo poveznila tudi otroku.