Pozdravljene,
še ena , ki se pridružuje julijkam.
Sem v 8 tednu ,2 pregled imam 4.12. , ker so mi na prvem zasledili 2 srčkam, ki bijeta. Pa mam zdej kontrolo, če je vse ok . NS imam pri svojem G 23.12.
PDP je 3.7.2009 . Ima 1 nosečnost pri 37 letih. Zanoseila z Klomifenom v 1 ciklusu
Sicer imam pa vse znake nosečnosti. Zadihanost ,sem ko nilski konj zadihana ko se povspen v 1 stuk hiše. Napihnjenost se je začela nekje v 4 tednu in zdaj nekje nehuje. Hvala bogu; tudi moj dragi se je hotel že pritoževati. Od prvega dneva naprej sem čutila ščipanje okoli jajčnikov (vendar mi takrat ni bilo jasno, da je to zaradi nosečnosti) tam okoli menstruacije me je začel pa še križ bolet in vsi tisti normalni znaki, kott da dobiš ta rdečo vključeno z mazolji.Tko ,da sem bila prepričana, da jo bom dobila. Po 5 dnev sem šla pa test delati, ki se je vtrenutko obarvav pozitivno. No potem se je šele začelo vsak dan hujše bolečine kot, da sem mi bo vsak trenutek kri ulila. Ampak je to očitno čisto normalen proces, ko se jačece vgnezdi v maternici in preneha tam nekje v 7 tednu. To so seveda lastne izkušnje. Da ne pozabimo na utrujenost od jutra do večera kar konstantn, kaj bi dala, da mi nebi bilo treba delati. Slabost od jutra do večera, do zdaj hvala bogu brez bruhanja, in ko skuham se mi potem dvigne, da komej kej pojem, zato ima pa potem moj več za jesti. Očitno bo tako ,da se bo on bolj zredu kot jaz.Pa še pogosti topi glavobol in kronična zaprtost ,ki zdaj počasi nehuije. To nekje od mene kar se simptomov tiče. Aja pa tudi ne prenesem več oblačil , ki mi pritiskajo na trebuh.
Ena je spraševala za ingver čaj. Ingver kupiš pri sadje zelenjavarju koreninco kot nekakšno korenje zgleda bež barve. Doma ga opereš, ne olupiš in ga narežeš v tanke šajbice ter ga par min kuhaš v vreli vodi. Sladkaš po okusu. Imam tle eno pametni knjižico o vitaminih in mineralih pa ti bom prepisala.
Ingver naj bi blaži slabost in vrtoglavico ter jutranjo slabost med nosečnostjo. V tradicionalni medicini ingver že tisoč let uporabljajo za lajšanje napenjanja in slabe prebave.
Opozorilo: Ingver naj bi redčil kri , zato naj se ljuje ,ki jemljejo zdravila za redčenje krvi predhodno posvetijo z zdravnikom. Nosečnice naj se izogibajo velikim in rednim odmerkom.
Priporočen odmerek: 1-2 skodelici na dan ( moje mneje 1 skodelica na dan proti jutranji slabosti v nosečnosti bi moralo biti dovolj)
Za prebavo je dobro piti tudi Donat. Sploh v nosečnosti. Predvsem ima veliko Mg v sebi.
Bom v moji knjižici še malo popbrskala , pa če še kaj najdem se javim.
E to od mene zaekrat in lep pozdrav.