Sem pa že slišala za primere, ko sta imela mož in žena/partnerja skupen račun in nekega dne (ponavad takrat ko je plača) je en ispraznil /a celoten račun in spokal/a. V momentu ostaneš brez denarja in kaj potem???
Jah, no, ostaneš pač brez tiste plače, pa kar je še bilo na računu, ne? Jedla bi 1 mesec hrano iz kleti (valjda ne bi še te pobral

), hodila bratu krast grozdje, da bi imela malo sadja

, spremenila geslo na kliku in pin kodo, če bi bilo potrebno in naslednji mesec malo bolj varčno zastavila izdatke. Dala vlogo za preživnino na CSD in to je to. Del varčevanja, ki je na moje ime, bi mi verjetno ostal, saj ga ne moreš kar tako dvignit, vezan denar isto, kar imam na računu pač reskiram, jasno. Ampak hudiča, saj mu zaupam najinega otroka, neprecenljiva vrednost... kaj se bom potem sekirala zaradi tistih jurja evrov kolikor je recimo max. na računu?
enkratna, midva imava evidenco samo za nazaj, je pa tudi v Excelu

, vodi jo pa seveda on, ker je zaljubljen v Excel

, midva se morava še malo spoprijateljit, sva recimo samo dobra znanca s tem excelom... Aja, midva imava samo stroške (stanovanje in špecerijo) v Excelu, ostalih računov pa ne hraniva in ne gledava, kaj pa kako. Včasih se nama zdi čudno, kako to, da sva že toliko porabila, pa se potem vedno spomniva na kak večji strošek, tak da ni,da bi kar polzelo vse iz rok - zdaj pa sploh ne, ko sem jaz skoz doma, on pa hiti k nama nazaj domu, pa noben nima časa zapravljat
virtualna, midva mava ločene jogurte - jaz na levi, on na desni - ampak samo zato, da vsak lažje najde tiste, ki so mu bolj všeč, ne da zdaj ne bi smela jaz pojest njegovega višnjevega ali on mojega kavinega.
Nimava pa načrtnega mesečnega budgeta za lastne izdatke - ko daje lubi denar vezat ali v sklade, me vpraša, če imam kak večji nakup v planu in ko rečem, da ga nimam, se zmeniva, koliko naj ostane na računu, pač za vsak primer, če kaj crkne (da nisva potem recimo brez pralnega stroja cel mesec, hehe

) ali pride kak nepričakovan strošek (recimo nama gume prerežejo na avtu), ostalo pa gre v varčevanje, tako ali drugačno. Iz tistega, kar je na računu, pa lahko porabim, kolikor mi paše, jasno, pa mi ni treba nikoli zagovarjat - in obratno, seveda. Pa saj noben od naju ne porablja nekih enormnih vsot za bedarije... Hobi pa človek mora met in tu se res podpirava. Res pa je, da njemu visi za računalnik in meni za torbice