writing-img

RE: Septembrski sončki 2008 - drugič :)

clock-img

30.12.2008, 19:45

clock-img

arabela*

pencil-img

29096

jaz sem ravnokar palačinke spekla.
Aneja je tud ravnokar domov prišla.
Ati pa še uživauser posted image

Kdor zmore sanjati, najde vizijo. Kdor najde vizijo, poišče pot. Kdor najde pot, doseže cilj.

clock-img

30.12.2008, 19:46

clock-img

arabela*

pencil-img

29096

IZVIRNO SPOROČILO: pf

ker imam samogovore in itak ni nobene.

to pa ni res....user posted image

Kdor zmore sanjati, najde vizijo. Kdor najde vizijo, poišče pot. Kdor najde pot, doseže cilj.

clock-img

30.12.2008, 20:30

clock-img

lana17

pencil-img

1098

Hvala Saraya, sej jaz tud mislim, da mu  ne smem nič dat. Vrjetno kašlja z razlogom in vrjetn ni dobr, da bi kašelj preprečila. A, se mi tak smili, ker ne more normalno spat.user posted image Bošček mali.
Pr nam je pa P na dopustu, bom jutri še enkrat poklical v ZD in upam, da dela kakšna sestra, da mi bo dala kak pameten nasvet. Se bojim, da se mu ne bi kaj v plučkih nabiral.

Nikoli ne kažite otroku česa, kar ni mogoče videti. Ko razmišljate, kaj bi bilo zanj koristno, ko bo starejši, govorite o tistem, kar je lahko koristno sedaj.
Rousseau

clock-img

30.12.2008, 20:33

clock-img

lana17

pencil-img

1098

IZVIRNO SPOROČILO: Me to you

Danes pa praznuje..............

user posted image  Gabriel.

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Nikoli ne kažite otroku česa, kar ni mogoče videti. Ko razmišljate, kaj bi bilo zanj koristno, ko bo starejši, govorite o tistem, kar je lahko koristno sedaj.
Rousseau

clock-img

30.12.2008, 20:33

clock-img

gloria

pencil-img

4900

gloria, a ti je P kej rekel glede kašlja? A se mu lahko že kej da?

...nič razen kaki kamilični obkladki.....

clock-img

30.12.2008, 20:51

clock-img

*bubi*

pencil-img

13094

IZVIRNO SPOROČILO: gloria

gloria, a ti je P kej rekel glede kašlja? A se mu lahko že kej da?

...nič razen kaki kamilični obkladki.....

pri suhem dražečem kašlju se lahko da čaj iz slezovih korenin (slez je recimo zraven v Bebivalovem čaju za user posted image ), pa fajn je kako inhalacijo s fiziološko naredit oz. zrak navlažit.

Pri "mokrem" (produktivnem) kašlju pa spet inhalacija. In veliko tekočine.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Pa smo kompletni... No, odvisno, kaj je komplet :)

clock-img

30.12.2008, 21:13

clock-img

gloria

pencil-img

4900

ajn je kako inhalacijo s fiziološko naredit oz. zrak navlažit.

Pri "mokrem" (produktivnem) kašlju pa spet inhalacija. In veliko tekočine.

...jaz to skoz delam pa nič ne pomaga....danes mi je ena prinesla kremo od justa majčina dušica za namazat stopala ali prsa...kaj ve mislite a ga res lahko z tem namažemuser posted image ....

clock-img

30.12.2008, 21:23

clock-img

*bubi*

pencil-img

13094

Hmmmm.... ti razni balzami za mazanje prsnega koša..... jaz ne bi upala.

Eno pa je sigurno: majhnih otrok se nikoli ne maže z zadevami, ki vsebujejo mentol!!!

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Pa smo kompletni... No, odvisno, kaj je komplet :)

clock-img

30.12.2008, 21:41

clock-img

pf

pencil-img

4436

Tak spekla sem skutino sočno pecivo. No tako se mu reče, če je sočno bom videla. Zraven sem pa gledala film na POP TV in je bil ful lep. 

clock-img

30.12.2008, 21:44

clock-img

pf

pencil-img

4436

Tudi jaz mislim, da bi lahko bila ta krema od justa mogoče malo preveč agresivna za dojenčkovo kožo, čeprav kaj pa vem uporabljajo jo pa mamice ful.

clock-img

30.12.2008, 21:46

clock-img

pf

pencil-img

4436

Bubi na kak način se naredi inhalacija recimo pri dojenčku. To s fiziološko recimo in ona druga. HB naša ni bolana, ampak škodi pa ne, če kaj veš. Zase naredim inhalacijo s paro tako, da zavrejem vodo in noter dam zelišča, obraz oz. glavo pa pokrijem z brisačo, imam pa tudi tisto posodico od mentoklara nekje doma. Kako pa to pripraviš dojenčku?

clock-img

30.12.2008, 21:54

clock-img

lana17

pencil-img

1098

Kako vem kakšen kašelj je? Ne znam presodit, al gre za suh al mokr kašelj. Imam pa občutek, da ko zakašlja tudi na koncu nekaj pogoltne. Včasih mi je tudi že prej zakašljal, ko se mu je mleček dvignil, vendar je bil kašelj drugačen.
Mogoče postavljam neumna vprašanja, ampak nimam izkušenj s tem.

Rousseau

clock-img

30.12.2008, 21:58

clock-img

lana17

pencil-img

1098

Je dovolj, da dam na radiatorje mokre krpe in posodo z vodo na okensko polico.

Kako pa naj izvajam inhalacijo?

Rousseau

clock-img

30.12.2008, 22:10

clock-img

pf

pencil-img

4436

Lana jaz mislim, da je suh dražeč kašelj moč prepoznati po tem, da user posted image bolj težko kašlja, da lahko zraven tudi hrope. Ne vem no, saj ti bodo povedale punce, ki vejo kaj več o tem. Nimaš neumnih vprašanj, saj ne moreš vsega vedeti, če si prvič mamica, pa tudi vsak dan je kaj novega.

clock-img

30.12.2008, 22:14

clock-img

pf

pencil-img

4436

Lana le daj na radiator mokre brisače in pa posodo s kamilicami. Tak je meni rekla oma, da mora biti posoda s kamilicami na radiatorju, če otroček kašlja. Drugače pa imamo mi vlažilec zraka in se super obnese, smo ga pa kupili striktno zaradi Lane. P nam ga je svetovala. Je pa res da dober za kožo, za dihalne poti. Drugače pa tudi dam kdaj kako brisačo na radiator.

clock-img

30.12.2008, 22:27

clock-img

leda

pencil-img

1480

lana, lahko skuhaš en lonec kamilc in vzameš dete v naročje, se pokrijeta z deko in dihata. al pa v kopalnici vročo vodo v banjo, pa pest kamilc noter. jaz sem zoji pri pol leta prepražila kamilce, jih dala v "povšterček", ki ga je sešila tašča in na prsni koš pod bodi.

clock-img

30.12.2008, 22:33

clock-img

gloria

pencil-img

4900

IZVIRNO SPOROČILO: leda

lana, lahko skuhaš en lonec kamilc in vzameš dete v naročje, se pokrijeta z deko in dihata. al pa v kopalnici vročo vodo v banjo, pa pest kamilc noter. jaz sem zoji pri pol leta prepražila kamilce, jih dala v "povšterček", ki ga je sešila tašča in na prsni koš pod bodi.

....te kamilce za prsa mu jaz glih zdej delam...nisem pa dober P zastopla..ko jih prepražiš ih še kaj zaliješ ali nič....

clock-img

30.12.2008, 22:37

clock-img

gloria

pencil-img

4900

...jaz nevem če je to dober  delam (inhalacijo)user posted image v vodo dam sol in kamilce pustim vreti malega imam pa ta čas v tem prostoru....se pa da kupit tudi nek inhalator sam je nekje okrog 80 evrov...bom pa še probala tko kot je leda napisala...hvala za nasvet

clock-img

30.12.2008, 22:39

clock-img

lana17

pencil-img

1098

Nobene nikjer, lahko noč, gremuser posted image

Rousseau

clock-img

30.12.2008, 22:41

clock-img

arabela*

pencil-img

29096

jaz sem tuuser posted image

clock-img

30.12.2008, 22:42

clock-img

lana17

pencil-img

1098

Mi refresh ni prijeluser posted image ...vidim, da ste gor...hvala za nasvete...bom jutri poskusla...revček spančka, pa se vsakih 15 min oglaša s kašljem

Rousseau

clock-img

30.12.2008, 22:42

clock-img

leda

pencil-img

1480

.te kamilce za prsa mu jaz glih zdej delam...nisem pa dober P zastopla..ko jih prepražiš ih še kaj zaliješ ali nič....

jst sem jih sam prepražila na olju.

clock-img

30.12.2008, 22:43

clock-img

lana17

pencil-img

1098

tele prepražene kamilce, torej tud pomagajo pr kašlju?

Rousseau

clock-img

30.12.2008, 22:45

clock-img

leda

pencil-img

1480

Objave: 556
Status: prisoten tele prepražene kamilce, torej tud pomagajo pr kašlju?

ja, ravno pri tem.

sori, ker se ne spomnim, sta bla pri pediatru?

clock-img

30.12.2008, 22:46

clock-img

arabela*

pencil-img

29096

jaz mislim,da naj bi suh kašelj predstavljal kašelj,pri katerem samo draži grlo in žgečka.
Pri mokrem kašlju,pa se mi zdi da otroku kar gor dviguje,včasih izkašljava gnoj,ko začne kašljat,se ne more ustavit....

< Sporočilo je popravil Saraya -- 30.12.2008 22:49:27 >

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem