Pozdravljene punce
Brala sem vas čez cel vikend, samo časa ni bilo, da bi nazaj kaj odpisala
No danes pa spet bolj umirjeno naprej... Upam, da ste preživele praznike.
Pri meni so prazniki kar preveč hitro minili, v soboto sva z možem obarvala prihe in sva se imela prav fajn, ko sva pacala z barvami in lepila gor nalepke
. Potici - makova in mandljeva, sta bili tudi enkratni - ju že ni več, sta kar izpuhteli
Meni je uspelo samo makovo probati in je bila res dobra. Popoldne smo nato preživeli pri njegovih, v nedeljo zjutraj pa sva šla k mojim. K maši nisva šla - me ne mika čeprav sem katoličanka in grem na vsake toliko časa k maši, to pa zato, ker je ob velikih praznikih veliko katoličanov samo za en dan - ki gredo dvakrat na leto k maši, da se malo pokažejo
Tako, da tiste punce, ki pač niste verne ali pa vam ni do tega, vztrajate pri svojem in stojite za svojimi stališči.
Pa kaj, če vas drugi vlačijo po svojih zobeh, to je pač njihov problem. Sama vsako odločitev sprejemam. Verjamem pa da vam je težko, vidim pri svojo sestri, ko ima ateista za fanta in pač ne hodi več v cerkev, pa jo moji kar malo postrani gledajo. Jazm jim pa zmeraj pravim, da je to njena odločitev in naj jo spoštujejo! Tako, da bravo punce
Ne se pustiti. Samo s svojimi parterji pa le sklepajte kompromise ampak pazite na to, da jih bodo tudi oni.
Midva z dragim bova seveda dala krstiti najinega
, predstavila mu bova vero z najinimi stališči, ko pa bo dovolj star za k verouku pa se bo kar sam odločil, siliti ga ne mislim tako kot je mene mami. Se spomnim kako smo včasih komaj čakali, da smo dali birmo čez in takoj nato nehali hoditi k verouku
Sej najbrž bi še hodila, če bi bili župniki "normalni" tako pa jih ima velika večina samo svoj lastni prav in zaradi tega sem se jz že pri verouku "kregala" z njim. Tu kjer sedaj živim pa imamo razglednega župnika - njegove maše in pridige te v nič ne silijo, pridiga pa je taka, da začneš razmišljati in se še po tem o tem pogovarjaš.
Poročila sva se tudi cerkveno - in je obred nekaj posebnega, pa še veliko smo se nasmejali z župnikom vred
. Vse se je z njim dalo zmeniti in je spoštoval najine želje, ter se pred poroko odkrito z nama pogovoril, če je to res tisto kar si MIDVA želiva in ne najini starši ter stari starši. Je pa res da je takih župnikov bolj malo....
Lubenička bravo za opravljen izpit.
Sedaj pa le previdno, samo vseeno ne s strahom. A bočno znaš parkirati? Jz dolgo nisem znala, ko se ti pa enkrat mudi in se nimaš časa zafrkavati, potem pa kaj hitro rata
Če bi svoj avatar prepogosto gledala bi se tudi meni začele cediti sline
Sej se mi pa zato cedijo sline, ko grem k sadjarju ali pa na tržnicom - jagode so na spisku vsak dan, zaenkrat še pomaranče, pa grozdje, pa nektarine so bile že fajn... Komaj čakam še češnje in svež paradižnik. Včeraj sem se pa domačih špargljov nažrla in je prav pasalo
Ufff... sm pa napisala