IZVIRNO SPOROČILO: Estrella*
Kako ve delate goveje zrezke? No rabim kak nasvet, ker jez sem jih delala samo v gorčični omaki. Ideje prosim
Imam domače in vem, da bodo lepo mehki.
Evo recepta:
Rabiš 6 zrezkov, 2 žlici olja, 1 žlico moke, 3 žlice sesekljane čebule, 2 sesekljani kisli kumari, malo kaper, limonina lupina, 2 stroka česna, lovorov list, sol, gorčica, 3 žlice kisle smetane, sesekljani peteršilj.
Zrezke posoliš, namažeš z oljem in jih položiš enega na drugega. Opečeš v vroči maščobi na obeh straneh in zložiš v drugo posodo. Na maščobi, ki je ostala od pečenja preprežiš čebulo, moko, kumare, kapre, lim. lupino, česen in zaliješ z vodo ali zajemalko juhe. Omako kuhaj 8-10 minut. Okus izboljšamo še s kislo smetano pomešano z gorčico in ščepom moke (to dam jaz čisto na koncu). Omako precediš (jaz ne precejam) k zrezkom in dušiš do mehkega. Proti koncu dodaš še peteršilj, lovorov list in po potrebi še sol.
_____________________________
Upanje umre zadnje!
Moja sreča je postala popolna 25.5.2008 ob 17.45, ko se nama je pridružil samo najin sonček Gal.
http://gal2505.moj-album.com/