IZVIRNO SPOROČILO: a.jrad
Dekleta pozdravljena!
Sem na novo pri vas, in sicer odhjam konec meseca na IVF v PO k dr.Rešu. Od danes sem na tabletkah Primolut nor (10dni po 2 tableti na dan), nato dobim m za 2 dni in drugi dan M grem k Rešu ob 5 zjutraj; do takrat pa si moram nabavit 2 škatlici Merionala na Madžarskem (kar ne bo problem, saj moj obvlada madžarščino in sva doma pri madžarski meji) in 6 škatlic Menopura, kar bo pa težje, saj bi se jih naj dobilo le v Italiji kar pa mi je res predaleč, zato če katera gre prej tja, bi jo prosila, če lahko še kupi meni;
Aja dr.Reš me je prosil naj na madžarskem še vprašava za progesteron (Utrogestan), da naj bi še te tabletke rabila; vendar sem že pozabila od kdaj in zakaj naj bi jih rabila????? Aja pa njemu morava nekaj škatlic prinesti, če jih bova na Madžarskem dobila.
Bila bi vesela vaših odgovorov glede zdravil in predvsem glede punkcije.....me je zelo strah.......
Hvala in upam, da me sprejmete v vaš klub
lp
najprej dobrodošla med nami, če želiš da te dodamo na seznamček, samo povej, te z veseljem dodamo
tole sem morala citirati, da ti bom lažje odgovorila...
Menopur, ali si sigurna, da je Menopur v igri, da ni Menogon, namreč po mojem spominu Reš predpisuje dekletom Menogon, ki se ga pa res da dobiti samo v Italiji, pa še to ga je trenutno zelo težko dobiti. Če ti je Reš res predpisal Menopur, naj bi se po informacijah, ki sem jih dobila na tem forumu:
http://med.over.net/forum5/read.php?67,5212260, ga bolj splačalo kupiti v SLO, ker naj bi bil cenejši, ampak to je samo rekla, kazala, ne me prosim držati za besedo. Če iščeš Menogon, je tudi informacija čisto na koncu, da ga je ženska dobila v Nemčiji.
Progesteron oz Utragestan ali pa tudi Prometrium (tega ponavadi predpiše Reš, jemlješ od punkcije dalje, to je hormon, ki nej bi pripravil maternico za vgneziditev. Na GK LJ nam predpisujejo Utrogestan, in sicer ga jemljemo po punckiji dva dni oralno in to po 3x na dan po 2 tabletki, od tretjega dni pa vaginalno 3x na dan po 2 tabletki. Utragestan se jemlje do prihoda

, če je ni se naredi test in če je pozitiven se ga jemlje naprej po navodilih zdravnikov, če pa je test negativen se preneha z jemanjem, da pride do
Glede punkcije, sicer to bodo spet informacije iz druge roke, ampak Reš ne daje nikakršnih proti bolečniskih inekcij ali tablet, za to moraš poskrbeti sama. Velja neko pravilo, da več kot je foliklov, bolj punkcija boli, vendar pa je to odvisno tudi od praga bolečine. Zato velikokrat ženske pred punkcijo vzamejo na svojo roko kakšen Ketonal ali Naglesin.
Evo to je to, del odgovorov je tukaj, če te pa še kaj zanima, pa kar prašaj...