IZVIRNO SPOROČILO: betty
Ima katera nasvet glede nasega malega palčka na nogi, ker ima palec rdec. mislim,da zaradi nohtka.koza okoli je rdeca, malo boleca. rdec palec pa je postal po parih dneh po strizenju nohta. a mislite ,da se noht vrasca???
Tud naš Tibor je nedolgo nazaj imel zanohtnico...pri P sva dobila kremo Geramicin, pa sem ga z njo mazala, kar je ku

kej nucalo, potem sem pa mal prečekirala kaj še lahko...sem mu večkrat na dan razkužila in mu s tee trea oljem pokapala ter pustila, da se na zraku posuši.
Ni pa nujno, da je nohtek vraščen, našmu se je npr. razplastil, lahko pa to nastane tudi zaradi vlage, npr. po kopanju te predele fajn obriši, ker imajo dojenčki tanke nohte in bolj "mesnato" okol palčka (večja guba) ga tam kr hitr kakšne bakterije začnejo žurkat.
IZVIRNO SPOROČILO: Amelia
Za učke sem dobila Tobrex (al nekaj takega), za vročino ji dam Calpol, da ji pade, v nosek skoz fiziološko, pa z aspiratorjem ven, nekaj časa je dobr, po cc. 15 min. se pa spet zabaše, zdaj šele vem kaj so to neprespane oči in mali otroci... upam, da bo današnja noč bolj mirna...
Ja mi smo približno na istem z nosem, s tem, da sem včeraj šla do P in mi je dala kapljice Tobrex za v nos... mi je povedala, da so sicer kapljice za oči, ampak jih uporabljajo tudi za nos, ker so antibiotične. Tako mu moram najprej nosek dobro sčistit s fiziološko. Js ga posedem in mu v eno nosnico špricnek kar z injekcijo tolk, da mu na drugi strani vn riteče in potem še drugo nosnico...mal pustimo in potegnem nabrano "maso" vn še z aspiratorjem - potem mu dam v vsako nosnico po 2 kapljici teh kapljic - to delamo 3* na dan. In lahko rečem, da se od včeraj na danes že pozna razlika. Poskusi, glede na to, da imaš kapljice že doma.
za Sando in miškolinček čestitke vsem, ki danes praznijejo

- ni Gajke ni plonkca
Mi imamo danes praznovanje taščinega r.d-ja, tko da bo še pestro
uuuuu jokec stokec - šibam