Žal, Reby, bi bil čas, da tudi ti zamenjaš svojo zdravnico. Mislim, jaz res ne vem, če bi vsak takole opravljal svoje delo, kam bi prišli ...
Če si brala stran ZZZS, potem ti tole seveda ni nič novega, pa kljub vsemu, samo toliko, da se spomnimo:
V primeru začasne nezmožnosti za delo zaradi bolezni ali poškodbe, ki ni povezana z delom, ali zaradi poklicne bolezni ali poškodbe pri delu pa imajo zavarovanci pravico do nadomestila plače v breme delodajalca od prvega delovnega dne zadržanosti od dela, v breme Zavoda za zdravstveno zavarovanje Slovenije pa od 31. delovnega dne zadržanosti od dela, razen v primerih, ko gre za bolezen ali poškodbo, ki ni povezana z delom potem, ko je bilo za posamezno odsotnost z dela do 30 delovnih dni zaradi bolezni ali poškodbe, ki ni povezana z delom, izplačano nadomestilo v breme istega delodajalca v koledarskem letu za 120 delovnih dni.
Jasno je navedeno, da gre za delovne dni, torej to niti slučajno ni en sam mesec, to je mesec in pol! Torej se ne sekiraj, zdravnica pa naj se za*bava po svoje, če nima pojma
Sem se takoj na Obi spomnila, kakšno sranje je imela ona zaradi neumnosti drugih, celo brez bolniške je ostala ... Še dobro, da mam nizek pritisk, sicer bi mi zdajle že srce odpovedalo ...