IZVIRNO SPOROČILO: Misek
Za druzbeno veljavo njenega poklica pa tudi zavracam vsako odgovornost. Predstavniki poklica naredijo vtis o poklicu. In ne, to nima veze z denarjem oz. placo. Ima pa z odnosom do dela.
----------------------
Ja, teorija je eno, praksa pa spet drugo.
In predstavniki poklica, ki jih spoštujejo in normalno plačajo, lahko kažejo pozitivno podobo.
Ne mi pa reči, da bi ti svoj poklic opravljala enako dobro tudi, če bi bila zelo slabo plačana in tretirana zgolj kot delovna sila, brez kančka spoštovanja in človeškega odnosa.
Trgovke so večinoma zmeraj oštete ali sankcionirane (z odvzemom stimulacije), ker ne izpolnijo
normo, ki je pa nastavljena tako, da je en sam človek ne more doseči. In se lahko v nedogled trudi, pa bo veljala za slabo delavko. In takrat tudi, če dobro delaš, izgubiš voljo. Kar je povsem logično.
In še tole: v prvem postu sem primerjala med sabo podobni situaciji (glede na materialno stanje) in sploh nisem opravičevala potencialnega slabega odnosa trgovk, napisala sem le, kako je lahko nekdo v enaki godlji, tako nerazumevajoč do trgovk.
In če nekdo napiše, da so
vsepovsod malo nesramni, sklepam iz tega, da je ta oseba lahko precej konfliktna (in da se znaša nad trgovkami, kar je itak najlažje).
In če vem, da živi od socialne pomoči in hkrati viha nos nad odnosom trgovk, z veseljem predlagam zamenjavo. Denarno bodo na istem

, vse ostalo pa....
Torej, kot je razvidno, v prejšnjem postu nisem govorila o odnosu trgovk v povezavi z njihovo prezentacijo na služ. mestu in profesionalnostjo.
Se pa strinjam s starim reklom (ki sicer ni v mojem stilu, ampak v to debato prav paše

), da je s polno ritjo lahko s...!