IZVIRNO SPOROČILO: dreamhorse
jaz sem dobila na zadnjem pregledu, 5.3. potrdilo za CSd. Pa sem klicala zadnjič na CSD, kdaj lahko pridem in je rekla, da glede na rok,3.6. naj pridem 18.4. po aprilski plači. Je pa to manj kot 60 dni.. Upam, da ne bo prepozno. Če so tako rekli, potem že ne bi smelo biti..
Meni je naša računovodkinja rekla naj počakam skrajni rok, to je tistih 28 oziroma 30 dni, ko moraš na porodniško, ker mi bo dala notr še regres pa vse kar pride (plačo imamo namreč zadnjega v mesecu...).
18.4. itak ne bo prepozno, 60 dni je pač najdaljši rok, 30 dni pa najkrajši.
Evo, ker sem firbčna, pa če bo še katero zanimalo, to je kopirano iz.
P R A V I L N I K o postopkih za uveljavljanje pravic iz zavarovanja za starševsko varstvo
1.1 Pravica do porodniškega dopusta matere 8. člen (1) Pravico do porodniškega dopusta uveljavlja mati pri centru, ki je krajevno pristojen glede na njeno stalno prebivališče, na obrazcu S-1/1 – vloga matere za uveljavitev pravic ob rojstvu otroka.
Pravico uveljavlja 30 dni pred predvidenim nastopom porodniškega dopusta ali 60 dni pred predvidenim datumom poroda. Informacijo o predvidenem datumu poroda dobi pri osebnem ginekologu.
(2) Vlagateljica mora vlogi priložiti potrdilo delodajalca na obrazcu Priloga št. S-1 – podatki o zaposlitvi in plači oziroma osnovi, od katere so bili obračunani prispevki za starševsko varstvo.
< Sporočilo je popravil majana79 -- 24.3.2009 10:35:31 >