Sem uspela malo prebrat za nazaj:
cepljenja - jaz bom dala cepit samo osnovna (glede na to, da sem iz stroke, sem že pri obeh večjih zadeve kar nekjkrat preštudirala; mnenja pa so seveda moja osebna); za norice abolutno ne, pnevmokok in rotavirus pa tudi ne. Edino kaj dam jaz cepit dodatno je klopni meningitis (ker so v vrtcu non stop na Golovcu in za KME ni zdravila). Za prvo cepljenje OMR (pri enem letu pa jaz počakam še kakšna dodatna 2-3 mesece za vsak slučaj).
zabava ob rojstvu otroka (pitje) - pri nas je bilo tokrat kar v redu, naredil je za cca. 10 prijalov kar v gostilni z narezkom, pa sredi tedna... glede na to, da ima večina družine in niso več najmlajši
, tokrat ni bilo nič posebnega). Na štajerskem pa sta dedi in babi poskrbela, da tamali ne bodo smrdele noge
(beri: so jo zapili).
smrkanje, fiziološka, aspiratorji - absolutno priporočam tale aspirator http://www.physiodose.si/nosni_aspirator.htm , ki se ga kupi v lekarnah. Mi smo ga uporabljali tudi za tavečjo, je zelo učinkovit, ima veliko luklnjico za velike smrklje, pa potegneš ven z svojo močjo vpiha (veliko boljša regulacija in še neslišen je). Drugače pa naredim tako kot ostale, kupim 5 ml fiziloške v anpulcah (Physiodose ali Nivea) in pol ambule stisnem v nosnico in takoj obrnem otroka, da steče ven. Pol pa še v drugo. Mi nismo imeli nikoli nobenih težav z vnetimi ušeski pri nobenem
. Ampak dejansko sem jih nalivala s fiziološko... (hudo zgleda, je pa efektivno)
kile - tudi jaz ima že skoraj -10 kg
še 7 pa bo...
spanje - no ja, cel dan jo napenja (non stop jo dojim...); ponoči pa nekako zdrži od 2-3 ure, kar je (zamoje otroke) kar pohvalno
večji otroci, ljubosumje, jutra - zjutraj vstanem, jih na hitro oblečem (vsaj tamalo) in jih ati odpelje v vrtec in šolo... sem mislila, da bo huje, tamala je zelo navezana name (ko sem bila noseča ni šans, da bi jo peljal ati, je kričala kot nora), zdaj pa me je kar presenetila in jo njen princ (oči) vozi komot v vrtec (izgleda, da se vse stvari prilagodijo). Milsim pa, da se pozna, da ona ni bila nikoli "edinka", ker je imela starejšega bratca in je že navajena delit svoj čas...
Večji problem je bil z prvim, ko je dobil sestrico - smo imeli kar delo ga spravit v vrtec. Ampak jaz sem enostavno rekla, da nej me niti slučajno ne zbujata, da vesta kje je omara in naj se zrihtata
. In sta se... (sem pa bila že kar utrujena od pregovarjanja, ko mi je en dan počilo)
večji otroci, večer - odvisno od dneva... če sem sama: če dojim Zalo, potem se morata sama zrihtat in počakat v postelji, da jo dam spat, potem se pa grem pocrkljat... če Zala slučajno spi pa najprej onadva, potem pa ko se Zala zbudi, jima rečem lahko noč in grem dojit.. Sicer so vedno debate okoli tega, pa se ne dam... res pa je, da se lahko to razpotegne od 20.00 do 21.30, preden res zaspita.
Če pa je ati doma - pa je skoraj podobno
Lepo se imejte!