IZVIRNO SPOROČILO: laknerš
IZVIRNO SPOROČILO: PikicaStonoga
laknerš, sem klicala tisto gospo, bom šla drug teden pogledat, je rekla po praznikih ...ima pa ceno 300€ ...
Joj sorry, sem res misnla da bo cenejši! Bom še mal prašala okrog, drugač bom pa jest pazla otroke na črno, saj sm itak brez službe.
Ena moja kolegica pazi dva otroka že od njunega rojstva. Pazi ju pri njih doma. Tako bi jih jest tut. Če je katera zainteresirana, vsaj toliko časa da ne najdete vrtca.
Sicer pa če boš jih ti pazla, se tud morš vn potegnit pa še nekej zaslužit ...sem npr. razmišljala za eh 300€. Ta gospa, ki si mi jo ti našla in pe ena ponujata registrirano dejavnost varstva za 300€.
Tvoj primer: pazi 9 otrok (ima tudi eno študentko) - dobi torej 9x300€=2700€ ...študentko poceni plača, nekaj da za davke OK res ji nekaj ostane ...
En drug primer, kjer se zanimam ...dve bosta delali, imeli 8 otrok. 8x300€=2400€, če si vsaka da jurja plače ...dvomim, da imata 400€ dovolj za davke, hrano in plenice ....poleg tega zdaj delajo dozidek igralnico, ki jo morajo še opremit, da zadovoljijo vse kriterije kot pogoj za registrirano dejavnost ...kdaj se jima bo torej ta investicija poplačala? Hmmmm ...
Torej če je varstvo za otroka 300€ in delata dva, je to čist normalna cena ...pa če maš enega otroka in če si vsaj v 6. razredu, pol je to ...je pa definitivno še vedno preveč in ugotavbljam, da so celo vrtci predragi ...in potem država jamra zaradi nizke rodnosti ...