Ojla čvekice!
Se mi zdi, da cele dneve preživim na tem forumu, ampak je vedno toliko za prebrat, da se mi pol ne da več pisat - lenoba na celi črti
.
Skratka, teče mi že drugi teden bolniške. Sicer mi ne fali kej hudega, sem bila pa prejšnji ponedeljek grozno utrujena in čudno švoh in omotična (no, na momente sem še vedno), pa sem šla zdravniku - nadomestnemu (osebni in ginekologinja sta bila na dopustu), ta ponedeljek še k osebnemu, oba nista nič komplicirala, ampak mi predpisala počitek. Takoj po vikendu moram k ginekologinji, da še ona pove svoje. Sumim, da je mogoče cukr kriv - si ga še vedno trikrat na dan merim, pa hudo hudo pazim na hrano. Se mi je celo zgodilo, da sem v dobrem tednu in pol zgubila tri kile. Upam, da ni s tem nič narobe - mal me skrbi za bejbiko. Čeprav ona veselo brca in miga, zato upam, da se njej to nič ne pozna in da si vzame kolikor rabi. Sicer pa s porodniško začnem šele 23. avgusta, tko da je še kr daleč moj brezskrbni oddih, ko se mi ne bo treba bat komisije ali besed, da moram v službo (čeprav bom še morala it uvajat nekoga, ki me bo zamenjal).
Patronažna: Pri nas je bilo v MŠ rečeno, da nas pride obiskat po porodu, pa še to šele takrat, ko me javimo, da smo prišle iz porodnišnice - zaradi varstva osebnih podatkov. Imamo pa same dobre patronažne - upam, da so takšne tudi, ko pridejo na dom in da ne pametujejo preveč. Jaz jo bom kar poklicala, ker sem prvorodka in bom imela najbrž kr par stvari za vprašat.
Lega: Naša bejba je očitno akrobat - enkrat čutim brcike čisto spodaj, drugič ob strani, pa tudi zgoraj (te so bolj redke in šibke, zato sklepam, da niso brcike ampak udarci z rokami). Imam občutek, da pupa sedi not in da se ni na glavo obrnila - še. Upam, da ni po meni in da bo do poroda obrnjena navzdol (jaz sem se namreč rodila z ritjo naprej - boga mami). Morda mi bo pa v ponedeljek naredila UZ, ko bom pri ginekologinji, če pa ne, pa sigurno potem v naslednjem tednu, ko imam reden pregled.
Gatke: V Brežicah baje vse dobiš, tudi mrežastih hlačk je baje vedno dovolj - vse to vem iz izkušenj mamic, ki so bile v tej porodnišnici. Tudi jaz nimam namena ničesar s seboj nosit - od garderobe, razen zoknov, pa kakšnega modrčka.
Voziček: Jaz sem včeraj kupila Peg peregota On track - komplet z košaro in lupinico, in sicer rabljenega. Je pa res lepo ohranjen, tko da sem super zadovoljna
in ga še vedno hodim občudovat - ima častno mesto v dnevni sobi
.
Po porodu: V brežiški porodnišnici je bila praksa, da so itak vse novorojenčke imeli posebej čez noč in ne pri mamicah, prinesli so jih pa za podojit, če je mamica tako želela. Kako je sedaj, ne vem. Če bom imela možnost, se bom najbrž odločila za to, da ga prvo noč oni popazijo, da si bom odpočila - seveda bo vse odvisno od poroda - kakšen bo, kdaj bo...
Ok, dost za zdej, drugač me boste linčale. Obljubim, da se bom večkrat oglasila in ne samo "skrivaj" brala
.