Zivjo so
Moj G pregled je bil danes poln smeha. Ko sem ginekologinji, starejsi, izkuseni gospe, pripovedovala o vseh moznih nasvetih, ki so mi jih ljudje dali v zadnjih pol leta, je bilo kot na stand up comedy show.
Posebna debata je nanesla tudi na masazo presredka... Moja G in njena med. sestra trdita, da masaza presredka pred porodom prav v nicemer ne pripomore k elasticnosti koze in si tem ne olajsamo poroda. Vse je odvisno od babice, ki mora postopek poroda pravilno voditi in takrat pomagati s posebnimi prijemi na presredku...
"Ja pa zakaj potem toliko reklame in debat na temo?" sem vprasala. Pa je rekla, da zato, da so nosecnice s cim "zaposlene" in imajo pozitivno avtosugestijo.
Kakorkoli, ker sem prijavljena k porodu v eni najvecjih praskih porodnisnic, kjer je to kot na glavni zelezniski postaji, so mi priporocili, da si izberem in se seznanim z dr., ki me bo ves preostanek nosecnosti in poroda vodil-a in bil-a ob meni. To se tu v CZ placa.
G mi je priporocila bojda zelo dobrega primarija, a nato sem izvedela, da je v bistvu kirurg... In kaj vemo o kirurgih? Da zelo radi rezejo, da je ob najmanjsi komplikaciji njihova prva misel - rez. In cesa mi nocemo? Tocno tega.
Zato sem zdaj v bistvu spet v enih dilemah... Najraje bi sla rodit, cimbolj naravno seveda, v kaksno privat kliniko z zagotovljeno zasebnostjo, pa naj stane kar hoce.
Po drugi strani pa je sla kolegica tu v Pragi pred pol leta rodit v javno porodnisnico na privat zakupljen oddelek, ki ga je vodila njena lastna (zeloooo draga) G. Po pripovedi je potekalo takole:
Ko so 10 dni pred PDP ugotovili, da se plod ne razviaj vec in ima posteljica tendence odstopa, se je narocila. V soboto zvecer je prisla brez popadkov lepo v bolnisnico. Dali so ji 3 stvari: injekcijo s popadki, vagineto proti bolecinam in blazje uspavalo. Sla je spat in pocivala do jutra. Zbudila se je 10 cm odprta, dali so ji epiduralno in lepo je v 1 uri rodila zdravo puncko. Brez epizotomije povrhu (ok, njen 2. porod :)
Je se katera slisala za kaj takega? Izkusnje?
Moram reci, da se slisi zelo mamljivo...
Ok, kar se mojega pregleda danes tice, je vse ok. Do 24. tedna sem se zredila za cca 7 kg, ampak sem visoka in sicer zelo suha, tako da se nasplosno vsem zdi, da mi zelo pase. Ce bo na koncu skupaj +12 kg res ne mislim zganjati panike. Tele moje zasunkane noge
vsaj prenesejo nekaj teze po 66 stopnicak, ki jih moram vsak dan prehoditi v eno smer
Moj MV je lepo zaprt in dolg, ker sem pa rh -, so mi zadnjic spet vzeli kri in ugotovili, da nimam protitelesc v sebi, zato me ne bodo pikali z injekcijo prej, kot sele po porodu. Glede na izvid je precej mozno, da ima dete enak Rh faktor kot jaz. Moz je rh+.
Kaj naj se povem... Aja,
po izobrazbi sem arhitektka in z mozem vodiva lastno podjetje, ki se ukvarja z arhitekturo, oblikovanjem in osvetlitvijo. V Pragi seveda.
Naj bo to za danes vse, naslednji pregled imam 25.11.09 pri G in nato se pri tem kirurgu... Bomo videli...
ostanite zdrave in LP iz P