Barbk, čestitke!!!!! Zdaj ste pa velika družina, na veliko boste tudi uživali!
Sanikaa, te čisto razumem, da si si želela punčko, jaz ne bi imela nič proti, tudi če bi imela 3. Sicer pa nikoli ni prepozno, imamo dva sodelavca, ki sta pravkar v tretje, po dveh
dobila
... Res pa se večkrat zgodi, da petelinčka na UZ spregledajo, verjetno se bistveno težje zgodi obratno, saj ko enkrat je, je in ne more kar uiti!
Kakorkoli, kar pa resnično šteje, pa je to, da je tvoje detece zdravo - če boš zelooo žalostna, si probaj predstavljati, da bi ti namesto tega povedali, da kaj ni v redu, kar se je meni žal zgodilo. Verjetno te bo to kar malo streznilo in boš tudi zdravega fantička nadvse vesela!
eee, muca, cowgirl, sams in ostale, katerih
so še vedno v medenični vstavi - jaz sem bila v ponedeljek na predstavitvi bolnice Izola, kjer je dr. Lovšin (vodja porodnišnice) rekel, da se zadnje čase za CR odločajo bistveno pogosteje in hitreje kot pred npr. 15 leti. Odstotek CR je iz 3-5% takrat narasel na 17% danes. Ne vem pa točno, ali so to podatki za Slo ali samo za Izolo. Podobno pa sem slišala tudi glede Postojne. Glede medenične vstave sta pa še dve "sotelovadki" avtomatsko dobili datum 2 tedna pred PDP. Zgleda, da je doktrina res odvisna od posameznega G, mogoče porodnišnice.
Me pa zelo čudi, da je lahko možna posledica CR tudi inkontinenca, to je ja posledica pretrganja mišic medenčnega dna, do česar pa lahko dejansko pride pri porodu v medenični vstavi, kjer so običajno prerezanine in raztrganine velike. Mogoče lahko tiste, , ki imate medenično vstavo, zmenite za CR v drugi porodnišnici. Vem, da v Ljubljani in Kranju itak najbolj komplicirajo. Govorila s kolegico, ki je zdravnica na porodnem oddelku v Ljubljani, pa je rekla, da imamo pri nas še vedno enega najnižjih deležev CR in smo zato kao zelo uspešni, žal pa velikokrat na račun mamic, saj posledic, ki pa jih puščajo taki porodi, ne upoštevajo najbolj.
Kakorkoli, mislim, da bi se ženska v tem primeru morala imeti pravico odločiti, kaj želi, nobeno odločanje v njenem imenu, niti za niti proti, se mi ne zdi primerno. Najbolje je seznaniti se z vsemi dejstvi za in proti, končna odločitev pa je vsekakor stvar osebne odločitve. Kar pa je z izbiro porodnišnice tudi mogoče.
hel, a ni grozno, ko nas teli naši
ne razumejo - najboljše bi bilo najti kak članek, kjer so spremembe razpoloženja podrobno opisane, da si ga preberejo in zmemorirajo na pamet, da jim slučajno niti za hip ne uide... Mislim, da bi mojmu tole kar pomagalo! Če katera najde kar konkretnega v tem smisli, ga bom mojemu takoj poturila
Tako, zdaj se pa res odpravimo, do Ptuja je dolga pot... Uživajte!
1. mesec: 61cm, 4.945g
2. mesec: 66cm, 5.415g
3. mesec: 67cm, 6.245g
6. mesec: 76cm, 8.060g