Pa še obljubljena moja porodna izkušnja.
V soboto dopoldan me je ob 8:30 začelo tiščati spodaj v zadnjici. Nisem vedela kaj naj bi to bilo, je bilo vedno huje, tako, da nisem mogla ne sedet in ne hodit. No čez kakšne pol ure sem začela gledat na uro in ugotovila, da se te bolečine ponavljajo in to že kar na 6, 5, 4, 7 minut. (No jaz sem pa ob 9h hotela it v Ljubljano z Markom na srečanje avgustovk in še eno kolegico z 2 otrokoma bi peljala s seboj. Ob 9h sem se odločila, da ne grem nikamor, ker bolečine niso prenehale.)
Moj je šel v hribe in nabirat gobe tako, da ga ni bilo sploh doma, zato sem ga klicala, naj kar pride, da se nekaj dogaja. Ob 10:30 smo šli od doma, ker so se popadki še kar nadaljevali. Ob 11h sem prišla v porodnišnico (moj pa je Marka peljal k tašči in sem mu rekla, da ga pokličem ko kaj izvem). Dali so me na CTG, popadki so se seveda umirili in bili samo še na cca. 10 min (kar je standard ko prideš v P), vendar sem bila odprta že 5-6 cm in so rekli, da sem kar za v porodno. Potem so mi dali še klistir, jaz pa sem se sprehajala po hodniku in predihavala popadke. Rekla sem, da ne bi ležala dokler ne bi bilo res treba. Ob 12:30 sem klicala mojega naj kar pride, nato sem šla na porodno mizo, kjer mi je počil mehur, ko me je babica gledala. Takrat so se moji popadki ful okrepili in zgostili, nekje na 2-3 minute. Tako je bilo ves čas, na koncu so mi dali še nekaj umetnih, ki jih pa sploh nisem zaznala, ker so bili moji že tako močni. Ob 14:14 pa sem že rodila. V bistvu je bilo samo 1,5 ure res tistih hudih popadkov, potiskala sem samo nekajkrat in se je rodila Zala. Žal sem se malo raztrgala, ker me niso prerezali, ker so mislili, da bo šlo skozi.
To je bil zame res ekspresen porod. V prvo sem imela popadke več kot 30h. Najprej doma cel dan, potem sem bila v P na oddelku 7h in nato še v porodni 10h.
Pa še toliko o psihični pripravljenosti. Tako kot je rekla februarka, jaz sem bila v prvo ful pozitivna in nič me ni bilo strah (itak nisem vedela kaj me čaka), zdej me je bilo veliko bolj strah, pa je šlo zelo hitro. Ni nobenega pravila.
V glavnem ne se preveč sekirat, vsaka je rodila, tudi ve boste, itak je pa nagrada neprecenljiva.