IZVIRNO SPOROČILO: kalbo
To pa nima nobene zveze z mojim očkatom oziroma mojim razočaranjem nad njim, ampak gre to iz naslova spoštovanja do žensk in njihovih pravic.
Vse ljudi, ne glede na spol je treba spostovati v enaki meri, saj se trudimo (manj ali vec) svetu povedati, da smo enakopravni, ne glede na spol. Spostovanje zensk in njihovih pravic v taksni luci, zenske se vedno postavlja v polozaj, ko jih je treba na taksen ali drugacen nacin zascitit - so nesposobne biti enakopravne, pa potrebujejo dodatno zascito.
Zal je pa to seksizem na mala vrata in nikakor ne spostovanje zensk.
Pri dati temi se gre tocno o tem, da bioloske razlike postavijo zensko v polozaj, da ne rabi upostevati pravice moskega do izbire o lastnem potomstvu. V dolocenih situacijah je povsem jasna kolizija pravic. Dilema je skoraj neresljiva, vendar vsako postavljanje moskega v polozaj, da je pezde ali ne vem kaj vse ne slabega, ker meni, da ima pravico tudi sam odlocat o svojem zivljenju in svojih potomcih, je enako situaciji, ko so zenski govorili, da je **** ali karkoli ze, ker je htela volit.
Dileme bodo vedno in jasno je, da prav v vseh polozajih ne moremo biti popolnoma enakopravni. Vendar nikakor pa ne rabimo skrbnega moskega, ki bo govoril o spostovanju zensk do sebe in o pezdetih, ki ne spostujejo zensk. Ce imam jaz pravico boriti se za svoje mnenje, nacela itn.. ih ima vsak. In zato ne sme in ne more biti pezde.