IZVIRNO SPOROČILO: veselka
aromaja lahko društvo ustanoviva... js ne morem z mojo nikamor, ker vem da bo jok, muka se mi je spravljat na sprehod, ker je to cel projekt njo zrihtat in potem še sebe in it ven, ker se dere, po možnosti jo moram potem še po cesti nosit in voziček zravn rint dokler ne zaspi. muka mi je razmišljat, da moram z avtom kam z njo, ker se bo drla, ko jo bom v lupinco tlačla, vsaj med vožnjo spi,... v glavnem za vsako stvar je jok... še naročje ni zmer zadost, ampak se je treba sprehajat pa jo guncat medtem... pa v naročju ji ne paše bit na hrbtu, razn ko ma joško v ustih, zadnje čase preden zagrab joško, sekakih 5 minut histerično vanjo dere...
te popolnoma razumem, kako ti je. prejšnji teden sem bla še sama doma.
Se vama pridružujem v klubu jokajočih. Dopoldne je sicer bolje (danes je imel skoraj urico gruljenja, kar se je zgodilo prvič), zlasti v vozičku, ko se trese. Sicer pa običajno zaspi zvečer po dooolgem budnem obdobju med 0.30 in 1.30; ob 7.00 je že v akciji (vmes se 2-3x zbudi).
Spi z bradavico v ustih, pravzaprav se ne joka le, kadar ima bradavico v ustih, oz. na sprehodu. V naročju mora imeti poseben položaj - prenese le kengurujčkanje, pa še to kratek čas (potem spet išče bradavico).
Strašen stres je oblačenje: če je slečen, je o.k.; oblačenje spremlja hudo dretje. Včasih se sredi kopanja prične huronsko dreti.
Je kar precej hud. Če se spomnim prvorojenke, ki je bila čista milina (po moje v vsem prvem letu ni jokala več kot 5x), je tale pravi prvak v dretju. No, ja, skoraj že dosega svojega brata

.
Sicer pa ostale podrobnosti:
Široko povijanje: imel je kolka 1a, družinske obremenjenosti ali medenične vstave ni bilo, torej široko previjanje ni potrebno. Nobenega izmed naših štirih nisem široko povijala, tudi prvorojenke pred 16 leti ne. Kontrolni UZ imamo pri treh mesecih.
Čaj: načeloma dojen otrok ne potrebuje ničesar, nobene dodatne tekočine. Klub temu mu občasno dajem Hippov čaj za dojenčke, saj se ga le tako za kako minuto rešim z bradavice.
Pregledi: prvi pregled pri 26 dneh, pri dveh mesecih bo kontrola teže in višine; pa cepljen bo proti rotavirozi.
Proti
TBC ni bil cepljen, saj ne sodi(mo) v rizično skupino. Normalno je, da se na mestu cepljenja proti TBC ognoji, če prične iztekati gnoj, se mesto prekrije s sterilno gazico, da se kužnine ne raznaša na druga mesta. Mesto se običajno zaceli med 3. in najkasneje 6. mesecem.
Larilu: za nadzor doječkovega dihanja imam Baby sense II, ki se uporablja tudi na EINT. Gre za podobno napravo, kot je Angel Care (z dvema senzorskima ploščama).
Sprehodi: edini čas čudežne tišine, kot rečeno. Grem ven, tudi če padajo prekle. Imam dežno prevleko.
Igralni center: za darilo dobil Tiny love z opico ali nekaj takega, a ga niti pod razno ne zanima, saj sovraži hrbtno lego (razen če bi lahko cuzal zraven). Ker je včasih minutko tiho v ležalniku, kamor ga odložim med obiskom kopalnice, bi mu verjetno bolj ustrezal igralni lok. (no ja, morda ga bo minilo dretje).
Ves čas mojega pisanja je namreč priklopljen levo ali desno, sem izračunala, da kakih 10 ur/dan.
Duda: sem večkrat pokušala in še nisem izgubila upanja. Zaenkrat se z dudo prav histerično bori, postane ves rdeč in zaripel. Potem se prične daviti...
Koliko poje: nimam pojma, ker ves čas dudla, sproži izcejalni refleks, pa spet dudla, malo zaspi, dudla ... A ja, čaja spije okoli 50-100 ml/dan.
LP!
< Sporočilo je popravil Mož* -- 19.10.2009 22:06:26 >