IZVIRNO SPOROČILO: Oren
Mene tudi to jezi glede imen, ker si nekateri mislijo da če so oni dali taka imena otrokom (ali še huje bojo dali imena otrokom ker jih še nimajo niti v planu) potem imajo kar neke namišljene avtorske pravice?! In potem so tisti ki dajo enaka imena pravi predrzneži.
Mi je razlagala enkrat ena ženska kako nesramno sosedo ima ker je dala isto ime svoji hčerki kot ona?! Mislim halo. Al pa srečaš kako nosečnico pa reče da ne pove o kerih imenih razmišlja da jih ne boš vkradla?! Te pa te kar v glavi zapeče.
Poznam primer ene hecne zamere. Nastala je, ker so se v hišo preselili eni, ki so imeli sinčka z istim imenom, kot maček od novih sosedov. Pa da ne bo pomote - užaljeni so bili lastniki mačka, ne fantkovi starši
Mene ljudje tudi
božajo po trebuhu... Sicer ni tako hudo kot tisto z Žažijino natakarico

, so bolj poznani ljudje, pa recimo da jo fašem 1x na dva tedna, ker ne hodim veliko naokoli. Mah nekako stisnem zobe samo dam vedet, da mi ni čisto ok pa večina potem hitro pokapira in tega ne ponavljajo. Saj tako grozno mi tudi ni, ampak fino pa tudi ne.
To
spraševanje o imenu gre pa tudi meni že precej na živce... Mi je pa hecno tudi to, da me vprašajo, koliko sem noseča, potem pa rečem 26 polnih tednov in potem me vsi gledajo kakor da sem munjena (pazi, tudi ženske, ki imajo par let stare otroke) in sprašujejo, koliko je pa to mesecev. Tako da ponavadi kar skupaj takoj povem v tednih in mesecih, škoda besed. Če pa bereš karkoli na temo nosečnosti, je vedno in povsod govora samo o tednih, mogoče trimesečjih

Ne vem od kod taka razlika.